Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ: Ένα βήμα πριν το λουκέτο!!

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012


Αν ως τα μέσα Οκτώβρη δεν χρηματοδοτηθεί το Ίδρυμα από το Υπουργείο Παιδείας τότε το λουκέτο είναι αναπόφευκτο και οι χιλιάδες φοιτητές του στις σχολές του, θα είναι τα πρώτα θύματα του μνημονίου, καθώς θα αναγκαστεί να αναστείλει την λειτουργία του! 

Το ίδιο θα ισχύσει και για την λέσχη σίτισης-από τις καλύτερες πανελλαδικά για το ποιοτικό φαγητό που προσφέρει- όπου τρώνε καθημερινά οι φοιτητές καθώς τα κονδύλια για την λειτουργία της … στερεύουν επίσης τον ερχόμενο μήνα!

Την ανησυχία του για την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση εκφράζει με μεγάλη αγωνία για το μέλλον του Ιδρύματος ο Πρόεδρος του Βαγγέλης Καπετανάκης, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα έχει αγωνιώδεις επαφές με του Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να βρεθεί (!) χρηματοδότηση, διαφορετικά το ΤΕΙ Κρήτης με μακρά ιστορία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας που θα αναγκαστεί να βαρέσει… ‘κανόνι’.

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν η διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης και ο πρόεδρος της καταφέρουν τελικά να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για το υπόλοιπο του 2012 και το 2013, θα είναι αναπόφευκτες οι συγχωνεύσεως-καταργήσεις τμημάτων, κάτι που απαιτεί η τρόικα να γίνει και για το ΤΕΙ Κρήτης!
Η επιβίωση του Ιδρύματος εντέλει έχει μετατραπεί σε θρίλερ, και η τύχη του κρέμεται στην κυριολεξία από τις ορέξεις… και τις επιθυμίες των ‘τροικανών’ και όχι από τον Έλληνα Υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο.

creteplus.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου