Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Συμμετοχή ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ στην πανεκπαιδευτική απεργία στις 8 Σεπτέμβρη ενάντια στο νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011


Ζωγράφου 2-9-2011
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι. ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, και το ΔΗΣΥ, ψήφισε τον νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση για να διαλύσει ότι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση.

Μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών των εργαζομένων, τις χιλιάδες απολύσεις, τις περικοπές των κοινωνικών παροχών, τις συγχωνεύσεις σχολείων, έβαλαν στόχο την κατεδάφιση των υποχρηματοδοτούμενων δημόσιων τεχνολογικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Παραδίδουν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας στις δυνάμεις της αγοράς. Η έρευνα και η εκπαίδευση θα υφίσταται και θα αναπτύσσεται μόνο στους τομείς και στους χώρους που οι επιχειρήσεις θα χρηματοδοτούν. Γι’ αυτό έχουν ανάγκη την κατάργηση του αυτοδιοίκητου των ιδρυμάτων, την κατάργηση του ασύλου, τη συρρίκνωση και τις απολύσεις σε όλες τις κατηγορίες προσωπικού, την αναδιάταξη των σπουδών, στοχεύοντας σε καταρτιζόμενους φοιτητές, χωρίς συλλογικά επαγγελματικά δικαιώματα, με την μόνιμη απειλή της διαγραφής στη φοιτητική τους ζωή και της απόλυσης στην επαγγελματική τους. Έχουν ανάγκη την πειθάρχηση της πανεπιστημιακής κοινότητας, μέσα από ένα πλέγμα αυταρχικής διοίκησης και συνεχών «αξιολογήσεων». Η κυβέρνηση, αγνόησε τις θέσεις και τις προτάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και τις ανάγκες τις ελληνικής κοινωνίας. 
Εμείς, όμως δεν θα αγνοήσουμε τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας όνειρα, τη ζωή και το μέλλον των δικών μας παιδιών. Θα σταθούμε στο πλάι του φοιτητικού κινήματος, της πλειοψηφίας της πανεπιστημιακής κοινότητας που οραματίζεται μια ανώτατη εκπαίδευση που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, θα σέβεται τη φύση και θα στοχεύει στην ουσιαστική μόρφωση, την κοινωνική ευημερία και θα αντιμετωπίζει την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες ως κοινωνικό δικαίωμα και όχι ως προϊόν προς εκμετάλλευση και κερδοσκοπία.
Συμμετέχουμε, λοιπόν, στην απεργιακή πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 8 Σεπτέμβρη και δίνουμε το αγωνιστικό μας παρόν στα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν στις πόλεις της Ελλάδας. Δίνουμε το παρόν μας στις διαδηλώσεις που θα διοργανωθούν στην ΔΕΘ στις 10/9. Προβάλλουμε με κάθε τρόπο σε όλη την κοινωνία (σε πλατείες, σχολειά, εργοστάσια, χώρους εργασίας και κίνησης) σε τι πραγματικά στοχεύει ο νέος νόμος που ψήφισαν στη Βουλή για τα ΑΕΙ. Συντονίζουμε τη δράση μας με τις άλλες δυνάμεις της πανεπιστημιακής κοινότητας για να αποσυρθεί αυτός ο νόμος που κατεδαφίζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρας μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
 

Με τιμή,         
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. Α.Ε.Ι.

Ο Πρόεδρος      
Μανόλης Ντουντουνάκης 
ΕΕΔΙΠ Πολυτεχνείο Κρήτης
 
 
Η Γ. Γραμματέας
Ζαμπία Κατσανεβάκη
ΕΕΔΙΠ Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου