Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

TEI ΛΑΡΙΣΑΣ: ΔΕΝ θα γίνουν οι εξετάσεις από 10/9 έως 14/9

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 0 σχόλια


"Επικυρώνουμε την απόφαση της ΟΣΕΠ ΤΕΙ και αποφασίζουμε να απέχουμε ενεργά από το εκπαιδευτικό έργο, την επόμενη εβδομάδα από 10/9/12 έως 14/9/12. Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη εβδομάδα οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Λάρισας θα απέχουν από τις διαδικασίες των εξετάσεων (δε θα δώσουν θέματα και δεν θα κάνουν επιτηρήσεις)

Την Πέμπτη 13/9/2012 και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί και πάλι Γενική Συνέλευση, για να εκτιμήσουμε την πορεία των κινητοποιήσεων.

Τα αιτήματα όπως διατυπώθηκαν από την ΟΣΕΠ είναι :

Ζητάμε:

• Τη διαμόρφωση ενός ενιαίου ειδικού μισθολογίου για όλους τους Λειτουργούς του Δημοσίου με ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό. Επαναφέρουμε το αίτημα για άμεση ενεργοποίηση της τριμελούς Επιτροπής των δύο Υπουργείων (Οικονομικών και Παιδείας) και των Ομοσπονδιών ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ/ΤΕΙ και της ΕΕΕ για το ειδικό μισθολόγιο των Λειτουργών της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας.

• Από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο να στηρίξει το δίκαιο αίτημά μας για αξιοπρεπείς αποδοχές.

• Από τους πολιτικούς Αρχηγούς όλων των κομμάτων να στηρίξουν το αίτημά μας».

Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών θα γίνονται κανονικά από την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου."

** Oσοι δίνουν μάθημα να επικοινωνήσουν με το ΤΕΙ καθώς η ανακοίνωση δεν αναφέρει εαν οι αναπληρωτές καθηγητές θα απεργήσουν ή θα πραγματοποιούν κανονικά εκπαιδευτικές διαδικασίες!

Απεργία και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την Τρίτη!

0 σχόλια


Το ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκτιμώντας την κρισιμότητα της κατάστασης, σε μία περίοδο που πάμε από το κακό στο χειρότερο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη με αιτήματα: 
Καμία μείωση στις αποδοχές μας και σταδιακή επιστροφή των μέχρι τώρα περικοπών. Ούτε σκέψη για περικοπές στις συντάξεις και στο εφάπαξ.
Να αυξηθεί άμεσα η χρηματοδότηση των ΑΕΙ για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών λειτουργίας τους. Να καλύψει το κράτος άμεσα όλες τις απώλειες από το "κούρεμα" των ταμειακών υπολοίπων των ΑΕΙ, των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων.
Να μην εφαρμοστούν οι νόμοι- πλαίσιο 4009/11 και 4076/12.
Να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν πάρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τα νέα επαχθή που  προετοιμάζει η παρούσα κυβέρνηση.
Το ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καλεί σε συμπαράσταση τους συλλόγους φοιτητών και εργαζομένων και όλο το Γιαννιώτικο λαό. 

Τέλος, το ΔΣ καλεί τα μέλη του συλλόγου σε Γενική Συνέλευση για αποτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη στις 1 μμ, στην Αίθουσα λόγου και τέχνης. 


Ιωάννινα, 6 Σεπτεμβρίου 2012 

Από το 

Διοικητικό Συμβούλιο 
του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ 

** Όσοι φοιτητές την ημέρα εκείνη δίνουν μαθήματα καλό είναι να επικοινωνήσουν η με τον καθηγητή τους η την γραμματεία τους!

Ανακοίνωση του ΟΠΑ για την Δευτέρα 11/9/2012

0 σχόλια


ΤΕΙ Σερρών :Aναστολή λειτουργίας απο 10/9 μέχρι 14/9

0 σχόλια


Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μονίμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Π.) του Τ.Ε.Ι. Σερρών, για αποχή από την εκπαιδευτική διαδικασία (εξετάσεις), το Συμβούλιο του Τ.Ε.Ι. αποφάσισε, στην από 6.9.2012 συνεδρίασή του, να μην πραγματοποιηθεί καμία εξέταση μαθημάτων από τη Δευτέρα 10.9.2012 έως και την Παρασκευή 14.9.2012, προς αποφυγή προβλημάτων, όπως άσκοπες μετακινήσεις των φοιτητών, ταλαιπωρία κ.α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Eλληνες καθηγητές μεταναστεύουν σε αλβανικά πανεπιστήμια!!!

