Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

BINTEO ΜΑΤ & Ασφαλίτες μέσα στο ΑΠΘ!

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 0 σχόλια


seleo.gr

Προσαγωγές με το τσουβάλι..Τσάμπα μαγκιά από το κράτος!

0 σχόλια


Δείτε τον τρόπο με τον οποίο οι δυνάμεις των ΜΑΤ κάνουν ομαδικές προσαγωγές στους χώρους του ΑΠΘ!

Βίντεο: Εισβολή ΜΑΤ στο ΑΠΘ!

0 σχόλια


 Αμοντάριστα πλάνα από την εισβολη των ΜΑΤ στο ΑΠΘ. Στο ένα βίντεο φαίνονται καθαρά οι διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν φτάσει μέχρι την πρυτανεία και αποδεικνύεται ότι πραγματοποιήσαν προσαγωγές στο σωρό. 
Στο δεύτερο βίντεο  ακούγονται οι φοιτητές που φωνάζουν να συγκροτηθεί το μπλοκ προκειμένου να αμυνθούν απέναντι στην επίθεση των ΜΑΤ και τις συλλήψεις στο σωρό.
22.31: Στις 30 είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι προσαγωγές από το ΑΠΘ

ΠΗΓΗ: alterthess.gr/

Ενημέρωση από φοιτητές Νομικής ΑΠΘ!

0 σχόλια

ενημέρωση από φοιτητές Νομικής του ΑΠΘ-διαδώστε:
Βιώνουμε ξανά την χούντα! 
Εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ. Μολότοφ από ομάδα διαδηλωτών και κρότου λάμψης και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ. Έσπασε το άσυλο.

Τουλάχιστον 5 διμοιρίες των ΜΑΤ μέσα στους χώρους του ΑΠΘ όπως και 2 περιπολικά. 5 επιβεβαιωμένες προσαγωγές. Κυνηγητό στους χώρ

ους του ΑΠΘ.

Σε όλο το ΑΠΘ διασκορπίστηκαν φοιτητές και εργολαβικοί που βρίσκονταν στο κτίριο διοίκησης μετά την βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στους χώρους του ΑΠΘ. Διμοιρίες των ΜΑΤ πανηγυρίζουν βγαίνοντας από το ΑΠΘ για τις συλλήψεις που έχει πραγματοποιήσει η κάθε διμοιρία. Παραμένουν διμοιρίες στους χώρους του ΑΠΘ.

Μας έχουν κλεισει απο παντού, δεν μας αφηνουν να βγουμε. Εχουν εγκλωβιστει οι φοιτητές έξω απο την Πρυτανεία σε μια κατάσταση χάους , μαζί με τους εργολαβικούς υπαλλήλους. Η αστυνομία μας έχει κλείσει απο παντού. Η συγκρότηση των αλυσίδων εσπασε απο τα δακρυγόνα, τις αλυσίδες και τους τακτικισμούς των ΜΑΤ. Ο κόσμος είναι άπειρος και σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση.
Παρακαλούνται φορείς βοηθήσουν στην κατασταση, είμαστε εγκλωβισμένοι στην προσπάθεια μας να υπερασπιστούμε το άσυλο απο ξένους παράγοντες. Παρακαλούμε για την διαμεσολάβηση σας.

Οι νεκροί του Πολυτεχνείου.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 0 σχόλια

