Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

12:55 ΑΠΘ εναντίον Αγγελίδη στην ΕΣΗΕΜ-Θ!

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012


Τις τελευταίες δυο μέρες κυκλοφόρησαν πολλά δημοσιεύματα που θέλουν τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ να «απειλούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη».  Αφορμή για τα δημοσίευματα στάθηκε η ανακοινωση του πρυτανικού συμβουλίου η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά «Σε ό,τι αφορά τους κοινούς συκοφάντες -εντός και εκτός Πανεπιστημίου- έχει ήδη ζητηθεί από νομική ομάδα η άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη».
Φυσικά δεν θα είναι η πρώτη φορά καθώς οι πρυτανικές αρχές το έχουν πράξει ήδη σε άλλες δυο περιπτώσεις στο παρελθόν. Καθώς έχουν κατατεθεί πρόσφατα αγωγές εναντίον των εφημερίδων “Πρώτο Θέμα” (1.000.000 ευρώ) και «Μακεδονία» (200.000 ευρώ). Τα χρήματα σε περίπτωση που καταλογιστούν υπέρ του ΑΠΘ θα δοθούν όπως έχει ανακοινωθεί στη Φοιτητική Λέσχη του  ιδρύματος.
Όμως εμείς μαθαίνουμε πως η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών δεν έκρυβε απειλή αλλά είδηση. Καθώς φαίνεται πως στις 3 Σεπτεμβρίου ο πρύτανης του ΑΠΘ ζήτησε εγγράφως από το πρόεδρο της  Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, κ. Μάκη Βοϊτσίδη να διερευνήσει πιθανό πειθαρχικό παράπτωμα του δημοσιογράφου Άγγελου Αγγελίδη. Αιτία στάθηκε ένα ακόμη δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος (ο ίδιος που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα της τουαλέτας) τη Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου.
Στο άρθρο αυτό ο κύριος Αγγελίδης κατηγορείται πως προέβη σε  απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τόσο προς τον πρύτανη όσο και τον αντιπρύτανη οικονομικών του ΑΠΘ. Το άρθρο περιλαμβάνει σωρεία προσβλητικών αναφορών κι υπαινιγμών για τη προσωπική ζωή και την επαγγελματική δράση των δυο ανδρών. Για παράδειγμα ο Γιάννης Παντής περιγράφεται ως «λάτρης του ωραίου φύλου και της καλής ζωής» ενώ επιχειρείται  να παρουσιαστεί ακόμη κι ως χρυσοθήρας. Τον Γιάννη Μυλόπουλο, το άρθρο τον χαρακτηρίζει «λάτρη της καλής ζωής, του γλεντιού, του πιοτού και του.ποδόγυρου» ενω αφήνει και υπαινιγμούς για την ακαδημαϊκή του επάρκεια αφήνοντας σκίες πάνω απο την εκλογή του στη βαθμίδα του καθηγητή το 2003.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου