Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Συνεχίζουν την Κατάληψη Κοινωνιολογία Αιγαίου και Πολιτισμική Τεχνολογία Αιγαιου

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011 0 σχόλια

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
Μόλις ολοκληρώθηκαν  η ΓΣ φοιτητών του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας & του τμηματος Κοινωνιολογιας . Τα τμήματα  συνεχίζουν την κατάληψη έως την Παρασκευή 23/9/2011 Οπου θα πραγματοποιηθουν νεες γενικες συνελευσεις 





Λουκέτο σε 10 ΑΕΙ – Ποια τμήματα κλείνουν, ποια απορροφώνται από άλλα

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011 0 σχόλια


ΑΕΙ θα απορροφήσουν άλλα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, επίσης ΑΕΙ θα απορροφήσουν τμήματα άλλων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ σε περισσότερα από 150 τμήματα με χαμηλή ζήτηση θα μπει οριστικό λουκέτο, θα καταργηθούν.
Έρχονται συγχωνεύσεις τμημάτων ή και σχολών ομοειδούς επιστημονικού αντικειμένου. Παράλληλα έρχονται συγχωνεύσεις μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και την ενσωμάτωση ενός μέρους πανεπιστημίου ή τεχνολογικού ιδρύματος σε ένα άλλο. Τα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου. Στερεάς Ελλάδας, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Πάντειο, Οικονομικό Αθηνών, Χαροκόπειο, Γεωπονικό, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών καθώς και το Διεθνές Πανεπιστήμιο είναι τα πρώτα στο κατάλογο.
Σύμφωνα με “Το Έθνος” ένα παράδειγμα του τι μέλει γενέσθαι είναι ο πανεπιστημιακό χάρτης της Μακεδονίας όπου σε απόσταση αναπνοής υπάρχει το ΑΕΙ Μακεδονίας, το ΑΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και το ΑΠΘ, ενώ σε δύο ώρες από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Το ακραίο σενάριο που εξετάζεται είναι από τα συνολικά 23 σήμερα ΑΕΙ της χώρας να παραμείνουν μόνον τα 11.
Η πρώτη πρόταση περιλαμβάνει:
Την ενσωμάτωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης των ΑΕΙ: Μακεδονίας και Δυτ. Μακεδονίας.
Την ενσωμάτωση στο Πανεπιστήμιο Πατρών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μπορούν να ενταχθούν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πάντειο και το Χαροκόπειο.
Εξετάζεται επίσης τα δύο Τμήματα του Παν. Στερεάς Ελλάδος να ενσωματωθούν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, λόγω ύπαρξης συναφών Τμημάτων σε αυτά.
Τα Τμήματα της Φλώρινας ενσωματώνονται στο Παν. Ιωαννίνων. Εξ αυτών τα δύο Παιδαγωγικά Τμήματα και το Καλών Τεχνών σταδιακά καταργούνται, αφού υπάρχουν τα ίδια στα Ιωάννινα. Τα δύο Τμήματα Μηχανικών στην Κοζάνη δεν έχουν υποδομές και δεν θεωρούνται βιώσιμα, ενώ το ιδρυθέν Τμήμα Αρχιτεκτονικής της Καστοριάς θα πρέπει να ακυρωθεί. Το Παν. Ιωαννίνων θα πρέπει να αποφασίσει για την περαιτέρω λειτουργία των δύο αυτών Τμημάτων, ώστε να μη συνεχίσουν τη λειτουργία τους σε άλλη πόλη από αυτή στην οποία λειτουργεί το Τμήμα Χημικών Μηχανικών.
Καταργείται και τα Τμήματα επανέρχονται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Προσαρτάται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τη σημερινή δομή και αποστολή του.
Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών καθώς και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν πενταετή διάρκεια σπουδών και θα μπορούσαν να προσαρτηθούν στο ΕΜΠ
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Έθνος" υπάρχουν δεκάδες σχολές που είναι " στο κόκκινο"
Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης Αιγαίου
Γεωλογίας Πάτρας και Θεσσαλονίκης
Γεωγραφίας Αιγαίου
Χημείας Κρήτης
Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων Αγρινίου
Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Αθήνας
Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης
Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης στην Ξάνθη
Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Παν. Κρήτης (στο ίδιο πανεπιστήμιο και στην ίδια πόλη λειτουργεί από το 1977 Τμήμα Μαθηματικών)
Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής στα Πανεπιστήμια Μακεδονίας και Πελοποννήσου (χωρίς γνωστικό αντικείμενο)
Πολιτιστικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (χωρίς σαφές γνωστικό αντικείμενο)
Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (άνευ σαφούς γνωστικού αντικειμένου)
Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων
Επιστήμης & Τεχνολογίας Υπολογιστών και Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (το καθένα εξ αυτών αποτελεί έναν τομέα από τους 4 ή 5 Τομείς των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΔΠΘ, του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και δύο τομείς των Τμημάτων Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης)
Σχολές Επιστήμης Υλικών (Συνυπάρχουν στην ίδια Σχολή με το Τμήμα Χημείας στο Παν. Ιωαννίνων και με τα Τμήματα Χημείας, Φυσικής και Βιολογίας στο Παν. Κρήτης)
Τμήματα Νοσηλευτικής ΑΕΙ (αυτά τα Τμήματα άρχισαν τη λειτουργία τους στα ΤΕΙ. Θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσον η εκπαίδευση των νοσηλευτών απαιτεί επιστημονική τεκμηρίωση ή είναι απλώς μία επαγγελματική εκπαίδευση που μπορεί να δοθεί από τα ΤΕΙ και μόνον, όπως γίνεται με τα επαγγέλματα του οδοντοτεχνίτη, του φυσικοθεραπευτή, του βρεφοκόμου, του ανθοκόμου, του λογοθεραπευτή, του κοινωνικού λειτουργού)
Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής της Κορίνθου (είναι άνευ γνωστικού αντικειμένου και υπάρχει τεράστια διαρροή φοιτητών προς άλλα Τμήματα, ενώ τα μέλη ΔΕΠ δεν έχουν μεταξύ τους συνάφεια στα γνωστικά τους αντικείμενα)
Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων της Κορίνθου (υπάρχει τεράστια διαρροή φοιτητών προς άλλα συναφή Τμήματα)
Θεατρικών Σπουδών του Ναυπλίου (υπάρχει ομοειδές επιστημονικό αντικείμενο στο Παν. Πατρών)
Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού στην Σπάρτη (άνευ αντικειμένου)
Τμήματα Νοσηλευτικής στην Αθήνα και στη Σπάρτη (αυτά τα Τμήματα δεν έχουν λόγο λειτουργίας σε επίπεδο πανεπιστημίου, αφού λειτουργούν ήδη σε ΤΕΙ)
Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (καλύπτεται από τη Φιλοσοφική)
Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου
Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών έχει Τομέα Πληροφορικής και Υλικού στα ΕΜΠ, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΑΠΘ, ΔΠΘ, Παν. Θεσσαλίας και Πανεπιστήμιο Πατρών. Κατά συνέπεια, το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών θα πρέπει να ενωθεί με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών και το ένα Τμήμα να μετονομαστεί σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών.

Χρ.Παπουτσης: Η Αστυνομία θα μπαίνει κανονικότατα στα Πανεπιστήμια!

0 σχόλια

Τη συμβολή όλων για την εφαρμογή του νέου νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ζήτησε από τη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ, Άδωνι Γεωργιάδη όσον αφορά στις καταλήψεις των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Ο Χρ. Παπουτσής επανέλαβε ότι για τις αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των πανεπιστημίων, θα εφαρμοστεί η κοινή ποινική νομοθεσία, ενώ επισήμανε ότι κανένας πρύτανης μέχρι σήμερα δεν έχει καταγγείλει διασάλευση της τάξης μέσα σε πανεπιστήμιο, κάνοντας λόγο για πανεπιστημιακό κατεστημένο.


Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ αναφερόμενος στο άρθρο του νέου νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση που ψηφίστηκε, κατά τον οποίο δεν υπάρχει πια πανεπιστημιακό άσυλο, είπε ότι «ορισμένες θλιβερές μειοψηφίες» προχωρούν σε πράξεις βίας, την ίδια ώρα που η ΠΟΣΔΕΠ ζητάει να μείνουν ανοιχτά τα πανεπιστήμια. Στηριζόμενος στην παράγραφο του νόμου που ορίζει ότι για τις αξιόποινες πράξεις θα εφαρμόζεται η κοινή ποινική νομοθεσία μέσα στα πανεπιστήμια, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «τόσο οι καταλήψεις δημόσιων κτιρίων όσο και οι απειλές για ξυλοδαρμούς, οι ξυλοδαρμοί, τα κυνηγητά, αποτελούν αξιόποινες πράξεις» και, απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, ζήτησε την εφαρμογή του νόμου.


