Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Δεν ισχύουν τα σχέδια συγχωνεύσεων ΑΕΙ που δημοσιεύτηκαν στον τύπο

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 0 σχόλια


Οσα έχουν δημοσιευθεί μέχρι τώρα για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων , Πανεπιστημίων και ΤΕΙ είναι σενάρια τα οποία δεν ισχύουν, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένα τελικό σχέδιο.
Την δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιστόπουλος στους Πρυτάνεις –εκπρόσωποι της Συνόδου- των Πανεπιστημίων Πατρών Γ. Παναγιωτάκη και του Παντείου Γρ. Σάλτα, στη διάρκεια της αποψινής συνάντησης .
Ουσιαστικά είπε ο κ. υπουργός η συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς για τον εξορθολογισμό των ΑΕΙ δεν έχει ξεκινήσει και επανέλαβε στους Πρυτάνεις πως πρόκειται άμεσα να αρχίσει , ώστε πριν τα Χριστούγεννα να έχουν ολοκληρωθεί οι αποφάσεις , έτσι ώστε οι μαθητές της Γ Λυκείου να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό με βάσει το νέο «χάρτη» των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Ο κ. Αρβανιστόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση προς τους Πρυτάνεις για το γεγονός ότι τα περισσότερα πανεπιστήμια έχουν ορίσει ημερομηνίες εκλογών Συμβουλίων Διοίκησης, σύμφωνα με το νέο νόμο.
Οι Πρυτάνεις έθεσαν υπόψη με συγκεκριμένα στοιχεία στον υπουργό Παιδείας για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστήμια , πολλά από τα οποία αδυνατούν να λειτουργήσουν.
Μάλιστα ο Πρύτανης Πατρών ανέφερε για το Ιδρυμά του ότι τα ταμειακά αποθέματα δεν επαρκούν ούτε για την αποπληρωμή των οφειλών του προηγουμένου έτους, του 2011.
Οι Πρυτάνεις αναφέρθηκαν στους διορισμούς καθηγητών που εκκρεμούν με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο η λειτουργία των Πανεπιστημίων , ενώ υπενθύμισαν στον κ. υπουργό ότι τα ταμειακά αποθέματα δεν επαρκούν ούτε για την αποπληρωμή των οφειλών του προηγουμένου έτους, του 2011.

Τέλος οι Πρυτάνεις επισήμαναν προς τον κ. Αρβανιτόπουλο ότι δεν έχει ακόμη διατεθεί το ποσό που αναλογεί για το επικουρικό έργο των μεταπτυχιακών φοιτητών, ενώ σε ορισμένα πανεπιστήμια υπάρχει αδυναμία πληρωμής των οφειλόμενων υπερωριών, αργιών, κ.λπ. των εργαζομένων στις Εστίες, οι οποίες λειτουργούν συνεχώς και φυσικά τα Σαββατοκύριακα.
Ο υπουργός απέδωσε την όλη δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα ΑΕΙ, στην οικονομική κρίση.
esos.gr

ΑΠΘ κι εργολαβίες: κατασκευασμένες αποκαλύψεις κι αγνοημένες αλήθειες

0 σχόλια


ΤΟΥ Αντώνη Γαλανόπουλου (http://afterhistory.blogspot.gr)

Δεν είχα καμία πρόθεση και διάθεση να γράψω αυτό το κείμενο αλλά όταν ξεκίνησε να παίζει η είδηση «Σκάνδαλο στο ΑΠΘ: Ξοδεύουν 32.000 ευρώ την ημέρα για ένα... σκούπισμα!!» τα social media με προκάλεσαν –κι επί του προσωπικού- άλλη μια φορά. Τα Μ.Μ.Ε. επέλεξαν να παίξουν ενα στυγνό παιχνίδι στη πλάτη απλήρωτων εργαζομένων.

Διαβάσατε φαντάζομαι ότι:
«Ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, που αποδεικνύει την κακοδιαχείριση των επιδοτήσεων που το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λαμβάνει από το κράτος, φέρνει στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Η πρυτανεία καλείται να απαντήσει στον εισαγγελέα πώς είναι δυνατόν από τα 25 εκατομμύρια ευρώ που λαμβάνει το πανεπιστήμιο, τα 17 να κατευθύνονται σε εργολάβους για την καθαριότητα και τη φύλαξη του κτηρίου, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους τομείς παραμένουν για μήνες απλήρωτοι.
Για την ακρίβεια, το ίδρυμα δαπανά πάνω από 32.000 ευρώ την ημέρα για τα συνεργεία καθαριότητας, τη στιγμή που κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα και φυσικό αέριο και οι υπάλληλοι στο τεχνικό συνεργείο έχουν φτάσει στα όρια της απελπισίας.
Καθώς, μάλιστα τα κτήρια του Αριστοτελείου πανεπιστημίου, εκτός από καθαρά, πρέπει να φυλάσσονται και επί 24ώρου βάσεως, το ίδρυμα αποφασίζει πως για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να ξοδεύονται περίπου 20.000 ευρώ την ημέρα.
Για να... φάνε κάποιοι αφήνουν χωρίς σίτιση χιλιάδες φοιτητές που έχουν ανάγκη!
Άραγε πότε θα αλλάξουν τα μυαλά ορισμένων ανθρώπων;»

Στο κείμενο λοιπόν δίνεται η εντύπωση πως το Υπουργείο δίνει στο πανεπιστήμιο ένα ποσό το χρόνο και η διοίκηση αποφασίζει ανεξάρτητα κι αυθαίρετα που θα το δαπανήσει. Και με αυτή τη λογική το ΑΠΘ έδωσε 17 από τα 25 εκατομμύρια ευρώ της φετινής χρηματοδότησής του στις εργολαβίες. Στοιχειώδεις γνώσεις λειτουργίας δημόσιου οργανισμού να έχεις, ξέρεις ότι αυτό δεν ισχύει ποτέ και πουθενά. 

Ξεκινάμε λοιπόν. Οι συμβάσεις με τις εργολαβίες γίνονται κατόπιν ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού. Τα τιμήματα σε τέτοιους διαγωνισμούς καθορίζονται με αντικειμενικά κριτήρια. Έπειτα περνούν από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Το Υπουργείο όταν αποφασίζει και εγκρίνει τη χρηματοδότηση του οργανισμού γνωρίζει εκ των προτέρων το τίμημα των εργολαβιών και καταθέτει το αντίστοιχο ποσό σε ξεχωριστό κωδικό. Ο προϋπολογισμός του ΑΠΘ δεν είναι 25 εκατομμύρια ευρώ έτσι γενικώς κι αορίστως και ο καθένας μπορεί να τα κάνει ο,τι θέλει. Είναι 25 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 17 δεσμεύονται για την πληρωμή της εργολαβίας που γνωρίζει εκ των προτέρων το Υπουργείο Παιδείας. Δεν χρειάζεται να δοθούν εξηγήσεις «στον εισαγγελέα πώς είναι δυνατόν από τα 25 εκατομμύρια ευρώ που λαμβάνει το πανεπιστήμιο, τα 17 να κατευθύνονται σε εργολάβους για την καθαριότητα και τη φύλαξη του κτηρίου» όπως αναφέρεται αλλά εξηγήσεις από το Υπουργείο που ενέκρινε τη πληρωμή των εργολαβιών και πέραν αυτού του ποσού έδωσε στο ΑΠΘ μόνο 8 εκατομμύρια ευρώ. Το Υπουργείο παιδείας δεν πιάνεται εξ απήνης. Δεν εξαπατήθηκε.

Τι άλλο έκανε το Υπουργείο; Με προϋπολογισμό 25 εκατομμυρίων ευρώ για το 2012 το Υπουργείο έπρεπε να έχει καταβάλλει στο ΑΠΘ μέχρι το Σεπτέμβρη 18.750.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα στο ΑΠΘ έχουν φτάσει 12.700.000 ευρώ για όλες τις υποχρεώσεις του ιδρύματος, για 42 τμήματα. Είναι αρκετά κατανοητό; 

Πάμε παρακάτω τώρα, στο ίδιο το τίμημα των εργολαβιών. Το κόστος όλων των εργολαβιών του ΑΠΘ (φύλαξης, καθαριότητας, συντήρησης, τεχνικών έργων) είναι κάτι λιγότερο από 17.000.000 ευρώ. Το 2011 κόστιζαν 21.000.000 ευρώ. Έχει γίνει περιορισμός της τάξης του 25% στις εργολαβίες μέσα σε ένα χρόνο. Οι εργολαβίες που είχαν συναφθεί πρίν το 2010 κόστιζαν ακόμα περισσότερο. 

Γιατί κοστίζουν τόσο οι εργολαβίες; Γιατί μια εργολαβία μόνο και μόνο επειδή είναι εργολαβία έχει καπέλο 33% γιατί εμπεριέχει το ΦΠΑ και το κέρδος του εργολάβου.
Γιατί επιλέγει το πανεπιστήμιο τις εργολαβίες; Δεν τις επιλέγει. Του επιβάλλονται. Όχι μόνο σε αυτό αλλά σε δεκάδες δημόσιους οργανισμούς, για να μην γίνουν μόνιμες προσλήψεις. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει σε αεροδρόμια, νοσοκομεία, μετρό, λιμάνια. 

Γιατί δεν έγιναν ποτέ θέμα οι εργολαβίες των άλλων οργανισμών; Γιατί η διαφορά στα μεγέθη είναι τεράστια. Ένα μόνο παράδειγμα, ο τερματικός σταθμός του αεροδρομίου ηρακλείου έχει εμβαδόν 43.300 τμ. Η εργολαβία καθαριότητας κοστίζει 107.719,82 ευρώ το μήνα! Περίπου 1.300.000 το χρόνο. Πόση έκταση, πόσο εμβαδόν έχει το ΑΠΘ; Μόνο το campus του ΑΠΘ εκτείνεται σε περίπου 334 στρέμματα., 334.000 τμ. Μόνο το campus! Θέλετε να κάνετε τώρα τη σύγκριση ή να συνεχίσουμε στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του ΑΠΘ; Εκτός campus, το ΑΠΘ έχει εγκαταστάσεις 5217 στρεμμάτων. Μόνο στη Θέρμη βρίσκονται εγκαταστάσεις 213.000 τμ. Στην εργολαβία αυτή συμπεριλαμβάνονται τα τμήματα στις Σέρρες και στη Βέροια, οι εγκαταστάσεις στο Φοίνικα, το Αγρόκτημα με 15 κτίρια, τα 2 κτίρια στην οδό Εγνατίας που στεγάζουν κομμάτια των Τμημάτων Θεάτρου, Δημοσιογραφία και Πολιτικών Επιστημών, οι κλινικές της Κτηνιατρικής στην οδό Σταύρου Βουτυρά και δεκάδες άλλες εγκαταστάσεις σε όλη τη πόλη. Περιλαμβάνονται επιπλέον οι κατασκηνώσεις κι οι εγκαταστάσεις σε Περτούλι και Χαλκιδική όταν είναι σε λειτουργία. Έχετε κάνει τη σύγκριση ή ακόμα;;;

Κι όλα αυτά τα βρίσκεις απλώς αν επισκεφθείς το site του ΑΠΘ. Είναι τόσο απλό. 
«Ναι, αλλά…» λένε κι επιμένουν: «μέσα στη κρίση τόσα λεφτά;»
Η σύμβαση για το επόμενο έτος, το 2012 στη προκειμένη, υπογράφεται στο τέλος του προηγούμενου έτους, ήτοι το 2011 με το προϋπολογισμό του ιδρύματος στα 31 κι όχι στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Αν κι αυτό όπως σας περιέγραψα δεν θα μπορούσε να αλλάξει κατά πολύ τα πράγματα. 

Και τελειώνουμε τώρα. Τι έκανε το ΑΠΘ για να μην δίνει αυτά τα λεφτά;
Πρότεινε τα τελευταία δυο χρόνια, τρεις διαφορετικούς τρόπους στο Υπουργείο για την έξωση των εργολάβων από το ΑΠΘ. Κι οι τρεις προτάσεις θα έφερναν εξοικονόμηση πόρων της τάξης του 33% και θα κάλυπταν το ποσό που λείπει από το ΑΠΘ φέτος. Το πανεπιστήμιο ζητά από το Υπουργείο μια θεσμική απόφαση που δεν του κοστίζει σε χρήματα για να εξοικονομήσουν λεφτά τόσο το Υπουργείο όσο και το ΑΠΘ. Και το Υπουργείο (τόσο υπό την Άννα Διαμαντοπούλου όσο κι υπό τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο) αρνείται να δεχθεί τις προτάσεις. Να σημειωθεί ότι τις προτάσεις έχει επιμεληθεί ο κορυφαίος εργατολόγος Άρης Καζάκος.

Υ.Γ. 1 Η φράση «Για να... φάνε κάποιοι αφήνουν χωρίς σίτιση χιλιάδες φοιτητές που έχουν ανάγκη!» είναι βλακώδης και ψευδέστατη. Το ΑΠΘ διαθέτει ακόμα, ίσως το μόνο από τα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας, απολύτως δωρεάν φοιτητική λέσχη που λειτουργεί και τα σαββατοκύριακα και σιτίζει πάνω από 4000 φοιτητές καθημερινά.

Υ.Γ. 2 Όποιος θέλει να αντικρούσει τα λεγόμενά μου, τον προκαλώ για άλλη μια φορά να βρει στοιχεία κι όχι να σχολιάσει εμένα. Σχετίζομαι με το ΑΠΘ με τουλάχιστον 3 διαφορετικούς τρόπους κι είναι όλοι δημόσια αναρτημένοι (επιτροπή, σύλλογο αποφοίτων, σύμβαση έργου). Πως αυτό σας εμποδίζει να κάνετε ένα απλό ψάξιμο στο ίντερνετ και να μην καταπίνεται αμάσητα ότι σας λέει η κάθε φυλλάδα;

Η απάντηση του Α.Π.Θ στο δημοσίευμα για τα 52.000 ευρώ την ημέρα σε καθαριότητα & φύλαξη

0 σχόλια

Για άλλη μια φορά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται μπλεγμένο σε «ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, που αποδεικνύει την κακοδιαχείριση των επιδοτήσεων που λαμβάνει από το κράτος» σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά. Τι συμβαίνει όμως πραγματικά; Ας συγκρίνουμε το δημοσίευμα με στοιχεία που βρήκαμε στο ίντερνετ.
Διαβάζουμε ότι «η πρυτανεία καλείται να απαντήσει στον εισαγγελέα πώς είναι δυνατόν από τα 25 εκατομμύρια ευρώ που λαμβάνει το πανεπιστήμιο, τα 17 να κατευθύνονται σε εργολάβους για την καθαριότητα και τη φύλαξη του κτηρίου.» Το ΑΠΘ δεν επιλέγει πόσα χρήματα θα διατεθούν στις εργολαβίες από το συνολικό ποσό που λαμβάνει αλλά ούτε και τις ίδιες τις εργολαβίες. Υπάρχει σχετικός νόμος που επιβάλλει στους δημόσιους οργανισμούς τις εργολαβίες και το ποσό των χρημάτων που δίνεται για το συγκεκριμένο σκοπό είναι γνωστό στο Υπουργείο εξαρχής. Όσον αφορά το ζήτημα των εργολαβιών και το ΑΠΘ, όταν ο προϋπολογισμός ήταν 45.000.000 ευρώ το 2010, οι εργολαβίες στοίχιζαν 24.000.000 ευρώ και πλέον στοιχίζουν λιγότερο από 17.000.000 ευρώ. Ας διευκρινίσουμε τι εννοούμε με τον όρο εργολαβίες. Οι εργολαβίες αναφέρονται στη φύλαξη, στην καθαριότητα, στα τεχνικά έργα καθώς και στη διοίκηση και δεν έχει απολυθεί κανένας παρά τη μείωση που έγινε στο κόστος των εργολαβιών. Μόνο στη καθαριότητα εργάζονται κάτι απραπάνω απο 300 άνθρωποι ενω συνολικά οι εργολαβικοί ξεπερνούν τους 800.


«Τα κτήρια του Αριστοτελείου πανεπιστημίου, εκτός από καθαρά, πρέπει να φυλάσσονται και επί 24ώρου βάσεως, το ίδρυμα αποφασίζει πως για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να ξοδεύονται περίπου 20.000 ευρώ την ημέρα.» Σε ποια κτήρια αναφέρεται το δημοσίευμα; Για να δούμε…. Οι εργολαβίες αφορούν όλες τις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ, δηλαδή τα 405 στρέμματα του πανεπιστημιούπολης, τα 5217 στρέμματα των εγκαταστάσεων εκτός του ΑΠΘ (Σέρρες, Βέροια, Βεργίνα, Θέρμη, Πανόραμα, Βασιλικά, Κολχικό, Σίνδος, Λαγκαδάς, Βόλβη και υπόλοιπη Θεσσαλονίκη), τα 3,5 στρέμματα των εγκαταστάσεων στον Ταξιάρχη καθώς και τα 11 περίπου στρέμματα των εγκαταστάσεων στο Περτούλι και τα 128 στρέμματα της Κατασκήνωσης όταν βρίσκονται σε λειτουργία. Στις Σέρρες βρίσκεται το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και στη Βέροια το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής. Στις εγκαταστάσεις της Θέρμης στεγάζονται το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών, καθώς και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και καταλαμβάνουν 213 στρέμματα. Εκτός πανεπιστημιούπολης βρίσκονται οι Κλινικές της Κτηνιατρικής Σχολής στην οδό Σταύρου Βουτυρά, οι εγκαταστάσεις της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών στην οδό Αγίου Δημητρίου και τον Σεισμολογικό Σταθμό στην οδό Βυζουκίδου καθώς και άλλες εγκαταστάσεις. Σε όλες αυτές τις εγκαταστάσεις αναφέρεται λοιπόν το δημοσίευμα, ακόμα και αν δεν το διευκρινίζει.
Σε αυτούς τους χώρους κινούνται περίπου 4000 άτομα του προσωπικού (πάνω απο 2000 είναι μόνο τα μέλη ΔΕΠ) και τουλάχιστον 60.000 φοιτητές.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα δημοσιευτεί κάτι, καλό θα ήταν να στηρίζετε σε στοιχεία. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα στοιχεία μπορεί να τα βρει ο καθένας κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο site του πανεπιστημίου.

52.000 ευρώ την ημέρα δίνει το ΑΠΘ για καθαριότητα και φύλαξη!!

0 σχόλια

Πρέπει να «αστράφτει» από καθαριότητα το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο
Ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, που αποδεικνύει την κακοδιαχείριση των επιδοτήσεων που το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λαμβάνει από το κράτος, δημοσιεύουν σήμερα τα «Παραπολιτικά».

Η πρυτανεία καλείται να απαντήσει στον εισαγγελέα πώς είναι δυνατόν από τα 25 εκατ. ευρώ που λαμβάνει το πανεπιστήμιο, τα 17 να κατευθύνονται σε εργολάβους για την καθαριότητα και τη φύλαξη του κτιρίου, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους τομείς παραμένουν για μήνες απλήρωτοι.

Για την ακρίβεια, το ίδρυμα δαπανά πάνω από 32.000 ευρώ την ημέρα για τα συνεργεία καθαριότητας, τη στιγμή που κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα και φυσικό αέριο και οι υπάλληλοι στο τεχνικό συνεργείο έχουν φτάσει στα όρια της απελπισίας.

Καθώς, μάλιστα τα κτίρια του Αριστοτελείου πανεπιστημίου, εκτός από καθαρά, πρέπει να φυλάσσονται και επί 24ώρου βάσεως, το ίδρυμα αποφασίζει πως για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να ξοδεύονται περίπου 20.000 ευρώ την ημέρα.

Διήμερη αναστολή λειτουργίας του ΑΠΘ.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 0 σχόλια


Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,
Σας κοινοποιούμε το ψήφισμα της συνεδρίασης της Συγκλήτου με αριθμό 2852/05.10.2012 για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας του Ιδρύματος.
Οι Πρυτανικές Αρχές,
Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας
ΨΗΦΙΣΜΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΘ (ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 2852/5-10-12) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
 
  1. Το ΑΠΘ, συναισθανόμενο την ευθύνη του εν μέσω οικονομικής κρίσης και εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα δραστικής εξοικονόμησης πόρων, έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση των λειτουργικών του δαπανών της τάξης του 33%. Οποιαδήποτε μείωση της χρηματοδότησής του κάτω από αυτό το όριο των ανελαστικών του δαπανών επιφέρει έκπτωση του επιπέδου των ακαδημαϊκών του υπηρεσιών. Η κρατική επιχορήγηση που έλαβε το ΑΠΘ τόσο το 2011, όσο και το 2012, υπολείπεται κατά πολύ του ορίου αυτού, με αποτέλεσμα ορισμένες μονάδες του Ιδρύματος να οδηγούνται σήμερα σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας.
  1. Η Σύγκλητος του ΑΠΘ αναγνωρίζει το πρόβλημα των εργαζομένων στις εργολαβίες καθαριότητας, φύλαξης και συντήρησης ως κορυφαίο πρόβλημα του Πανεπιστημίου και υποστηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους, σε ό,τι αφορά τόσο τη θεσμική του διευθέτηση, όσο και την οικονομική του επίλυση. Η μόνη εφικτή και ρεαλιστική λύση του προβλήματος αυτού είναι η υιοθέτηση από πλευράς Υπουργείου Παιδείας μιας εκ των τριών εναλλακτικών προτάσεων, που το ΑΠΘ έχει επεξεργαστεί και επανειλημμένα υποβάλει στο Υπουργείο από το Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι και σήμερα.
  1. Η Σύγκλητος επανέρχεται στο αίτημα, το οποίο έχει υποβάλει προς το Υπουργείο για πρόσθετη επιχορήγηση ποσού 7.955.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι βασικές και ανελαστικές του δαπάνες του Ιδρύματος (συνεδρίαση Συγκλήτου με  αριθμό 2848/4-7-12). Επιπλέον, ζητά από το Υπουργείο την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού των ήδη εκλεγμένων μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ, καθώς και τη χορήγηση πιστώσεων για θέσεις διδασκόντων, σύμφωνα με το ΠΔ 407/80, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του εκπαιδευτικού του έργου.
  1. Η Σύγκλητος ζητά από τους εργαζομένους στις εργολαβίες καθαριότητας, φύλαξης και συντήρησης να σταματήσουν την κατάληψη του Κτιρίου Διοίκησης, καθώς και να διασφαλίσουν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στην πανεπιστημιούπολη, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα των ακαδημαϊκών μονάδων και με έμφαση στους νοσοκομειακούς χώρους. Για το λόγο αυτό συγκροτείται ειδική επιτροπή αποτελούμενη από τους Αλέξιο Μπένο, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, Σωτήριο Κάλφα, αναπληρωτή καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής, Κωνσταντίνο Μπόσκο, καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής, Ελευθέριο Ελευθερίου, καθηγητή του τμήματος Βιολογίας και από έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων σε εργολαβία.
  1. Η Σύγκλητος, ενόψει των μεγάλων αδιεξόδων που διαπιστώνει στη λειτουργία του Ιδρύματος, αποφασίζει:
- τη συμβολική αναστολή του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και διοικητικού έργου του ΑΠΘ, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου.
- τη διοργάνωση συνέντευξης Τύπου, την Τετάρτη, στις 10 π.μ.
- την πραγματοποίηση κοινής πορείας όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, την Πέμπτη, στις 11 π.μ. και συνάντηση αντιπροσωπείας μελών της Συγκλήτου με τον Υπουργό και
-  την πραγματοποίηση συγκέντρωσης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή, στις 7 μ.μ.
  1. Η Σύγκλητος, τέλος, απευθύνει έκκληση προς την πανεπιστημιακή κοινότητα να ενισχύσει τη συνοχή, την ενότητα και την αλληλεγγύη, προκειμένου το Πανεπιστήμιο να παραμείνει όρθιο και σε λειτουργία σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη. Επιπλέον, απευθύνει έκκληση στην κοινωνία, ζητώντας την υποστήριξή της στον αγώνα που δίνει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο για ισότιμη συμμετοχή όλων στη γνώση και στη μόρφωση.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ: Συνεχίζεται η απεργία διαρκείας.

0 σχόλια



ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΣYΛΛΟΓΟΥ
ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Συνεχίζουμε την απεργία διαρκείας!
5 Οκτωβρίου 2012
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου εκτιμά ότι η μέχρι τώρα κινητοποίηση είναι πετυχημένη. Ακούστηκε επιτέλους η κραυγή αγωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου απέναντι στην επιχείρηση πλήρους διάλυσης της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, ανοιχτήκαμε στους  φοιτητές και τις/ους υπόλοιπες/ους εργαζόμενες/ους, μιλήσαμε με την τοπική κοινωνία. Πάνω από όλα αποκαταστήσαμε τη συλλογικότητά μας.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κωφεύει απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας και επιμένει στη μεθόδευση μιας πολιτικής που μόνο στη διάλυση και τη συρρίκνωση της ανώτατης εκπαίδευσης οδηγεί. Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα σημάδια ενός συνολικότερου αναβρασμού στην εκπαίδευση  και την κοινωνία.

Με αυτά τα δεδομένα συνεχίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας. Επιμένουμε στους στόχους και τις διεκδικήσεις που βάλαμε στις προηγούμενες συνελεύσεις και στην προσπάθεια οικοδόμησης συμμαχιών και συντονισμού με άλλους συλλόγους γι’ αυτό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών μας, των διοικητικών και των συμβασιούχων εργαζόμενων. Επιβεβαιώνουμε ταυτόχρονα τη θέση μας ότι θα αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστούν και να καταργηθούν οι Ν. 4009/11 και 4076/12 και για να ματαιωθούν οι εκλογές για τα Συμβούλια Ιδρύματος, επαναλαμβάνοντας το κάλεσμά μας κανένας και καμία συνάδελφος να μη νομιμοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο αυτήν τη διαδικασία. Στις 24/10 και σε κάθε άλλη μέρα προκήρυξης των εκλογών, με οποιοδήποτε τρόπο, αγωνιζόμαστε για την παρεμπόδισή τους.

Για την κλιμάκωση και την καλύτερη αποτελεσματικότητα του αγώνα μας
- Επιμένουμε στο δρόμο του κοινού αγώνα με διοικητικούς, EΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ, συμβασιούχους εργαζόμενους και φοιτητές, οργανώνουμε κοινές συνελεύσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις
- Καλούμε κοινές συσκέψεις με τα άλλα σωματεία της εκπαίδευσης, κοινωνικούς και μαζικούς φορείς.
- Οργανώνουμε εκδηλώσεις και αντιμαθήματα
- Καλούμε και τους άλλους συλλόγους ΔΕΠ σε συντονισμένο απεργιακό αγώνα διαρκείας μεταφέρουμε την απόφαση στους άλλους συλλόγους της πανελλαδικής συνάντησης

Για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό του αγώνα συγκροτούμε απεργιακή επιτροπή αγώνα. Τέλος, θα δούμε πώς μπορεί να διαμορφωθεί "ταμείο αλληλεγγύης" του Συλλόγου.

Νέα Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, 12 μ.

Η ΔΑΠ στοχοποιεί αντιφασίστα φοιτητή στο τμήμα κοινωνιολογίας Μυτιλήνης!

0 σχόλια

Σε μία άκρως φασιστική κίνηση προχώρησε η ΔΑΠ Κοινωνιολογίας Μυτιλήνης, η όποια έχοντας τον έλεγχο του Δ.Σ.του φοιτητικού Σύλλογου έβγαλε ανακοίνωση με την οποία στοχοποιεί φοιτητή-αντιφασίστα επειδή τόλμησε να γράψει ένα σύνθημα σε τοίχο του Πανεπιστημίου.. Η ΔΑΠ λοιπόν σας υπέρ-ήρωας  της αισθητικής του Πανεπιστήμιου Αιγαίου εφαρμόζοντας πολιτικές χαφιεδισμού έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση..Το όνομα του στοχοποιημένου φοιτητή είναι σβησμένο για ευνόητους λόγους όχι όμως και τα ονόματα του Δ.Σ. που υπογράφουν..!

Λυπητερό είναι το γεγονός ότι  ο σύλλογος ονομάζεται ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ αν ζούσε σίγουρα θα διαφωνούσε με την κίνηση αυτή, Αλλά σε μία κοινωνία που οι νέοι είναι ανιστόρητοι και πολιτικά υποκινούμενα ζόμπι τα οποία γλείφουν για μια θεσούλα δεν μπορείς να περιμένεις πολλά!
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι μία παράταξη υπεύθυνη για την σημερινή κατάσταση στο χώρο των Πανεπιστήμιων, κρατώντας συνεχώς παθητική στάση σε δίκαια αιτήματα των φοιτητών..Για την ΔΑΠ αγώνας είναι το fb και τα πάρτυ!!

Aν η ΔΑΠ θέλει το Πανεπιστήμιο να είναι καθαρό ας ξεκολλήσει και εκείνη τις αφίσες τις οποίες έχει κολλήσει σε κάθε γωνιά του Πανεπιστημίου!

ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ:θα αγωνιστούμε για τη ματαίωση των εκλογών για τα ΣΙ.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 0 σχόλια


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ   

24 Οκτωβρίου Εκλογές για ΣΙ στο Πανεπιστημίου Αιγαίου:
Αγωνιζόμαστε
για τη ματαίωσή τους!

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με τη στήριξη της Τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ), επιχειρεί μια τεράστια  επίθεση στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας με το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων,
τη στιγμή που οι δημοκρατικές ελευθερίες καταπατώνται και συρρικνώνονται,
τη στιγμή που επιχειρείται η ολοκλήρωση της διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας,
τη στιγμή που τα πανεπιστήμια, ιδιαίτερα τα περιφερειακά, οδηγούνται στην πλήρη αδυναμία λειτουργίας, με τη μη χορήγηση πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες και την αδιοριστία των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, και τη συρρίκνωση με το «σχέδιο Αθηνά»,
τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας αγωνίζεται για τη μη εφαρμογή και την κατάργηση των νέων νόμων 4009 και 4076,

οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου επιλέγουν την εφαρμογή των Ν. 4009 και 4076 προκηρύσσοντας εκλογές για τα Συμβούλια Ιδρύματος στις 24 Οκτωβρίου. παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου είχε καλέσει την πρυτανεία να μην προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών για το ΣΙ και να μην εφαρμόσει τις διατάξεις του νόμου που αν υλοποιηθούν θα διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα  του Αιγαίου έδωσε την απάντησή της στις εκλογές για τα Συμβούλια Ιδρύματος που είχαν προκηρυχθεί για τις 29 Φεβρουαρίου. Στον ίδιο δρόμο θα κινηθεί και τώρα. Μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζομένους στο πανεπιστήμιο θα αγωνιστούμε για τη ματαίωση των εκλογών για τα ΣΙ. 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Ανακοίνωση για τις συγχωνεύσεις

0 σχόλια

Τα όσα ισχυρίζονται τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα είναι είτε εντελώς αυθαίρετα συμπεράσματα όσων τα συνέγραψαν, είτε αποτελέσματα διαρροών καθώς δεν προκύπτουν από έγκυρα δεδομένα, όπως άλλωστε και πλήθος άλλων με τα ίδια χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν δημοσιευθεί κατά την τελευταία τριετία και έχουν διαψευστεί.
 
Τα δημοσιεύματα αυτά, παρά την αβασιμότητά τους, δημιουργούν ανησυχία στην κοινωνία και την πανεπιστημιακή κοινότητα και προκαλούν επομένως πραγματικά προβλήματα στα ελληνικά πανεπιστήμια.
 
Ζητά από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού καθώς και από την Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), σε να πάρουν θέση για το εν λόγω θέμα, το οποίο υπονομεύει το διάλογο που πρόκειται να ξεκινήσει για ένα ζήτημα εξαιρετικά σημαντικό για την Ανώτατη Εκπαίδευση και προκαλεί ανησυχία στο προσωπικό, στους φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στις οικογένειές τους.

Ζητά επίσης να σταματήσει η αυθαίρετη στοχοθέτηση Περιφερειακών Πανεπιστημίων, αναπτυξιακής και εθνικής σημασίας. Η συζήτηση για τη σύνθεση του νέου ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, θα έχει νόημα μόνον εάν αφορά το σύνολο των ΑΕΙ της χώρας (Κεντρικά και Περιφερειακά), λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των χαρακτηριστικών τους.

Μετά από τη συνεδρίαση της διευρυμένης Διοικούσας Επιτροπής παρουσία και των Καθηγητών και Αν. Καθηγητών του Ιδρύματος στις 29-9-2012, και με βάση το δεδομένο ότι δεν υπάρχει εξέλιξη μέχρι στιγμής στα θέματα χρηματοδότησης τόσο του Εκτάκτου διδακτικού Προσωπικού όσο και των λειτουργικών δαπανών του Ιδρύματος από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποφασίστηκε η συμβολική αναστολή της λειτουργία του στις 8-10-2012 ημέρα Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
 
Τέλος, η Διοικούσα Επιτροπή ενημερώνει ότι σκοπεύει να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ενημέρωσης των θεσμικών και πολιτειακών εκπροσώπων της χώρας και της Δυτικής Μακεδονίας.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας επιτελεί υψηλό ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό έργο, συμβάλλοντας ουσιαστικά και στην περιφερειακή ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας και αυτό θα συνεχίσει να πράττει.

Τέλος για το πρόγραμμα ''Erasmus'';

0 σχόλια


Το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών "Erasmus" κινδυνεύει να τερματιστεί αν δεν αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός της ΕΕ



Το πρόγραμμα Erasmus δεν έχει πλέον χρήματα, οι πόροι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου έχουν εξαντληθεί και πολύ σύντομα και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα θα κηρύξουν στάση πληρωμών αν οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίσουν να αρνούνται την αναθεώρηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για το 2012, υποστήριξε ο Γάλλος ευρωβουλευτής Αλέν Λαμασούρ.

"Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο είναι σε κατάσταση στάσης πληρωμών από την αρχή του μήνα και δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτεί τα κράτη", είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

"Την επόμενη εβδομάδα θα έρθει η σειρά του Erasmus, του προγράμματος για τους φοιτητές και στο τέλος του μήνα το πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας δεν θα έχει πλέον χρήματα", πρόσθεσε.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οι κυβερνήσεις περιέκοψαν τον προϋπολογισμό του 2012 μειώνοντας τις δαπάνες στα 129 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 4 δισ. λιγότερα απ' όσα είχαν προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Επίτροπος Προϋπολογισμού Γιάνους Λεβαντόφσκι αναμένεται ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα παρουσιάσει ένα συμπληρωματικό προϋπολογισμό με τον οποίο θα ζητά από τους "27" να αυξήσουν κατά "πολλά δισεκατομμύρια" τη χρηματική συνεισφορά τους. Θα πρέπει να καλυφθεί μια "τρύπα" ύψους δέκα δισεκατομμυρίων, υποστήριξε ο Λαμασούρ.

"Αν δεν έχουμε αυτόν τον διορθωτικό προϋπολογισμό ως το τέλος του έτους, οι απώλειες θα φτάσουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ για τη Γαλλία, τα 600 εκατομμύρια για την Ελλάδα, 900 για την Ισπανία και 150-200 για τη Βρετανία", προειδοποίησε.

Η Βρετανία, η οποία πίεζε να μειωθούν οι δαπάνες, "κόβει η ίδια την πίστωση πληρωμών προς τον εαυτό της", ειρωνεύτηκε ο Λαμασούρ, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση "παράλογη".

Η κατάσταση αυτή πάντως μπορεί να παραταθεί αφού επτά χώρες --Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία και Αυστρία-- δεν δέχονται τον προϋπολογισμό του 2013 που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον οποίο προβλέπονται δαπάνες ύψους 138 δισ. ευρώ, δηλαδή 9 δισ. περισσότερα (+6,8%) σε σχέση με το 2012.

Από τον/την Μιχάλης Τσαβδαρίδης( difernews.gr)

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ: Σε αδυναμία λειτουργίας τα Πανεπιστήμια

0 σχόλια


Το Προεδρείο και η Συντονιστική Επιτροπή της Συνόδου των Πρυτάνεων με αφορμή της έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους  υπογραμμίζουν την άμεση ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας διορισμού των ήδη εκλεγμένων (εκατοντάδων) μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων.
Περαιτέρω επισημαίνει ότι πολλά Πανεπιστημιακά Τμήματα αδυνατούν να λειτουργήσουν χωρίς τη συμβολή των συναδέλφων που εργάζονται με βάσει το καθεστώς του Π.Δ./τος 407/80 και για τους οποίους δεν υπάρχει ακόμη καμία απόφαση, την ίδια στιγμή που έχουν εγκριθεί 1.480 θέσεις των εκτάκτων στα ΑΤΕΙ.
Τέλος, ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να διαψεύσει τα διάφορα «σενάρια», σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος «ΑΘΗΝΑ», τα οποία έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στους κόλπους της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων

ΤΕΙ Αθήνας: Κατάληψη των Διοικητικών Υπηρεσιών από 8 έως 12/10

0 σχόλια


Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Αθήνας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 03/10/12 με θέμα τις κινητοποιήσεις του συλλόγου μας
ενόψη την ψήφισης των σκληρότερων μέτρων που έχουν αποφασιστεί έως τώρα ύψους 14,5δις και με δεδομένο ότι είναι συνέχεια επαχθών μέτρων που λειτουργούν σωρευτικά μέχρι σήμερα, μετά από διαλογική συζήτηση και σύνθεση των προτάσεων , αποφάσισε:
1. Από 8 έως 12/10 κλείνουμε τις διοικητικές υπηρεσίες και κατά τη διάρκεια του ωραρίου μας πραγματοποιούμε κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις με όλους τους φορείς της εκπ/κής κοινότητας, καθηγητές (που βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις), Ε.Τ.Π και φοιτητές, προκειμένου να επιτευχθεί ο μέγιστος συντονισμός όλων μας με τους αγώνες των άλλων συνδικάτων και της κοινωνίας σε ένα μεγάλο, μαζικό, μακρύ και ανυποχώρητο αγώνα που θα δώσουμε μέχρι την νίκη για να αποτραπεί η κατάθεση και η ψήφιση του πακέτου μέτρων 14,5 δις.
2. Ενεργοποιείται η Επιτροπή Αγώνα που είχε συσταθεί από προηγούμενες κινητοποιήσεις μας και μαζί με το ΔΣ αναλαμβάνουν τον προγραμματισμό πολύμορφων αγωνιστικών δράσεων, πρόσκληση συνδικαλιστών κ.λ.π κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής μας.
3. Συμμετέχουμε στην ανοιχτή συζήτηση εκπαιδευτικών, ΕΤΠ, διοικητικών και φοιτητών που διοργανώνει ο σύλλογος των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 8/10 στις 11 π.μ. στο αμφιθέατρο Πληροφορικής.
4. Θα φτιαχτεί ένα ενημερωτικό έντυπο για να ενημερωθούν φοιτητές, γονείς & εργαζόμενοι για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα από την υποχρηματοδότηση, το PSI και τους νόμους 4009/11 και 4076 /12.
5. Συμμετέχουμε στα απογευματινά συλλαλητήρια στο Σύνταγμα καθώς και σε όλες τις κινητοποιήσεις γειτονιών, λαϊκών συνελεύσεων, συνδικάτων, δήμου κ.λ.π.
6. Την Παρασκευή 12/10 πραγματοποιούμε νέα Έκτακτη Γ. Συνέλευση στις 10 π.μ. στο αμφιθέατρο Πληροφορικής:
Α) Για να καθορίσουμε τη στάση μας απέναντι στην υλοποίηση των νόμων 4009/11 & 4076/12 στη βάση της απόφασης της ΟΔΠΤΕ για τη μη εφαρμογή τους.
Β) Καθορισμός νέου προγράμματος δράσης του συλλόγου μας για τη μη ψήφιση του πακέτου μέτρων των 14,5 δις.
Καλούμε όλους τους συλλόγους εργαζομένων, φοιτητών, τους φορείς και τη διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας σε συμπόρευση για την υπεράσπιση της Δημοκρατικής Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας , των κοινωνικών αγαθών και εργασιακών δικαιωμάτων μας που οδηγούνται σε πορεία ολοκληρωτικής καταστροφής. Δεν ζούμε ιστορικές στιγμές, τις ιστορικές στιγμές τις δημιουργούμε με την αντίστασή μας στο μεγαλύτερο κοινωνικό πισωγύρισμα, που θα έχει συμβεί μετά τον πόλεμο σε επίπεδο κοινωνίας.
Τέλος ανοχής, Τέλος Αντοχής.

TEI AΘΗΝΑΣ: Αποχή των καθηγητών μέχρι τις 9/10!

0 σχόλια

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εκπαιδευτικού Προσωπικού
του ΤΕΙ Αθήνας στις 02/10/2012

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Αθήνας, λαμβάνει χώρα μέσα στο ζοφερό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ελληνική κοινωνία με τα συνεχή μέτρα, που επιβάλλει η Κυβέρνηση και η Τρόικα. Μπροστά στον επαπειλούμενο στραγγαλισμό της κοινωνίας και των εργαζομένων με το νέο οικονομικά μέτρα, μπροστά στην πλήρη ανατροπή των σχέσεων εργασίας, μπροστά στη φτωχοποίηση όλο και μεγαλύτερων στρωμάτων του λαού, μπροστά στη διάλυση της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, της κοινωνικής μέριμνας, μπροστά στη πλήρη οικονομική και πολιτιστική κατάρρευση η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Αθήνας παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, δεν μπορεί να είναι αδιάφορη και καταγγέλλει:

Το συνεχή βιασμό της ελληνικής κοινωνίας μέσω των μνημονίων και των αλλεπάλληλων Εφαρμοστικών Νόμων που επιβάλλει η κυβέρνηση με τις εντολές της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ αλλά και γενικότερα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και τη μεθοδευμένη κατάργηση της Δωρεάν Παιδείας υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων.
Τους Νόμους (πλαίσιο) 4009 και 4076 και τις απαράδεκτες θεσμικές αλλαγές που επαγγέλλονται, τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό χαρακτήρα τους, που δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ.
Τη δραματική μείωση των μισθών και των συντάξεων των μελών ΔΕΠ και ΕΠ και γενικά όλων των Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, καθώς και την επαπειλούμενη αύξηση του διδακτικού τους ωραρίου, η οποία οδηγεί σαφώς στην ποιοτική υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
Τις μειώσεις στην κοινωνική μέριμνα των φοιτητών.
Τον κοινωνικό αυτοματισμό, που με κάθε ευκαιρία αξιοποιεί η Κυβέρνηση, ο οποίος διχάζει την κοινωνία και προϊδεάζει για νέα δεινά τον τόπο, τους εργαζόμενους και όλο το λαό.

Οι Ακαδημαϊκοί Δάσκαλοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε συνεχείς κινητοποιήσεις. Θα συνεχίσουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα ενάντια στο απύθμενο κατήφορο:

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους άλλους εργαζόμενους ενάντια στο συνεχή στραγγαλισμό της Ελληνικής Κοινωνίας και του λαού, στη συνεχιζόμενη ραγδαία υποβάθμιση της ζωής τους.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει ΕΕ – Τρόικα – Κυβέρνηση – δανειστές και αγορές.
Αγωνιζόμαστε να ανατραπεί η τρέχουσα οικονομική πολιτική που υποβαθμίζει την Εκπαίδευση, την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, που διαλύει τον κοινωνικό ιστό.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην επιχειρούμενη ποικιλότροπα, ηθική, μισθολογική, κοινωνική απαξίωση των Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και στην περαιτέρω υποβάθμιση της ήδη δεινής μισθολογικής κατάστασής τους.
Αγωνιζόμαστε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Ο Νόμος πλαίσιο και οι θεσμικές αλλαγές που εισάγει οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση.
Αγωνιζόμαστε για υψηλό επίπεδο σπουδών και για πτυχία με αντίκρισμα.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στις μειώσεις στην κοινωνική μέριμνα των φοιτητών, οι οποίες είναι δραματικές και καταστροφικές, αν λάβει κανείς υπόψη τη σημερινή κατάσταση και θέση της ελληνικής οικογένειας.

Οι Εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Αθήνας ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους άλλους εργαζόμενους, το Διοικητικό Προσωπικό, το ΕΤΠ και θα επιδιώξουν ευρύτερες συνεργασίες και συστράτευση με τους Εκπαιδευτικούς και των άλλων ΑΕΙ. Η Ομοσπονδία πρέπει προς αυτή την κατεύθυνση να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία την κατανόηση και τη συμπαράσταση των φοιτητών μας και θέλουμε την υποστήριξη της Διοίκησης του Ιδρύματος.

Συνεχίζοντας η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου αποφασίζει την συνέχιση των κινητοποιήσεων:

Αποχή από το Εκπαιδευτικό έργο έως την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 13.00

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τις εκδηλώσεις του Συλλόγου των Διοικητικών.

Συμμετοχή στις προγραμματιζόμενες πανελλαδικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων.

Ανοικτή συζήτηση με τους άλλους συλλόγους του ΤΕΙ Αθήνας, τους φοιτητές και τους αντίστοιχους συλλόγους του ΤΕΙ Πειραιά, την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012, στο Αμφιθέατρο Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας.

Ενημέρωση του τύπου και των ΜΜΕ.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τον χαβά του..! Προκηρύσσει εκλογές για το νέο συμβούλιο διοίκησης !

0 σχόλια

Την ίδια ώρα που τα Πανεπιστήμια της χώρας βράζουν από τις πολιτικές της κυβέρνησης, όπου οι φοιτητές δεν έχουν δωρεάν σίτιση,μεταφορά, που ορισμένοι θα πεταχτούν στον δρόμο από τις εστίες, σε ΑΕΙ που δεν υπάρχουν συμβάσεις καθηγητών και αντί οι πρυτανικές αρχές να ασχοληθούν με όλα αυτά,ασχολούνται με εκλογές στις οποίες θα αναδειχθούν τα ποιο αισχρά και άκυρα μέλη, που όλοι οι μεγαλοκαθηγηταδες προσπαθούν να βολέψουν τον πισινό τους... Θα είμαστε πλάι σε όσους προσπαθήσουν να μην γίνουν οι εκλογές! 

Εκλογές για την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη τω ν εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης καθώς και για την εκλογή του εκπροσώπου των φοιτητών αποφάσισε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Για να δείτε τις προκηρύξεις κάνετε κλικ αντίστοιχα παρακάτω:

ΤΟ ΑΠΘ τον χαβά του.. Προκηρύσσει εκλογές για το νέο συμβούλιο διοίκησης !

0 σχόλια


Την ίδια ώρα που τα Πανεπιστήμια της χώρας βράζουν από τις πολιτικές της κυβέρνησης, όπου οι φοιτητές δεν έχουν δωρεάν σίτιση,μεταφορά, που ορισμένοι θα πεταχτούν στον δρόμο από τις εστίες, σε ΑΕΙ που δεν υπάρχουν συμβάσεις καθηγητών και αντί οι πρυτανικές αρχές να ασχοληθούν με όλα αυτά,ασχολούνται με εκλογές στις οποίες θα αναδειχθούν τα ποιο αισχρά και άκυρα μέλη, που όλοι οι μεγαλοκαθηγηταδες προσπαθούν να βολέψουν τον πισινό τους... Θα είμαστε πλάι σε όσους προσπαθήσουν να μην γίνουν οι εκλογές! 


1. Την άμεση προκήρυξη των εκλογών για την ανάδειξη των Εσωτερικών Μελών του Συμβουλίου του ΑΠΘ οι οποίες θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 24.10.2012 και από ώρα 09:00 έως 17:00, στα αμφιθέατρα Α, Β, Γ και Δ του κτιρίου της Θεολογικής Σχολής, σύμφωνα με όσα
διαλαμβάνονται στο άρθρο 8 παρ. 4 (περιπτώσεις α΄ και β΄) Ν. 4009/2011, όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το άρθρο 2 παρ. 3 Ν. 4076/2012. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων αποφασίστηκε να είναι η Παρασκευή 19.10.2012 και ώρα 15:00.
2. Την άμεση αποστολή ανοιχτής πρόσκλησης προς τους ενδιαφερόμενους για τη θέση Εξωτερικού Μέλους (Προέδρου ή Μέλους) του Συμβουλίου του ΑΠΘ οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν την αίτηση υποψηφιότητάς τους έως και την Παρασκευή 19.10.2012 και ώρα 15:00.
3. Την άμεση αποστολή πρόσκλησης στους ενεργούς φοιτητές του Ιδρύματος προκειμένου να εκλέξουν τον εκπρόσωπό τους στο Συμβούλιο του ΑΠΘ την Πέμπτη 25.10.2012 και από ώρα 09:00 έως 17:00, σε αίθουσες του Νέου Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής, οι οποίες θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων αποφασίστηκε να είναι η Παρασκευή 19.10.2012 και ώρα 15:00.
Το Πρυτανικό Συμβούλιο
Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
ΔέσπωΑθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανης Έρευνας
-------------------------
Ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΑΠΘ σχετικά με την προκήρυξη των εκλογών για το Συμβούλιο
Όπως είναι γνωστό, η Σύνοδος των Πρυτάνεων και οι Σύγκλητοι των ελληνικών πανεπιστημίων, έχουν σε κάθε ευκαιρία εκφράσει την αντίθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας στο Νόμο 4009/2011 όπως τροποποιήθηκε με το Νόμο 4076/2012, θεμελιακές ρυθμίσεις του οποίου αντιβαίνουν στο Σύνταγμα, καθώς και στις ακαδημαϊκές αξίες και ελευθερίες. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση θεσμοθετήθηκε ερήμην των πανεπιστημίων και δεν συμβάλλει στην επίλυση των μεγάλων σημερινών προβλημάτων των ΑΕΙ, ούτε όμως και στην ακαδημαϊκή τους αναβάθμιση και προοπτική.
Σε αυτό το πνεύμα τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα βασικών διατάξεων του νομοθετικού αυτού πλαισίου. Μέχρι την εκδίκαση των προσφυγών, τα πανεπιστήμια πάντως οφείλουν να εφαρμόσουν το Νόμο.
Η προκήρυξη των εκλογών για το Συμβούλιο του ΑΠΘ, γίνεται με την πεποίθηση ότι η ωριμότητα, η κριτική στάση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακρίνουν την πανεπιστημιακή κοινότητα θα διασφαλίσουν το δημόσιο χαρακτήρα και θα εγγυηθούν τις ακαδημαϊκές αξίες της αυτοδιοίκησης, της αξιοκρατίας και της εσωτερικής δημοκρατίας.
Το Πρυτανικό Συμβούλιο
Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
ΔέσπωΑθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανης Έρευνας

"Ώρα μηδέν για το ΑΠΘ"

0 σχόλια


authpanepistimio.jpg
Ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα για το σύνολο των εργαζομένων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Update
 Πορεία πραγματοποιούν αύτην την στιγμή τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που συγκεντρώθηκαν στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ. Αυτήν την στιγμή (12.00) βγαίνουν από τους Πανεπιστημιακούς χώρους και κατευθύνονται προς την Καμάρα.
12.18: Πορεία στην Εγνατία πραγματοποιούν εργαζόμενοι, καθηγητές και φοιτητές του ΑΠΘ
24ωρη απεργία σήμερα για εργαζόμενους και καθηγητές
 
Ειδικότερα σε 24ωρη απεργία προχωρούν διοικητικοί, εργολαβικοί εργαζόμενοι και μέλη ΔΕΠ οι οποίοι θα συγκεντρωθούν  στο κτίριο της διοίκησης μαζί με τα άλλα σωματεία των εργαζομένων.
 
Υπενθυμίζεται ότι σε πολυήμερες κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου οι οποίοι διεκδικούν να μην χάσουν την δουλειά και τους μισθούς τους με τις περικοπές των κονδυλίων του ΑΠΘ από το υπ. Παιδείας ενώ διαμαρτυρονται και για τις εργολαβικές σχέσεις εργασίας.
 
Ακόμη ο Σύλλογος των καθηγητών αποφάσισε την αποχή από τα ακαδημαϊκά καθήκοντα την Πέμπτη και την Παρασκευή και παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Συγκλήτου με αίτημα την άμεση αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου για 3 ημέρες, λόγω αδυναμίας λειτουργίας υπό τις παρούσες συνθήκες, 
 
Ο ΕΣΔΕΠ θα κάνει εισήγηση στα Όργανα Διοίκησης του ΑΠΘ για την αποτροπή διενέργειας των εκλογικών διαδικασιών για τα Συμβούλια Διοίκησης των 4009/11 και 4076/12 και πρόσκληση προς τις Πρυτανικές αρχές για δυναμική διεκδίκηση των οικονομικών υποχρεώσεων της πολιτείας προς το πανεπιστήμιο, για να καλυφθούν όλες οι τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες και να αποκατασταθεί η στοιχειώδης εύρυθμη λειτουργία του. 
 
"Το ΔΣ του ΕΣΔΕΠ στη συνεδρίαση της 1ης Οκτωβρίου 2012, ασχολήθηκε με τη σημερινή ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο, ως συνέπεια της οικονομικής ασφυξίας την οποία επιβάλλουν η συγκυβέρνηση και η τρόικα.  Ιδιαίτερα, η οικονομική εγκατάλειψη των 800 και πλέον εργολαβικών υπαλλήλων, που στελεχώνουν βασικές υπηρεσίες (καθαριότητα, φύλαξη, γραμματείες, εργαστήρια, διοίκηση) του ΑΠΘ και η ανάλγητη στέρηση των ελάχιστων οικονομικών τους πόρων κατά τους τελευταίους μήνες, τους στερεί στοιχειωδώς τη δυνατότητα επιβίωσής τους. Τα τραγικά αποτελέσματα τα βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες και αποτελεί ντροπή για το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, το οποίο αδυνατεί να λειτουργήσει και να παραμείνει πλέον «ανοιχτό»" αναφέρει ο ΕΣΔΕΠ. 
 
"Επιπλέον, η αποστέρηση πολλών Τμημάτων του ΑΠΘ από το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό, που αφορά τόσο τα αδιόριστα εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ όσο και τα κενά από τη μη πρόσληψη διδασκόντων του ΠΔ 407 τη χρονιά που μόλις αρχίζει, οδηγεί στην ακύρωση πλέον κάθε δυνατότητας διεξαγωγής και διεκπεραίωσης του διδακτικού τους έργου. Παράλληλα, με ανεκτέλεστο το υπόλοιπο 60% του ήδη κατά 45% μειωμένου τακτικού του προϋπολογισμού, ενώ βρισκόμαστε ήδη στον 10ο μήνα, το ΑΠΘ δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στο ελάχιστο των ζωτικών αναγκών του (θέρμανση, υποχρεώσεις προς τρίτους, κλπ)" τονίζει. 
 
"Ολοένα και περισσότερο γίνεται φανερό ότι το πανεπιστήμιο που λειτουργούμε οδηγείται στην υποβάθμιση και την απαξίωση με σαφή στόχο την ιδιωτικοποίησή του σε όφελος των ανυπομονούντων «επενδυτών» - εμπόρων της γνώσης και της επιστήμης" αναφέρει.
alterthess.gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Αναστολή λειτουργίας του στις 9/10

0 σχόλια


77.jpeg
Την αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης για την Τρίτη 9 Οκτωβρίου αποφάσισε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, λόγω των τεράστιων προβλημάτων και της αδυναμίας λειτουργίας εξαιτίας των περικοπών σε όλα τα επίπεδα.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης στην 306η/27-9-12 συνεδρίασή της, διαπιστώνοντας τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ίδρυμα, συζήτησε διεξοδικά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, για τα οποία δεν έχει δοθεί λύση, αλλά, αντίθετα, ορισμένα εξ αυτών οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας του σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ενώ άλλα είναι σίγουρο ότι, αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως, θα το οδηγήσουν με ταχύτατους ρυθμούς σε μαρασμό.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης:

- αδυνατεί σε πολλές περιπτώσεις να υλοποιήσει τα προγράμματα σπουδών του λόγω του μηδενισμού των πιστώσεων για πρόσληψη συμβασιούχων διδασκόντων του ΠΔ407/80, οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και ουσιαστικές διδακτικές ανάγκες σε ποσοστό τουλάχιστον 17% των υπηρετούντων μελών ΔΕΠ - αυτό θα έχει ως συνέπεια την αδυναμία ομαλής φοίτησης και ολοκλήρωσης των σπουδών μέσα στον προβλεπόμενο από το πρόγραμμα χρόνο

- δεν μπορεί να στηρίξει τους οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερους φοιτητές, παρέχοντάς τους δωρεάν σίτιση, καθώς η επιχορήγηση για το υπόλοιπο του 2012 αρκεί μετά βίας για την κάλυψη του 29,5% των δικαιουμένων δωρεάν σίτισης φοιτητών, σε σχέση με τον μέγιστο αριθμό 3.500 φοιτητών που προβλέπεται στις συμβάσεις που έχει υπογράψει το Ίδρυμα από το 2010

- αιμορραγεί από τον εντεινόμενο ρυθμό αποχωρήσεων τόσο του διοικητικού προσωπικού του όλων των κατηγοριών (έχασε το 17,15% την τελευταία τριετία και το 8,5% το τελευταίο χρόνο) όσο και του διδακτικού, χωρίς να γίνονται οι διορισμοί 48 εκλεγμένων μελών ΔΕΠ που εκκρεμούν, χωρίς να γίνεται προκήρυξη καμίας θέσης που κενώνεται, σε ένα καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας που πλήττει όλες τις κατηγορίες προσωπικού και οδηγεί πολλά νέα και ικανά στελέχη του Ιδρύματος να αναζητούν αλλού καλύτερες συνθήκες εργασίες

- καταβάλλει προσπάθειες για την ολοκλήρωση έργων υποδομής και ανάπτυξης με μειωμένη τη χρηματοδότηση των δημοσίων επενδύσεων κατά 52% σε σχέση με το 2011, που δεν καλύπτει ούτε τις ανειλημμένες συμβατικές υποχρεώσεις του Ιδρύματος για το 2012

- προσπαθεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του και στην προσαρμογή της εν γένει ακαδημαϊκής, ερευνητικής και διοικητικής του λειτουργίας, σε συνθήκες αλλαγής του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ και της νομοθεσίας για τη Δημόσια Διοίκηση, όταν μάλιστα οι νέες νομικές ρυθμίσεις εμφανίζουν πολλές ασάφειες και είναι σε αρκετές περιπτώσεις ασύμβατες μεταξύ τους.

Ως εκ τούτου, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισε:

- να κοινοποιήσει με λεπτομερή περιγραφή τα ανωτέρω οξύτατα προβλήματα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ζητώντας:
• την άμεση χορήγηση πιστώσεων για την πρόσληψη συμβασιούχων διδασκόντων του ΠΔ407/80
• την άμεση αύξηση της επιχορήγησης για τη σίτιση των φοιτητών του Ιδρύματος
• τον διορισμό των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και ΕΤΕΠ που εκκρεμούν εδώ και 2,5 χρόνια
• την προκήρυξη των θέσεων ΔΕΠ που έχουν κενωθεί τα τελευταία δύο χρόνια
• την απόρριψη της περαιτέρω μείωσης των μισθών του προσωπικού όλων των κατηγοριών

- να προχωρήσει σε ευρεία δημοσιοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

- να προχωρήσει σε συμβολική αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος στις 9 Οκτωβρίου 2012 και συνέντευξη Τύπου των Πρυτανικών Αρχών στις 11.00 π.μ. την ίδια ημέρα, στο Αμφιθέατρο Δ7 της Πανεπιστημιούπολης Γάλλου στο Ρέθυμνο, με ταυτόχρονη σύνδεση με την Αίθουσα της Συγκλήτου στο Κτήριο Διοίκησης της Πανεπιστημιούπολης Βουτών στο Ηράκλειο και με τη συμμετοχή των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και πρόσκληση βουλευτών και των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ: Αναστολή λειτουργίας του στις 9/10!

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 0 σχόλια

υρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας,
Σας ενημερώνουμε ότι το Πρυτανικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση 37/02-10-2012, θέλοντας να αναδείξει τα προβλήματα λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ιδιαίτερα σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό του, ομόφωνα αποφάσισε τη συμβολική αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος,  την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012.
Παράλληλα την ημέρα αυτή, η Πρυτανική Αρχή θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου.

Από την Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Καθηγητές ΑΠΘ: Διήμερη αποχή-Ζητούν αναστολή λειτουργίας του ΑΕΙ!

0 σχόλια


ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
http://esdep.web.auth.gr/
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ/ΕΣΔΕΠ-ΑΠΘ
Συνεδρίαση 1-10-2012 «ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΘ» Το ΔΣ του ΕΣΔΕΠ στη συνεδρίαση της 1ης Οκτωβρίου 2012, ασχολήθηκε με τη σημερινή ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο, ως συνέπεια της οικονομικής ασφυξίας την οποία επιβάλλουν η συγκυβέρνηση και η τρόικα. Ιδιαίτερα, η οικονομική εγκατάλειψη των 800 και πλέον εργολαβικών υπαλλήλων, που στελεχώνουν βασικές υπηρεσίες (καθαριότητα, φύλαξη, γραμματείες, εργαστήρια, διοίκηση) του ΑΠΘ και η ανάλγητη στέρηση των ελάχιστων οικονομικών τους πόρων κατά τους τελευταίους μήνες, τους στερεί στοιχειωδώς τη δυνατότητα επιβίωσής τους. Τα τραγικά αποτελέσματα τα βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες και αποτελεί ντροπή για το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, το οποίο αδυνατεί να λειτουργήσει και να παραμείνει πλέον «ανοιχτό». Επιπλέον, η αποστέρηση πολλών Τμημάτων του ΑΠΘ από το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό, που αφορά τόσο τα αδιόριστα εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ όσο και τα κενά από τη μη πρόσληψη διδασκόντων του ΠΔ 407 τη χρονιά που μόλις αρχίζει, οδηγεί στην ακύρωση πλέον κάθε δυνατότητας διεξαγωγής και διεκπεραίωσης του διδακτικού τους έργου. Παράλληλα, με ανεκτέλεστο το υπόλοιπο 60% του ήδη κατά 45% μειωμένου τακτικού του προϋπολογισμού, ενώ βρισκόμαστε ήδη στον 10ο μήνα, το ΑΠΘ δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στο ελάχιστο των ζωτικών αναγκών του (θέρμανση, υποχρεώσεις προς τρίτους, κλπ). Στις συνθήκες αυτές, της πλήρους διάλυσης του Πανεπιστημίου, τόσο το ΔΕΠ όσο και το υπόλοιπο προσωπικό αντιμετωπίζουν το φάσμα της περεταίρω οικονομικής εξαθλίωσης, με την επικείμενη καταβαράθρωση των αποδοχών (κατά 40% συνολικά στην εποχή των «μνημονίων») και την υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας και των πάσης φύσεως «χαρατσιών». Ολοένα και περισσότερο γίνεται φανερό ότι το πανεπιστήμιο που λειτουργούμε οδηγείται στην υποβάθμιση και την απαξίωση με σαφή στόχο την ιδιωτικοποίησή του σε όφελος των ανυπομονούντων «επενδυτών» - εμπόρων της γνώσης και της επιστήμης. Η απεμπόληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου με την ψευδεπίγραφη «αυτονομία» του πανεπιστημίου, με την εφαρμογή των 4009/11 και 4076/12, θα επιτείνει την παραπάνω ζοφερή κατάσταση. Η συγκεντρωτική «διοίκησή» του θα μπορεί να περικόπτει «περιττές» εκπαιδευτικές ερευνητικές και διοικητικές υπηρεσίες, το αντίστοιχο προσωπικό τους, και τους μισθούς, κατά το δοκούν στο πλαίσιο της «ανταγωνιστικότητας».
Στις παραπάνω επιδιώξεις συνδράμει η ανηλεής επιχείρηση κατασυκοφάντησης από τα γνωστά κέντρα των ΜΜΕ και των «εθνικών εργολάβων» με στόχους πότε τις «απείθαρχες» και «διεφθαρμένες», δήθεν, πρυτανικές αρχές, πότε συλλήβδην όλο το διδακτικό – επιστημονικό προσωπικό. Δυστυχώς, πολλές φορές τα κέντρα αυτά βρίσκουν στήριξη σε ευτυχώς λίγους «εντός των τειχών», οι οποίοι και αποτελούν το μακρύ χέρι τους, συμβάλλοντας με τη σειρά τους στη διάλυση του πανεπιστημίου. Ενίοτε δε, εκμεταλλεύονται κακούς χειρισμούς, αβελτηρίες και άστοχες επιλογές των διοικήσεων του, με σκοπό να το σπιλώσουν και να το «αποκόψουν» από την κοινωνία. Η οικονομική «πολιτική», η απαξίωση και η κατασυκοφάντηση κατά των πανεπιστημίων και των οργάνων διοίκησης, που θα μπορούσαν να αντισταθούν στην επερχόμενη λαίλαπα, και η αντικατάστασή των τελευταίων με τις συγκεντρωτικές διοικητικές δομές των νόμων 4009/11 και 4076/12, θα ολοκληρώσουν τη διάλυση των γνωστικών αντικειμένων και των εργασιακών δικαιωμάτων, και επιπλέον θα τα εξωθήσει στην επιβολή διδάκτρων και στην οικονομική υποταγή στα μεγάλα συμφέροντα, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο. Οι επιλογές αυτές θα μπορέσουν να υλοποιηθούν στα Πανεπιστήμια με τα Συμβούλια Διοίκησης του 4009/11 σε συνδυασμό με τον 4076/12. Συνάδελφοι, η κατάσταση αυτή θα πρέπει να αναστραφεί και ο μόνος δρόμος είναι η συστράτευση όλων μας. Το ΔΣ αποφάσισε, - συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 3/10/2012 και συγκέντρωση στο κτίριο της διοίκησης μαζί με τα άλλα σωματεία των εργαζομένων, - αποχή από τα ακαδημαϊκά καθήκοντα την Πέμπτη και την Παρασκευή (4 και 5 /10/2012), - παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Συγκλήτου με αίτημα την άμεση αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου για 3 ημέρες, λόγω αδυναμίας λειτουργίας υπό τις παρούσες συνθήκες, - εισήγηση στα Όργανα Διοίκησης του ΑΠΘ για την αποτροπή διενέργειας των εκλογικών διαδικασιών για τα Συμβούλια Διοίκησης των 4009/11 και 4076/12, - πρόσκληση προς τις Πρυτανικές αρχές για δυναμική διεκδίκηση των οικονομικών υποχρεώσεων της πολιτείας προς το πανεπιστήμιο, για να καλυφθούν όλες οι τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες και να αποκατασταθεί η στοιχειώδης εύρυθμη λειτουργία του. Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τις αγωνιστικές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις του συλλόγου με σκοπό να αποφευχθούν τα χειρότερα.
                       Για το Δ.Σ. του ΕΣΔΕΠ
ο Πρόεδρος                                 ο Γραμματέας
Γιάννης Ν. Κρεστενίτης              Νίκος Νικολάου

Στην Βουλή η παραπομπή ΔΕΠ σε πειθαρχικό συμβούλιο ΓΙΑΤΙ είπε την άποψη του!