Ημερομηνία: 16.11.2012
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση


Θα σταθούμε μόνο στο κομμάτι της ιστορικής έρευνας του «Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών» με τίτλο «Τεκμηριώνοντας τα γεγονότα του Νοεμβρίου 1973» που αφορά στους νεκρούς του Πολυτεχνείου κατά τη διάρκεια της εξέγερσης και αμέσως μετά την καταστολή της.
Σύμφωνα με τα τεκμήρια, από τη χούντα κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου δολοφονήθηκαν δεκάδες άνθρωποι. Να μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
*
Διομήδης Κομνηνός του Ιωάννη, 17 ετών, μαθητής, κάτοικος Λευκάδος 7, Αθήνα. Στις 16/11/1973, μεταξύ 21.30 και 21.45, στη διασταύρωση των οδών Αβέρωφ και Μάρνη τραυματίστηκε θανάσιμα στην καρδιά από πυρά της φρουράς του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε νεκρός στο «Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών».
Toril Margrethe Engeland του Per Reidar, 22 ετών, φοιτήτρια από το Molde της Νορβηγίας. Στις 16/11/1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο στήθος από πυρά της φρουράς του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» και αργότερα, νεκρή ήδη, στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του ΙΚΑ.
Βασίλειος Φάμελλος του Παναγιώτη, 26 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από τον Πύργο Ηλείας, κάτοικος Κάσου 1, Κυψέλη, Αθήνα. Στις 16/11/1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της φρουράς του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε νεκρός στο «Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών».
Γεώργιος Σαμούρης του Ανδρέα, 22 ετών, φοιτητής Παντείου, από την Πάτρα, κάτοικος πλατείας Κουντουριώτου 7, Κουκάκι. Στις 16.11.1973 γύρω στις 24.00, ενώ βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου (Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων), τραυματίστηκε θανάσιμα στον τράχηλο από πυρά της αστυνομίας. Μεταφέρθηκε νεκρός στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του ΙΚΑ.
Δημήτριος Κυριακόπουλος του Αντωνίου, 35 ετών, οικοδόμος, από τα Καλάβρυτα, κάτοικος Περιστερίου Αττικής. Κατά τις βραδινές ώρες της 16/11/1973, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, χτυπήθηκε από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, συνεπεία των οποίων πέθανε, από οξεία ρήξη αορτής, ενώ μεταφερόταν στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ερυθρού Σταυρού.
Σπύρος Μαρίνος του Διονυσίου, 31 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από την Εξωχώρα Ζακύνθου. Στις 16/11/1973, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, κτυπήθηκε από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους και υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μεταφέρθηκε στο Θεραπευτήριο Πεντέλης, όπου πέθανε τη Δευτέρα 19/11/1973, από οξύ αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Νικόλαος Μαρκούλης του Πέτρου, 24 ετών, εργάτης, από το Παρθένι Θεσσαλονίκης, κάτοικος Χρηστομάνου 67, Σεπόλια, Αθήνα, εργάτης. Στις 17/11/1973, στην πλατεία Βάθης, τραυματίστηκε στην κοιλιά από ριπή στρατιωτικής περιπόλου. Μεταφέρθηκε στο «Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών», όπου πέθανε τη Δευτέρα 19/11/1973.
Στυλιανός Καραγεώργης του Αγαμέμνονος, 19 ετών, οικοδόμος, κάτοικος Μιαούλη 38, Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στις 10.15 το πρωί της 17/11/1973, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στην οδό Πατησίων, μεταξύ των κινηματογράφων «ΑΕΛΩ» και «ΕΛΛΗΝΙΣ», τραυματίστηκε από ριπή πολυβόλου που έριξε εναντίον τους περίπολος πεζοναυτών που επέβαινε τεθωρακισμένου οχήματος. Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου εξέπνευσε στις 30/11/1973.
Μάρκος Καραμανής του Δημητρίου, 23 ετών, ηλεκτρολόγος, από τον Πειραιά, κάτοικος Χίου 35, Αιγάλεω. Στις 17/11/1973, επί της πλατείας Αιγύπτου, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του ΟΤΕ. Στην κλινική «Παντάνασσα» (πλατεία Βικτορίας) διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Αλέξανδρος Σπαρτίδης του Ευστρατίου, 16 ετών, μαθητής, από τον Πειραιά, κάτοικος Αγίας Λαύρας 80, Αθήνα. Στις 10.30 με 11.00 περίπου το πρωί της 17/11/1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Κότσικα, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του ΟΤΕ. Με διαμπερές τραύμα μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του.
Αλέξανδρος - Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας, 43 ετών, Αφγανός τουρκικής υπηκοότητας, κάτοικος Μύρων 10, Αγιος Παντελεήμονας, Αθήνα. Στις 13.00, της 17/11/1973, ενώ βάδιζε με τον 13χρονο γιο του στη διασταύρωση των οδών Χέιδεν και Αχαρνών, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από ριπή μυδραλίου τεθωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Μεταφέρθηκε απευθείας στο νεκροτομείο, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατος του.
Ανδρέας Κούμπος του Στέργιου, 63 ετών, βιοτέχνης, από την Καρδίτσα, κάτοικος Αμαλιάδος 12, Κολωνός. Γύρω στις 11.00 με 12.00 της 18/11/1973, στη διασταύρωση των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Καποδιστρίου, τραυματίστηκε στη λεκάνη από πυρά μυδραλίου τεθωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Εξέπνευσε στο ΚΑΤ στις 30/1/1974.
Μιχαήλ Μυρογιάννης του Δημητρίου, 20 ετών, ηλεκτρολόγος, από τη Μυτιλήνη, κάτοικος Ασημάκη Φωτήλα 8, Αθήνα. Στις 12.00 το μεσημέρι της 18/11/1973, στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά περιστρόφου αξιωματικού του Στρατού (αυτουργός ο συνταγματάρχης Νικόλαος Ντερτιλής). Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. σε κωματώδη κατάσταση και κατόπιν στο «Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών», όπου πέθανε αυθημερόν.
*
Ο κατάλογος που προηγήθηκε είναι ενδεικτικός. Περιλαμβάνει κι άλλους. Πολλούς. Αρκετοί από αυτούς δολοφονημένοι και στην ευρύτερη, πέραν του Πολυτεχνείου, περιοχή της Αθήνας, από τις δυνάμεις καταστολής που είχε εξαπολύσει η χούντα.
Τέτοιες ήταν, για παράδειγμα, οι δολοφονίες του Κυριάκου Παντελεάκη, εκτελεσμένου στις 18/11/1973 από πυρά άρματος μάχης στην Πατησίων, του Ευστάθιου Κολινιάτη που κτυπήθηκε στις 18/11/1973 από αστυνομικούς, των θυμάτων της αστυνομίας Σπυρίδωνα Κοντομάρη (πρώην βουλευτής Κερκύρας), Σωκράτη Μιχαήλ που τον χτύπησαν στην οδό Μπουμπουλίνας στις 16/11/1973, του Δημήτριου Παπαϊωάννου, του Δημήτρη Θεοδώρα που γαζώθηκε στις 17/11/1973 από πυρά στρατιωτικής περιπόλου, τουΑλέξανδρου Παπαθανασίου που εκτελέστηκε από τα πυρά των αστυνομικών του ΙΣΤ' Αστυνομικού Τμήματος Αθήνας...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.... ΑΑ! και κάτι ακόμα ένα μάθημε ορθογράφιας: Το «αμειφθήσεται» γράφεται έτσι...ΚΑΙ ΟΧΙ έτσι «αμοιφθήσεται»

Αναλυτικά τα κριτήρια για τις μεταγραφές.

0 σχόλια

Hμερομηνία: 16/11/2012
Συγγραφέας: esos.gr


«Μελετάμε μια τροπολογία -που θα εισαχθεί στο νομοσχέδιο που καταθέτουμε σήμερα για διαβούλευση και το οποίο θα περάσει στη Βουλή-, η οποία θα επιτρέπει στους εισακτέους της φετινής χρονιάς την μεταγραφή βάσει οικονομικών , εισοδηματικών κριτηρίων - γύρω σ
τις 7.100 ευρώ κατά κεφαλήν-, κοινωνικών -πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λπ.-, καθώς και βάσει των επιδόσεών τους. Βέβαια, σε ένα ποσοστό το οποίο δεν θα υπερβεί το 10% - 15%, για να μην ανατραπούν και οι ισορροπίες εντός των ιδρυμάτων. Δίνουμε έτσι τη δυνατότητα με αυτά τα κοινωνικά μέτρα, να πάρει κάποιες ανάσες η ελληνική οικογένεια.
Τα παραπάνω είπε σήμερα ο9 υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη και σημείωσε: «Αυτά τα μέτρα έχουν ως στόχο -και είμαι κάθετος σε αυτό-, όχι να επιστρέψουμε στο αμαρτωλό παρελθόν των μεταγραφών, αλλά να μπορέσουμε -για τη φετινή χρονιά επαναλαμβάνω και μόνο-, να δώσουμε κάποιες ανάσες στην ελληνική οικογένεια. Για τη φετινή χρονιά επίσης, δίνουμε και την εμβόλιμη εξεταστική του Φεβρουαρίου για τους επί πτυχίω φοιτητές, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να μην περιμένουν την επόμενη χρονιά».


Κυλιόμενες 48 ώρες απεργίες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 0 σχόλια

Ημερομηνία: 14/11/2012
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ»
Μέλος Ο.Δ.Π.Τ.Ε.



ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 14Ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της, αφού έλαβε υπόψη την προηγούμενη απόφασή της που ελήφθη στο πλαίσιο της αντίστοιχης απόφασης της ΟΔΠΤΕ για κινητοποιήσεις λόγω της ψήφισης του Ν. 4093/2012 και εκτιμώντας την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, κατά πλειοψηφία αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με 48ωρες κυλιόμενες απεργίες έως και τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 και με ταυτόχρονη κατάληψη των κτηρίων, όπου επιτελούνται διοικητικές λειτουργίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Σημειώνεται ότι δεν παρεμποδίζονται εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του Ιδρύματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα βρίσκεται σε διαρκή ανοικτή συνεδρίαση και θα συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση, εφόσον κριθεί αυτό απαραίτητο σε περίπτωση αλλαγής των υφιστάμενων δεδομένων.


Η Γενική Συνέλευση
του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού
του Πανεπιστημίου Αιγαίου

EKTAKTO: ΜΑΤ περιμετρικά της ΑΣΟΕΕ!!!!

0 σχόλια

Ημερομηνία: 14/11/2012
Συγγραφέας: athens.indymedia.org 

Εδω και αρκετη ωρα βρισκονται εγκλωβισμενα τα ατομα που συμμετεχουν στην καταληψη του φοιτητικου συλλογου μεσα στο κτιριο της σχολης με αρκετες διμοιριες και δελταδες περιμετρικα. Καλουμε συγκεντρωση στις 8 η ωρα στην πλατεια Βικτωριας με σκοπο να φυγουμε ολοι μαζιι πορεια απο ασοεε προς το πολυτεχνειο

Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων για τις απολύσεις υπαλλήλων και το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»

0 σχόλια



Ημερομηνία: 14/11/2012
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση
Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου με θέματα
Α. Διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ (ΔΕ)
Β. Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

Κατάληψη του ΤΕΙ Αθήνας από ΟΛΟΥΣ τους φορείς: Αγώνας ενάντια στο κλείσιμο

0 σχόλια

Ημερομηνία: 14/11/2012
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κοινή Συνεδρίαση των Δ.Σ. των συλλόγων Εκπαιδευτικών,  Διοικητικών και Ε.Τ.Π.-ΤΕ του ΤΕΙ Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στις 13/11/2012 και ώρα 12:00π.μ. με αφορμή την ψήφιση των Αντιλαϊκών μέτρων και την δημοσίευση του Ν4093/2012 (Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής), εκφράζει για άλλη μία φορά την πλήρη αντίθεσή της.
Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα διατρανώνει τα παρακάτω:

-  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
-  ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΕΙ
-  ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Για τους παραπάνω λόγους και σε συνέχει των αποφάσεων των Γενικών μας Συνελεύσεων, για συμπόρευση και συντονισμένο αγώνα
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Πέμπτη (15 Νοεμβρίου 2012)
  • Κατάληψη του Ιδρύματος από όλους του φορείς (Συγκέντρωση στις 7:00 π.μ. στην Κεντρική Είσοδο του Τ.Ε.Ι.)
  • 12:00 μ.μ. Συγκέντρωση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Λεωφ. Βασ. Σοφίας 15).
Παρασκευή (16 Νοεμβρίου 2012)
  • Κατάληψη Ιδρύματος από όλους του φορείς.
Δευτέρα (18 Νοεμβρίου 2012)
  • Κατάληψη του Ιδρύματος από όλους του φορείς (Συγκέντρωση στις 7:00 π.μ. στην Κεντρική Είσοδο του Τ.Ε.Ι.)
  • 12:00 μ.μ. Συνέντευξη Τύπου από όλους τους φορείς στο Αμφιθέατρο Πληροφορικής
Τρίτη (19 Νοεμβρίου 2012)
  • Κατάληψη του Ιδρύματος από όλους του φορείς (Συγκέντρωση στις 7:00 π.μ. στην Κεντρική Είσοδο του Τ.Ε.Ι.)
  • Γενικές Συνελεύσεις Συλλόγων
Η κοινότητα του Τ.Ε.Ι. Αθήνας θα αγωνιστεί μαζικά ώστε τίποτα από τα παραπάνω να μην εφαρμοστεί και οι απολύσεις των συναδέλφων μας να μην πραγματοποιηθούν .
Δ.Σ. του ΣΕΠ  ΤΕΙ Αθήνας
Δ.Σ. Διοικητικού προσωπικού ΤΕΙ Αθήνας
Δ.Σ. Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού - ΤΕ ΤΕΙ Αθήνας

Προβλήματα με την στέγαση στο ΤΕΙ Ηπείρου

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 0 σχόλια

Ημερομηνία: 13/11/2012
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση 

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Ηπείρου στην στέγαση και σίτιση των φοιτητών, ύστερα από τις μεγάλες περικοπές που υπέστη το ΤΕΙ, όπως όλα τα ιδρύματα της χώρας. Από τις 900 αιτήσεις για στέγαση, το ίδρυμα θα καλύψει μόνο 23 φοιτητές, ενώ οι υπόλοιπο 877 είναι ουσιαστικά υποχρεωμένοι να βρουν σπίτι και να πληρώνουν ενοίκιο.Το σίγουρο δυστυχώς είναι ότι κάποιοι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την σχόλη τους.
Η υποβάθμιση της παιδείας συνεχίζεται...! 

Αναστάτωση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

0 σχόλια

Hμερομήνια: 13/11/2012
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έπειτα από την διεξαγωγή εκλογών για το Συμβούλιο Διοίκησης του ιδρύματος. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν με την διαφωνία να διεξαχθούν οι ηλεκτρονικές εκλογές την Παρασκευή. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι τόσο οι καταγγελίες τμημάτων και παρατάξεων για τις διαδικασίες όσο και οι μεμονωμένες κινήσεις καθηγητών όπως αυτή του πρώην πρύτανη Κώστα Ζώρα.
Ο καθηγητής Κώστας Ζώρας θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καταγγέλλοντας για ηλεκτρονική νοθεία και παρωδία στην εκλογική διαδικασία. Η προσφυγή θα γίνει με νομικούς παραστάτες τον Νίκο Κωνσταντόπουλο και τον συνάδελφο της νομικής του Αριστοτελείου Κώστα Χρυσογόνο.

Διαβάστε στο internetiko περιοδικό Babushka!

0 σχόλια


H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
άρθρο 120 παρ. 4 του συντάγματος


«πετσόκομμα» φοροαπαλλαγών των λαϊκών στρωμάτων (αφορολόγητο παιδιών, έκπτωση φόρου για ενοίκια, τόκους δανείων, φροντιστήρια κτλ)
- φόροι στην ακίνητη περιουσία

- αλλαγή φορολογικής κλίμακας (π.χ κατάργηση αφορολόγητου, μείωση κλιμακίων) ώστε να επιβαρυνθούν τα φτωχά και μεσαία στρώματα

- Μείωση των επιστροφών φόρου στους αγρότες λόγω της μείωση των συντελεστών από το 11% στο 6% (152 
εκατ. ευρώ).

-Μείωση της επιδότησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης ντίζελ στους αγρότες 

Αυτοί θα το ψηφίσουν, εμείς θα το δεχτούμε;
-Φορολόγηση των υπαρχόντων τυχερών παιγνίων του ΟΠΑΠ - 30% επί του κύκλου εργασιών (218 εκατ. ευρώ
- Φορολόγηση των υπαρχόντων τυχερών παιγνίων του ΟΠΑΠ - 10% επί των κερδών των παικτών (171 εκατ. ευρώ).
-Τέλος καπνιζόντων για χώρους διασκέδασης και εστίασης (36 εκατ. ευρώ).

Εκτινάσσονται οι φόροι σε πετρέλαιο θέρμανσης, αγροτικό πετρέλαιο, υγραέριο κίνησης και τσιγάρα.
Εξίσωση φόρων στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης

Αυξάνεται κατακόρυφα ο συντελεστής ΕΦΚ, του πετρελαίου εσωτερικής καύσης  

κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία από 21 ευρώ ανά χιλιόλιτρο σε 66 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.

- Αυξάνεται στα 330 ευρώ τα 1.000 χιλιόγραμμα ο φόρος στο υγραέριο κίνησης. 

- Αυξάνεται η φορολογία στα τσιγάρα. Καθορίζονται οι συντελεστές φορολόγησης των τσιγάρων και προβλέπεται πάγιος φόρος ίσος με 80 ευρώ ανά φορολογική μονάδα (1.000 τεμάχια) τσιγάρων και αναλογικός φόρος ο οποίος ορίζεται στο 20% επί της λιανικής τιμής πώλησης των τσιγάρων.

-Επίσης ορίζεται ότι το ελάχιστο ποσό του ειδικού φόρου κατανάλωσης ανέρχεται στα 115 ευρώ ανά φορολογική μονάδα. Αυξάνει και ο φόρος στα στριφτά.

-Διαλύεται ο δημόσιος φορολογικός μηχανισμός/Καταργούνται πάρα πολλές εφορίες, γεγονός που αποτελεί τόσο πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και σημαντικό βήμα προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση των φορολογικών αντικειμένων

-Αλλαγή κοροϊδία στην φορολόγηση πλοίων βάσει χωρητικότητας (μόνο 80 εκ.)

Εισαγγελέας:Βρείτε όσους εμπόδισαν τις εκλογές στα ΑΕΙ!!

0 σχόλια

Ημερομηνία: 13.11.2012
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση

Δυναμιτίζεται το κλίμα στα Πανεπιστήμια,μετά την εντολή της προϊσταμένης Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτας Φάκου η οποία με εντολή στην Γενική Αστυνομική διεύθυνση την διενέργεια έρευνας ώστε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι οι οποίοι παρεμπόδισαν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών στα Πανεπιστήμια της χώρας. Ήδη το σχετικό έγγραφο έχει  σταλθεί στις αστυνομικές διευθύνσεις και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα έρευνα.
Ουσιαστικά λοιπόν η Εισαγγελέας ζητά ποινικές διώξεις σε φοιτητές.
Αναμένουμε και την απάντηση των φοιτητών.