Απαντώντας, ο Χρ. Παπουτσής είπε ότι «το άρθρο 3 του νέου νόμου για τα Α.Ε.Ι, του (ν.4009/2011) προβλέπει ότι για τις αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία. Αυτή η διάταξη, σε συνδυασμό με άλλες πρόνοιες του νομοθετήματος, υπήρξε η απάντηση της Πολιτείας στην κατάχρηση του Πανεπιστημιακού ασύλου (...). Όλοι μας, σε αυτή την αίθουσα, πιστεύω ότι συμφωνούμε πως το άσυλο δεν μπορεί ούτε να νοείται, σήμερα, ούτε συνέβαινε στο παρελθόν, ως άσυλο έκνομων δραστηριοτήτων».


Ο υπουργός αναφέρθηκε σε «οργανωμένες βίαιες μειοψηφίες που ασκούν ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία και μπλοκάρουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου», κάλεσε τους φοιτητές «να πάρουν το πανεπιστήμιο στα χέρια τους και να ξαναβρούν την αξία της οργανωμένης πολιτικής δράσης», ενώ χαρακτήρισε ύψιστο καθήκον για όλους τους φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας «να διαφυλάξουν οι ίδιοι και να υπερασπίσουν τις αρχές και την έννοια του ακαδημαϊκού ασύλου, όχι εν είδει παραδείσου της ανομίας αλλά ως προπύργιο ελευθερίας διακίνησης των ιδεών».


Ο Χρ. Παπουτσής διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, εκεί που οι αξιόποινες πράξεις εντοπίζονται και όταν καταγγέλονται, όταν η Αστυνομία ενημερώνεται για τις αξιόποινες πράξεις και όπου αυτές απαιτούν αυτεπάγγελτη παρέμβαση της δημόσιας αρχής, αυτή θα γίνεται αμέσως».


Στη δευτερολογία του, ο Χρ. Παπουτσής ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, «ουδείς εκ των πρυτάνεων της χώρας έχει αναφερθεί προς τις δημόσιες αρχές, τη δημόσια δύναμη και την ελληνική αστυνομία, προκειμένου να ορίσει ότι πράγματι υπάρχει διασάλευση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας του Πανεπιστημίου».


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι πολλές από τις κινητοποίησεις «σε αγαστή συνεργασία με ορισμένες από τις δυνάμεις του πανεπιστημιακού κατεστημένου, το οποίο αντιστέκεται στην εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου και τον εκσυγχρονισμό, τον οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση».


ΠΡΕΖΑ TV

150 Τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ καταργουνται!!!

0 σχόλια




Από την Πανεπιστημιούπολη που έταζαν κάποιοι στην πρωτεύουσα της Ρούμελης τη Λαμία, τώρα φτάσαμε στο σημείο να παρακαλάμε να μην καταργηθούν και τα τμήματα που υπάρχουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
<<Το πρόβλημα είναι καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟ και όχι Ακαδημαϊκό>> δήλωσε με νόημα στο LamiaReport ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Πανεπιστήμιο κ.Γ. Σμοκοβίτης και συνέχισε: <<Τώρα πρέπει όλοι μαζί να πιέσουμε το Υπουργείο. Υπάρχουν επιχειρήματα, αλλά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Θα ήμουν αισιόδοξος αν από την αρχή είχαμε καταφέρει να φτιάξουμε Σχολή και όχι τμήματα. Είχα προτείνει μάλιστα την Σχολή Ελληνικού Πολιτισμού, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Κάποιοι εγκλημάτησαν εναντίον του Πανεπιστημίου Στερεάς. Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ, τα όσα έγιναν με το Πανεπιστήμιο, αλλά δεν είναι τώρα η ώρα να τα πούμε. Τώρα πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί>>.

Σύμφωνα με “Το Έθνος” έρχονται συγχωνεύσεις τμημάτων ή και σχολών ομοειδούς επιστημονικού αντικειμένου. Παράλληλα έρχονται συγχωνεύσεις μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και την ενσωμάτωση ενός μέρους πανεπιστημίου ή τεχνολογικού ιδρύματος σε ένα άλλο.
ΑΕΙ θα απορροφήσουν άλλα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, επίσης ΑΕΙ θα απορροφήσουν τμήματα άλλων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ σε περισσότερα από 150 τμήματα με χαμηλή ζήτηση θα μπει οριστικό λουκέτο, θα καταργηθούν.