0 σχόλια


Με την αριθμό 13/2012 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εγκαλείται σε απολογία ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Δημήτριος Πατέλης, μέλος ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 6 του ΠΔ/τος 12/26.7.1933
«περί πειθαρχικής διώξεως και της τηρητέας διαδικασίας ενώπιον των κατά τα άρθρα 327 και 328 του Ν.5343/1982 πειθαρχικών συμβουλίων Πανεπιστημίου Αθηνών».
Ο ως άνω Καθηγητής παραπέμπεται στο πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών του ΔΕΠ με το ερώτημα της απόλυσης διότι διατύπωσε εγγράφως ενστάσεις του σχετικά με διαδικασίες που αφορούσαν στην εκλογή των πρυτανικών αρχών και στη λειτουργία συλλογικών οργάνων και εν γένει στη Διοίκηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Οι εν λόγω ενστάσεις του διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της ελευθερίας της γνώμης που διαθέτει κάθε έλληνας πολίτης, αλλά και από το ιδιαίτερο και άμεσο ενδιαφέρον που έχει καθένας πανεπιστημιακός δάσκαλος για την νόμιμη και δημοκρατική λειτουργία των Α.Ε.Ι και αποτελούσαν άσκηση κριτικής για τα παραπάνω ζητήματα.
Το περιεχόμενο αυτής της οξύτατης κριτικής δικαιώθηκε από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε τις πρυτανικές εκλογές, ωστόσο η πειθαρχική παραπομπή του στηρίζεται στο ότι το ΣτΕ εξέδωσε την απόφασή του μετά τη δημοσίευση της κριτικής όπως αυτή διατυπώθηκε από τον ως άνω Καθηγητή. Το γεγονός αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο για τη Δημοκρατία, καθώς υποδηλώνει, ότι ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική για τα δημόσια πράγματα, μόνο εφόσον αποφαίνεται το ΣτΕ περί της νομιμότητας των διοικητικών ενεργειών. Δηλαδή, ελλοχεύει ο κίνδυνος να εξουθενωθεί ο δημοκρατικός διάλογος εάν επικρατήσει η ερμηνευτική αντίληψη που αποτυπώνεται στην συνυποβαλλόμενη κλήση προς απολογία- παραπεμπτικό.
Εξίσου επικίνδυνη είναι η προαναφερόμενη διαδικασία για το αυτοδιοίκητο των Α.Ε.Ι., όπως ορίζεται στο άρθρο 16 του Συντάγματος, επειδή μετατρέπει σε «πειθαρχικό παράπτωμα» τη δημόσια παρέμβαση μέλους ΔΕΠ που στόχευε προδήλως να αποτρέψει τη νόθευση των διαδικασιών εκλογής των ακαδημαϊκών οργάνων, αλλά και να στηλιτεύσει φαινόμενα κακοδιοίκησης και κατάχρησης της πανεπιστημιακής εξουσίας για προσωπικό όφελος.
Επειδή το Κράτος οφείλει να λειτουργεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και να διαφυλάσσει τους δημόσιους Λειτουργούς του από προσωπικές διώξεις
Επειδή κάθε έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί,
1) Προτίθενται να διαφυλάξουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων υιοθετώντας ρύθμιση που θα απαγορεύει την πειθαρχική δίωξη των πανεπιστημιακών λειτουργών για την έκφραση γνώμης και την άσκηση κριτικής στην διοίκηση των Α.Ε.Ι;
2) Προτίθενται να διαφυλάξουν την ελευθερία της έκφρασης, σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου;
Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Θεανώ Φωτίου

Tο foititesnews.blogspot.gr ΤΟΝΙΖΕΙ ότι είναι δίπλα στον εν λόγο καθηγητή..Πρακτικές φασισμού και λογοκρισίας μέσα στα δημόσια πανεπιστήμια δεν έχουν καμιά θέση..Ας προσέξουν λίγο οι πρυτάνεις γιατί τώρα τελευταία προκαλούν αρκετά.! 

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Ο Πρύτανης εμφανίστηκε αλλά ακόμα προκαλεί!

0 σχόλια

Κάθε μέρα και είδηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου... Αυτήν την φορά ο πρύτανης εμφανίστηκε και με email καλεί σε συζήτηση για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το εξοργιστικό είναι οτι αφήνει έξω από την συζήτηση τους φοιτητές που βιώνουν πρώτοι από όλους την κρίση, που αρκετοί σκέφτονται να σταματήσουν τις σπουδές του γιατί οι οικογένειες τους δεν βγαίνουν, που βλέπουν οτι θα πληρώνουν το φαΐ τους, τα συγγράμματα τους, που βλέπουν ότι το Πανεπιστήμιο δεν λειτουργεί λόγο ελλείψεων καθηγητών και πιστώσεων. ΑΛΛΑ ο Πρύτανης απλά απαξιεί να τους καλέσει σε διάλογο..το λιγοτέρο ΝΤΡΟΠΗ!
Από κάτω το email που έστειλε μόνο στους συλλόγους καθηγητών..(το email είναι από φοιτήτη)
Από: Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου
Αποστολή: Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012 4:56 μμ
Προς: Lesvos DEP List; Lesvos 407 List; Lesvos ETEP List; Lesvos EEDIP List; Le

svos Dioikitiko Prosopiko List; Lesvos Symvasiouxoi List
Θέμα: Πρόσκληση Πρυτανικών Αρχών σε ενημερωτική συνάντηση_3/10/2012

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σας καλούμε σε συνάντηση την Τετάρτη 3/10/2012 και ώρα 13.30, στο αμφιθέατρο του Κτιρίου Επιστημών της Θάλασσας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τρέχοντα θέματα του Πανεπιστημίου μας.
Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Καθηγητής Πάρις Τσάρτας
Πρύτανης
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Κτήριο Διοίκησης
Λόφος Πανεπιστημίου
81100 Μυτιλήνη
τηλ.: 22510-36011, fax: 22510-36019
e-mail: rector@aegean.gr<mailto:rector@aegean.gr>

Mε κινητοποιήσεις προειδοποιεί ο Δήμος Σπάρτης εάν κλείσει το ΤΕΙ!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 0 σχόλια


Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί ο δήμος Σπάρτης στο ενδεχόμενο κατάργησης ή συγχώνευσης του παραρτήματος του ΤΕΙ Καλαμάτας που εδρεύει στη λακωνική πρωτεύουσα.
Σε ψήφισμα που εξέδωσε ο δήμος, επισημαίνεται ότι, «προκαταβολικά τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο δήμος Σπάρτης και ολόκληρη η Λακωνία θα σταθούν με όλες τις δυνάμεις τους ενάντιοι σε κάθε αρμόδιο φορέα ή παράγοντα που τυχόν θελήσει να μετουσιώσει τη φήμη σε πραγματικότητα».
Αναφέρουν επιπλέον  πως το τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΤΕΙ Καλαμάτας- Παράρτημα Σπάρτης, μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί αυτοδύναμα στον χώρο που βρίσκεται, διότι διαθέτει τις πιο άρτιες κτιριακές εγκαταστάσεις, πληρότητα σε φοιτητές, αλλά και λειτουργική επάρκεια κι έχει ενσωματωθεί απολύτως εποικοδομητικά στον κοινωνικό ιστό της Σπάρτης και ουδείς δύναται να διανοηθεί την κατάργηση ή τη συγχώνευσή του.
Το δημοτικό συμβούλιο υπογραμμίζει πως, «το παρόν ψήφισμα αποτελεί απλώς και μόνο την ελάχιστη εναρκτήρια διαμαρτυρία του δήμου Σπάρτης, προεξοφλούμε ότι θα ακολουθήσουν δυναμικότατες κινητοποιήσεις εάν και εφόσον τα σενάρια επιβεβαιωθούν» και καλούν το σύνολο των δήμων της Λακωνίας, την περιφέρεια Πελοποννήσου, τον υπουργό Παιδείας και το ΤΕΙ, να συμπαρασταθούν εμπράκτως στον δίκαιο και διαρκή αγώνα του δήμου Σπάρτης για συνέχιση λειτουργίας του ΤΕΙ στην πόλη
enikos.gr

Επαγρύπνηση για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας

0 σχόλια


Μιλώντας σήμερα στον AeraFm 99.5 ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου της Δυτικής Ελλάδας κ. Σερπάνος, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο παιδείας για την τύχη του πανεπιστημίου ενώ επεσήμανε ότι πληρούνται όλοι οι όροι ώστε να παραμείνει αυτόνομο. Όμως επειδή κυοφορούνται εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τη συνένωση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, θα πρέπει οι φορείς να είναι σε επαγρύπνηση.
Ακούστε τη συνέντευξη… ΕΔΩ 

Μπαρούτι μυρίζει η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

0 σχόλια



To Πανεπιστήμιο Αιγαίου βρίσκεται σε αναβρασμό..και ο πρύτανης απών! Όσο τρελό κι΄ αν ακούγεται  ενώ ολόκληρο το πανεπιστήμιο είναι μια βόμβα έτοιμη να σκάσει,μόνο η φωτιά λείπει και οι πρυτανικές αρχές σφυρίζουν αδιάφορα...Πρώτα από όλα αρνούνται πεισματικά την σύγκληση των πρυτανικών αρχών για να συζητηθούν τα προβλήματα  που έχει το Πανεπιστήμιο, ΔΕΝ έχουν απαντήσει ακόμα για το τι θα γίνει με την σίτιση των φοιτητών καθώς τα ρεπορτάζ τονίζουν ότι μόνο το 20% των φοιτητών σε κάθε πανεπιστημιακή μονάδα θα τρώει στην εστία ! ΔΕΝ έχουν παρέμβει για την δωρεάν μεταφορά των φοιτητών στο Λόφο Ξενία..  ΔΕΝ έχουν δώσει καμία εξήγηση για τα εκατοντάδες δημοσίευμα τα οποία μιλούν για κατασπατάληση χρημάτων,για επιπρόσθετες αμοιβές στις πρυτανικές αρχές! ΔΕΝ δίνουν σαφές εξηγήσεις για το τι θα γίνει μετά το Δεκέμβρη στις εστίες..! ΚΑΙ ΟΜΩΣ αυτοί οι άνθρωποι λέγονται πρυτάνεις  το εξοργιστικό είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο πρύτανης ασκεί διοίκηση από την Αθήνα! Η κατάσταση στο κεντρικό κτήριο διοίκησης στην Μυτιλήνη μυρίζει μπαρούτι,με αρκετούς απλούς φοιτητές να μιλούν για κοροϊδία από μέρος των πρυτανικών αρχών.. ΔΕΝ μπορεί λέει να είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο χείλος του γκρεμού και ο πρύτανης να σφυρίζει αδιάφορα!!! Εμείς σαν φοιτητική ενημέρωση καλούμε τους φοιτητές και τους καθηγητές σε συνέχιση των κινητοποιήσεων...!