Τα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Πάντειο, Οικονομικό Αθηνών, Χαροκόπειο, Γεωπονικό, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών καθώς και το Διεθνές Πανεπιστήμιο είναι τα πρώτα στο κατάλογο.
Το πιο πιθανό σενάριο για τα δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος, είναι να ενσωματωθούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λόγω ύπαρξης συναφών Τμημάτων σε αυτά.lamiareport.gr

Nεο «φοιτητικό κίνημα» ψηφιζω Ανοιχτο Πανεπιστημιο-Λεω ναι στην ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστήμιου

0 σχόλια


Μπήκαμε στην τρίτη βδομάδα που οι φοιτητές και οι σπουδαστές κινητοποιούνται απορρίπτοντας το νόμο - πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση. Με γενικές συνελεύσεις, διαδηλώσεις και καταλήψεις δηλώνουν πως ο νόμος δε θα εφαρμοστεί. Αμεσα άρχισαν οι απειλές της κυβέρνησης για το «κόστος» των κινητοποιήσεων και οι εκβιασμοί για την εξεταστική.
Εδώ και λίγες μέρες τα κυρίαρχα ΜΜΕ αποφάσισαν να ασχοληθούν, με μανία, με το νέο... «φοιτητικό κίνημα» του Facebook! Με την πρωτοπόρα δράση του συγκροτήματος Αλαφούζου (ΣΚΑΪ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) διαφημίζεται το «κίνημα» που λέει όχι στις καταλήψεις, που ψηφίζει «ανοιχτά πανεπιστήμια». Η πλατφόρμα αυτή έφτασε και μέσα σε φοιτητικές γενικές συνελεύσεις, αλλά μειοψήφησε. Οι φωνές που διαφημίζουν όμως το νέο δήθεν «κίνημα», που το χαρακτηρίζουν «πραγματική» και «σύγχρονη» τάση των φοιτητών, είναι οι ίδιες που καταγγέλλουν τις «μειοψηφίες» που κυριαρχούν στα πανεπιστήμια...

Κανονικά οι εγγραφές σε Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων & Αιγαίου(οι επίσημες ανακοινώσεις)

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011 0 σχόλια

12 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2011
Οι εγγραφές των πρωτοετών στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αρχίζουν την Τετάρτη 
14-9-2011. 

Από την Πρυτανεία
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ 
12 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2011
από 9:00 το πρωί έως 12:00 το μεσημέρι.

Πού:

Μύρινα: 
οι εγγραφές πρωτοετών γίνονται στο κτίριο του Παλλημνιακού Σχολικού Ταμείου, στην Διεύθυνση Μητροπολίτου Ιωακείμ 2
Μυτιλήνη: 
οι εγγραφές πρωτοετών όλων των Τμημάτων γίνονται στον Λόφο Πανεπιστημίου στο κτίριο του Τμήματος Γεωγραφίας (περιοχή Ξενία για τους οδηγούς ταξί ή λεωφορείου)
Χίος: 
οι εγγραφές πρωτοετών όλων των Τμημάτων γίνονται στο Μιχάλειο Κτίριο, στην Διεύθυνση Μιχάλων 8 (κέντρο της πόλης)
Καρλόβασι:
Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών στο Ηγεμονείο (από 10:00 το πρωί έως 13:00το μεσημέρι),
οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων στο κτίριο Λυμπέρη,
και οι φοιτητές του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών στο κτίριο Βουρλιώτη
Ρόδος: 
Οι εγγραφές πρωτοετών όλων των Τμημάτων γίνονται στο Κτίριο Κλεόβουλος, στην Διεύθυνση Δημοκρατίας 1
Ερμούπολη
οι εγγραφές πρωτοετών γίνονται στο πρώην Επιμελητηρίου Σύρου, ΔιεύθυνσηΚωνσταντινουπόλεως 2 (από 10:00 το πρωί έως 14:00 το μεσημέρι)
 

Κανονικά οι εγγραφές στο Πάντειο

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011 0 σχόλια

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ανακοινώνεται ότι αύριο Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011, δεδομένου ότι το Πανεπιστήμιό μας τελεί υπό κατάληψη, η Πρυτανεία και όλες οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα παραμείνουν κλειστές εκτός των Γραμματειών των Ακαδημαϊκών Τμημάτων στις οποίες θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο εγγραφές πρωτοετών φοιτητών.


Από την Πρυτανεία

Στήριξη των συμβασιουχων καθηγητων του Πανεπιστημιου Αιγαιου-Ζητουν τωρα πιστωσεις αλλιως δεν θα διδαξουν τον Οκτωμβριο!

0 σχόλια


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΔ 407/80 ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να περικόψει κατά 65% τις πιστώσεις για συμβασιούχους διδάσκοντες με βάση το ΠΔ 407/80 σημαίνει ότι δεκάδες από εμάς, ύστερα από πολλά χρόνια εκπαιδευτικής και ερευνητικής εργασίας και προσφοράς στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, θα βρεθούμε άνεργες και άνεργοι. Επιπλέον, αν επιβεβαιωθεί ότι οι συμβασιούχοι διδάσκοντες θα έχουν πλέον 9μηνες και όχι 12μηνες συμβάσεις, οι λίγοι συμβασιούχοι διδάσκοντες που θα απομείνουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη σοβαρή επιδείνωση της εργασιακής τους σχέσης που θα έχει συνέπειες και για την ποιότητα του διδακτικού έργου στα πανεπιστήμια. Πολλοί από τους συμβασιούχους διδάσκοντες είναι εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ που περιμένουν διορισμό. Η άρνηση του Υπουργείου να διορίσει το σύνολο των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και η παράταση της αδιοριστίας, σε συνδυασμό με τη δραματική μείωση των πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες, θα έχει ως συνέπεια πολλά τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου να μην μπορέσουν να προσφέρουν μεγάλο μέρος των προγραμμάτων σπουδών τους.
Την ίδια στιγμή, ο νέος νόμος-πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση καταλύει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της, αναιρεί το αυτοδιοίκητο και τις συμμετοχικές διαδικασίες, διαλύει τα πτυχία, καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο και ανοίγει το δρόμο για το κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων και διατηρεί την επισφαλή εργασία μέσα από το θεσμό των «εντεταλμένων διδασκαλίας». Οι απολύσεις μας και γενικότερα η στάση του Υπουργείου απέναντί μας σχετίζεται με τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης και την επιβολή μιας εξοντωτικής πολιτικής λιτότητας και περικοπών, στο πλαίσιο και της συμμόρφωσης στις προσταγές της Τρόικα. Όλοι αυτοί αδιαφορούν πλήρως για τη ζωή και το μέλλον των νέων αυτής της χώρας και συνολικά όσων παίρνουν στην πλάτη τους το κόστος της κρίσης. Αντίθετα, εμείς ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι θέλουμε να προσφέρουμε στη νεολαία όχι μόνο γνώσεις αλλά και κριτική σκέψη παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε, γι’ αυτό και θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο μας εμποδίζοντας τη διάλυση του πανεπιστημίου.
Καλούμε όλες κι όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε να μην περάσουν οι απολύσεις. Στηρίξαμε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τώρα έχουμε ανάγκη, περισσότερο παρά ποτέ, την αλληλεγγύη των συναδέλφων. Οι πρυτανικές αρχές και τα όργανα διοίκησης θα πρέπει όχι μόνο να απαιτήσουν να δοθούν όλες οι πιστώσεις αλλά και να αρνηθούν να γίνουν συνδιαχειριστές στις μαζικές απολύσεις συμβασιούχων διδασκόντων. Σε ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που στηρίχτηκε σε συμβασιούχους διδάσκοντες για πολλά χρόνια και όπου η μεγάλη πλειοψηφία των διδασκόντων έχει χρόνια εργασίας με βάση το ΠΔ 407/80, δεν αρμόζει η συμμόρφωση με την εργασιακή και ακαδημαϊκή απαξίωση της πλειοψηφίας των σημερινών διδασκόντων με βάση το ΠΔ 407/80.
Θέλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ενώ η Υπουργός Παιδείας με δηλώσεις στον τύπο χρησιμοποιεί την ολοκλήρωση 13 εβδομάδων διδασκαλίας ως φόβητρο για τους φοιτητές που κινητοποιούνται, το υπουργείο δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει τον ακριβή αριθμό των πιστώσεων με βάση το ΠΔ 407/80 ανά ίδρυμα, ούτε τις έχει χορηγήσει στα Πανεπιστήμια, ενώ τα μαθήματα πρέπει να αρχίσουν κανονικά στις αρχές Οκτώβρη. Μετά από την αδυναμία να στείλει εγκαίρως βιβλία στα σχολεία, αυτό είναι άλλο ένα δείγμα της διοικητικής ανεπάρκειας του Υπουργείου Παιδείας που το εκθέτει και αναιρεί τη ρητορική της Υπουργού περί προάσπισης της ποιότητας στην Παιδεία.
Αυτή η προκλητική έλλειψη σεβασμού προς εμάς και το έργο μας, έρχεται να επιδεινώσει τα προβλήματα που δημιουργούσε η καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών μας, που συνήθως ξεκινούσε το Δεκέμβρη, για διδακτικό έργο που είχε ξεκινήσει από την αρχή του εξαμήνου. Φέτος, η προοπτική των τεράστιων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες και οι αλλαγές στους όρους διαχείρισης των δαπανών απειλούν να οδηγήσουν σε ένα ακόμη χειρότερο ενδεχόμενο: να υπάρξουν αναθέσεις διδασκαλίας χωρίς τις απαραίτητες πιστώσεις και συμβάσεις, με συνέπεια να υπάρξουν φαινόμενα απλήρωτης εργασίας. Ήδη αυτό αποτυπώνεται στο ενδεχόμενο για πρώτη φορά οι ανανεώσεις συμβάσεων να μην συμπεριλάβουν το Σεπτέμβρη. Δηλώνουμε ότι δε δεχόμαστε να συναινέσουμε σε αυτό τον εξευτελισμό καθώς:

  • (α) με τη συρρίκνωση των οικογενειακών μας προϋπολογισμών δεν έχουμε την «πολυτέλεια» που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαμε τα προηγούμενα χρόνια να χρηματοδοτούμε την εργασία μας (μετακινήσεις, νοίκια κ.λπ.) μέχρι να υπογράψουμε σύμβαση και να αρχίσουμε να πληρωνόμαστε, ούτε βέβαια μπορούμε να προσφέρουμε απλήρωτη εργασία,
  • (β) μέσα στη γενική ρευστότητα της κατάστασης, δεν είναι βέβαιο ότι οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν: βλέπουμε σε όλους τους τομείς οι αποφάσεις να αλλάζουν και οι δεσμεύσεις υπουργείων να ανατρέπονται καθημερινά, κάνοντας ορατό τον κίνδυνο να μας ανακοινωθεί, αφού διδάξουμε το εξάμηνο ότι τελικά δεν υπάρχουν πιστώσεις,
  • (γ) στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα έχουμε τη στήριξη των πρυτανικών αρχών και της διοίκησης του πανεπιστημίου, κρίνοντας από τον τρόπο με τον οποίο μας ανακοινώθηκε πρόσφατα η λήξη των συμβάσεων μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, γνώμη μας είναι ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν τα μαθήματα που διδάσκουμε χωρίς να υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες πιστώσεις και κατά συνέπεια να μπορούν να υπογραφούν οι συμβάσεις  και ζητάμε από τις Πρυτανικές Αρχές και τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου:
1. να δημοσιοποιήσουν τον αριθμό των μαθημάτων που διδάσκονται σε κάθε τμήμα από συμβασιούχους διδάσκοντες και δεν θα μπορέσουν να προσφερθούν, αν δεν δοθούν τώρα όλες οι αναγκαίες πιστώσεις από το Υπουργείο Παιδείας,
2. να προωθήσουν αυτό τον αριθμό στο Υπουργείο Παιδείας με το αίτημα να δοθούν όλες οι απαιτούμενες πιστώσεις το αργότερο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις για την ομαλή διεξαγωγή του διδακτικού έργου του Πανεπιστημίου, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι αρνούνται να συναινέσουν στη συρρίκνωση και αποδιάρθρωση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του Πανεπιστημίου Αιγαίου,
3. να κοινοποιήσουν τα παραπάνω σε ολόκληρη την κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στον ημερήσιο τύπο, εξηγώντας το τεράστιο εκπαιδευτικό έλλειμμα που θα δημιουργηθεί
4. να υιοθετήσουν την αυτονόητη θέση ότι για λόγους εργασιακής και ακαδημαϊκής αξιοπρέπειας δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε να διδάσκουμε χωρίς να υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις και κατά συνέπεια η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων.

Ζητάμε από το Σύλλογό μας να απευθυνθεί τόσο στο Υπουργείο Παιδείας, όσο και στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, υιοθετώντας τα παραπάνω αιτήματα. Καλούμε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας να στηρίξουν τον αγώνα μας ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές, γιατί είναι αγώνας για το δικαίωμά τους να πάρουν ολοκληρωμένη πανεπιστημιακή μόρφωση.
Τέλος, για να μην επαναληφθούν περιστατικά όπως ο προσβλητικός τρόπος που η Διοίκηση του Πανεπιστημίου χειρίστηκε πρόσφατα τη λήξη των συμβάσεών μας, με την ψυχρή αναγγελία της απόλυσης και της αναγκαστικής προσφυγής μας στο επίδομα ανεργίας, ζητάμε να υπάρχει άμεση και συστηματική ενημέρωση από τη μεριά των Πρυτανικών Αρχών για όλες τις εξελίξεις που μας αφορούν.
Απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα που διαγράφεται για το μέλλον της δημόσιας πανεπιστημιακής παιδείας στη χώρα μας, η δύναμή μας είναι ο αγώνας, η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα. Πρέπει όλες κι όλοι μας να συμβάλουμε σε έναν αποφασιστικό και νικηφόρο αγώνα. Γι’ αυτό και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και τις συλλογικές αποφάσεις των διδασκόντων για κλιμακούμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Οι διδάσκουσες και διδάσκοντες με βάση το ΠΔ 407/80 του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Λεφτά Υπάρχουν! 2εκ,Ευρώ κόστισαν τα αστυνομικά Μετρά στην ΔΕΘ

0 σχόλια


Περισσότερα από 2.000.000 ευρώ στοίχησαν τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ.
Τα επιπλέον φετινά έξοδα από την πρωτοφανή κινητοποίηση της αστυνομίας προέκυψαν τόσο από τη μεγαλύτερη σε χρόνο παραμονή των δυνάμεων που έφτασαν στην πόλη απ’ όλη την Ελλάδα όσο και από τον αυξημένο, κατά 1.000 αστυνομικούς, αριθμό τους.
Ακόμη και στους ίδιους τους αστυνομικούς πάντως κυριαρχεί η άποψη ότι τα μέτρα τάξης ήταν για ακόμη μία χρονιά αδικαιολόγητα υπερβολικά. Είναι ενδεικτικό πως πέρυσι, όταν επιστρατεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη 2.000 αστυνομικοί, είχε γίνει λόγος για “πρωτοφανή κινητοποίηση”, προκαλώντας παρόμοιες αντιδράσεις.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς για το κόστος των μέτρων, ο μέσος όρος παραμονής των 3.000 αστυνομικών που επιστρατεύτηκαν στην πόλη ήταν επτά ημέρες. Αυτό μεταφράζεται σε 30 ευρώ για την ημερήσια διαμονή του καθένα σε φτηνά καταλύματα της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας, ποσό στο οποίο προστίθεται η ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας, η οποία ανέρχεται περίπου σε 23 ευρώ κατά αστυνομικό. Μόνο η διαμονή και οι αποζημιώσεις εκτός έδρας φτάνει τα 1.183.000 ευρώ.
Υπέρογκο ήταν και το  κόστος της μεταφοράς των δεκάδων δικύκλων των ομάδων ΔΙΑΣ και Δέλτα από την πρωτεύουσα με μεταφορική. Μόνο το συρματόσχοινο για το δέσιμο των κιγκλιδωμάτων κόστισε 1.800 ευρώ!

2.46ευρω το κόστος του Φοιτητικού Πόσου!!Η εγκύκλιος ντροπή!

1 σχόλια



Σχολιο του foititesnews.blogspot.com Tι αλλο περιμενετε για να ξεσηκωθειτε? να σας πουν πληρωνετε εισοδο στην σχολη! > γαμω την μαλακια που μας δερνει εχουμε το καθε παπαρα εξυπνο να λεει ναι στο νομο οχι στις καταληψεις..Γαμω την πλυση εγκεφαλου που σας κανουν..γονεις και κομματικα καθικιααααα.....Τριζουν τα κοκκαλα οσων ηταν στο πολυτεχνειο με τετοιουςς ανεγκεφαλους-βλακες-καλοπερασα
κιδες τυπους που εχει το φοιτητικο κινημα!!!

Στο Southampton σπουδάζει ο γιος της Διαμαντοπούλου(Σχόλιο των διαχειριστών)

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 0 σχόλια

Η υπουργός Παιδείας κάνει πράξη τα εφάμιλλα ελληνικά Πανεπιστήμια και στέλνει τον γιο της να σπουδάσει στο Southampton της Αγγλίας.

Φυσικά δεν είναι η μόνη.

Τα βαριά πολιτικά ονόματα έχουν στείλει τα κανακάρια τους για σπουδές στο Εξωτερικό, με πρώτους και καλύτερους απ' όλους όσους έχουν θητεύσει υπουργοί Παιδείας.



Σχολιο μας: ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΙ ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ!!!

Τα δικαιολογητικά για τις εγγραφές πρωτοετών!(Απο Υπουργείο Παιδείας)

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 0 σχόλια


Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο ή από τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), των κατόχων απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) που εισήχθησαν στα ΤΕΙ, και των εισαγομένων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 θα γίνουν από 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2011.
  • Αίτηση για εγγραφή.
  • Τίτλο απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
  • Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
  • Έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
  • Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%)  υποβάλλουν και  νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης.
Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων σχολών. Επισημαίνεται, ιδιαίτερα, ότι όλοι οι νεοεισαχθέντες πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους μέσα στις παραπάνω προθεσμίες και σύμφωνα με το ειδικότερο πρόγραμμα κάθε Σχολής ή Τμήματος. Όσοι δεν θα εγγραφούν στο οριζόμενο χρονικό διάστημα, χάνουν οριστικά το δικαίωμα εγγραφής τους.
2. Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις  Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς  στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.
3. Όσοι από τους επιτυχόντες εισάγονται στις επιπλέον θέσεις εισακτέων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης με τις ειδικές περιπτώσεις (Πολυτέκνων, Τριτέκνων, Κοινωνικών Κριτηρίων) ή με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, κατά την εγγραφή τους θα προσκομίσουν στις γραμματείες των τμημάτων, εκτός από τα δικαιολογητικά της ανωτέρω παραγράφου 1 και τα επιπλέον δικαιολογητικά που απαιτούνται για την περίπτωσή τους. Τα δικαιολογητικά αυτά οι υποψήφιοι τα κατέχουν ήδη από την υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου και μπορούν να τα πληροφορηθούν εκ νέου είτε από τις γραμματείες των τμημάτων είτε από τη σχετική εγκύκλιο εγγραφών που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΥΠΔΒΜΘ  www.minedu.gov.gr .
4. Στην ίδια  προθεσμία υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά στα Πανεπιστημιακά Τμήματα  οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου, οι οποίοι διακρίθηκαν στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής, Χημείας ή Βιολογίας και στα ΤΕΙ οι κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ-Α΄, οι οποίοι διακρίθηκαν στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής και τους έχει απονεμηθεί, πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο) και τα οποία είναι:
  • Αίτηση για εγγραφή.
  • Τίτλο απόλυσης Γενικού Λυκείου ή απολυτήριο ΕΠΑ.Λ- Α΄  ή επικυρωμένο αντίγραφό του.
  • Έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
  • Βεβαίωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών ή Χημικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, από την οποία να προκύπτει η βράβευσή τους και το βραβείο που τους απονεμήθηκε.
  • Βεβαίωση της Δ/νσης Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, από την οποία να προκύπτει ότι το μάθημα στο οποίο διακρίθηκαν και τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας που λαμβάνονται υπόψη για την εισαγωγή στο συγκεκριμένο Τμήμα ανήκουν στα μαθήματα της κατεύθυνσης που παρακολούθησαν στο  Λύκειο οι υποψήφιοι, αν πρόκειται για αποφοίτους ΓΕΛ  ή
  • Βεβαίωση της Δ/νσης Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, από την οποία να προκύπτει ότι το μάθημα στο οποίο διακρίθηκαν είναι συναφές με το μάθημα ειδικότητας στο οποίο εξετάζονται οι κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) για την εισαγωγή τους στο συγκεκριμένο Τμήμα ΤΕΙ, αν πρόκειται για κατόχους απολυτηρίου ΕΠΑΛ-Α.
Αντίστοιχα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τους αποφοίτους ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που έχουν διακριθεί στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Φυσικής  ή Βιολογίας.