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 0 σχόλια

Του Αποστολου Λακασα - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
«Ζητούνται Ελληνες καθηγητές για να διδάξουν σε πανεπιστήμια. Πολύ καλές αποδοχές. Μετακινήσεις, στέγη και έξοδα διαμονής, όλα καλυμμένα»! Δεν πρόκειται για αγγελία που αλιεύτηκε σε κάποιο έντυπο. Είναι, όμως, αλήθεια. Αλβανικά και βουλγαρικά πανεπιστήμια ζητούν από Ελληνες καθηγητές να διδάξουν στους φοιτητές τους, με το… αζημίωτο φυσικά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», κάποιοι Ελληνες πανεπιστημιακοί, κάνοντας χρήση της τριετούς αναστολής καθηκόντων άνευ αποδοχών την οποία δικαιούνται, βρήκαν το δικό τους Ελντοράντο σε πανεπιστήμια της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ. Ανευ αποδοχών από την Ελλάδα των περικοπών και των διαφόρων μειώσεων, αλλά με παχυλές αποδοχές στη Μέση Ανατολή.
«Για πρώτη φορά τους συνάντησα σε συνέδριο στην Αλβανία, το οποίο έγινε στο πλαίσιο κάποιων ερευνητικών συνεργασιών μας. Μου πρότειναν να με επισκεφθούν στο γραφείο μου στο πανεπιστήμιο. Δέχθηκα, καθώς σκέφτηκα ότι η συνάντηση θα αφορούσε ζητήματα της συνεργασίας μας. Οταν ήρθαν στα Γιάννενα, έπεσα από τα σύννεφα» λέει στην «Κ» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Οι επισκέπτες του ήταν εκπρόσωποι ιδιωτικών πανεπιστημίων στα Τίρανα. Στη γειτονική χώρα λειτουργούν επτά ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα οποία ακολουθούν ευρωπαϊκό ή αμερικανικό πρόγραμμα σπουδών στο πλαίσιο συνεργασιών με αντίστοιχα ΑΕΙ.
Οι εκπρόσωποι των αλβανικών ιδρυμάτων με την επίσκεψή τους στα Γιάννενα ήθελαν να διερευνήσουν το έδαφος εάν καθηγητές του εκεί πανεπιστημίου -η πρόταση εστίασε σε γιατρούς- επιθυμούν να διδάσκουν για κάποιες ημέρες της εβδομάδας στα πανεπιστήμια της Αλβανίας. Το πακέτο της προσφοράς περιλαμβάνει διαθέσιμο αυτοκίνητο από τα ελληνοαλβανικά σύνορα (την Κακαβιά, η οποία απέχει περί τις 4 ώρες από τα Τίρανα), μισθό, καθώς και πληρωμένα όλα τα έξοδα διατροφής και στέγασης. Φυσικά, στην πρόταση περιλαμβάνεται και η επιστροφή του Ελληνα καθηγητή από τα Τίρανα στην Κακαβιά. Το μόνο που μένει σε εκείνον είναι να φροντίσει την επιστροφή του από την Κακαβιά στα Γιάννενα, δηλαδή… μισής ώρας δρόμος.
Βέβαια, ο Ελληνας καθηγητής που θα αποδεχθεί την πρόταση θα πρέπει να διευθετήσει το πρόγραμμα διδασκαλίας του στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Ομως και σε αυτό το ζήτημα οι εκπρόσωποι των αλβανικών ιδρυμάτων ήταν διαβασμένοι. Και αυτό, διότι η ελληνική νομοθεσία απαιτεί από τους πανεπιστημιακούς να κάνουν από 6 έως 14 ώρες μάθημα (εάν η ειδικότητά του έχει και εργαστήρια) και να έχουν τουλάχιστον τρεις ημέρες φυσική παρουσία στο ίδρυμα. Ετσι, δεν χρειάζεται παρά μία καλή διευθέτηση του εβδομαδιαίου χρόνου (μαθήματα, εργαστήρια, συναντήσεις με φοιτητές) ανάμεσα στο ελληνικό ΑΕΙ και το αλβανικό ίδρυμα. Τρεις ημέρες εδώ, δύο ημέρες εκεί!
Ανάλογες προτάσεις έχουν δεχθεί από βουλγαρικά πανεπιστήμια καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία έχει έδρα στην Αλεξανδρούπολη.
Τα αλβανικά πανεπιστήμια φέρονται να έχουν προσεγγίσει, με ανάλογη πρόταση, και καθηγητές πανεπιστημίων της Νότιας Ιταλίας. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, επειδή η απόσταση είναι μεγάλη και απαιτείται ταξίδι ακτοπλοϊκώς, η πρόταση αφορά μηνιαία ή διμηνιαία παραμονή, για επισκέπτες καθηγητές.
Οπως παρατήρησε στην «Κ» ο κ. Αλμπάνης, τα αλβανικά πανεπιστήμια είναι νέα ιδρύματα που επιδιώκουν να εδραιώσουν τη θέση τους προσελκύοντας όχι μόνο Αλβανούς φοιτητές, αλλά και από τις άλλες βαλκανικές χώρες. Και καθώς δεν υπάρχει η κρίσιμη μάζα πανεπιστημιακών στη χώρα, αναζητούν από χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. Παρότι έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιος πανεπιστημιακός από το ΑΕΙ των Ιωαννίνων έχει δεχθεί, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον. Πάντως κάποιοι άλλοι καθηγητές κεντρικών ιδρυμάτων έχουν ανοίξει τον δρόμο, αυτοί προς Ανατολάς. Συγκεκριμένα, Ελληνες μόνιμοι πανεπιστημιακοί, λαμβάνοντας τριετή άδεια άνευ αποδοχών από το ίδρυμά τους, έχουν εγκατασταθεί και διδάσκουν σε πανεπιστήμια στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και στο Κατάρ. Υπάρχει πιθανότητα, εκτός από τις μεμονωμένες αυτές περιπτώσεις, η φυγή προς τα βαλκανικά ιδρύματα και εκείνα της Μέσης Ανατολής να γίνει μαζικότερη; «Με τον αρχικό μισθό του λέκτορα στα 950 ευρώ, με τον μέσο μισθό στα 1.500 με 2.000 ευρώ ύστερα από τις περικοπές που έγιναν και με αυτές που έρχονται, τίποτα δεν αποκλείεται» μας απαντά καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξάλλου, εκτός από τις καλύτερες αποδοχές, ποιος μπορεί να αποφανθεί περί της ακαδημαϊκής ποιότητας του ξένου ΑΕΙ, εάν δεν το ζήσει εκ των έσω;

ΤΕΙ Πάτρας: Τέλος για το Παράρτημα Εμπορίας και Διαφήμισης στην Αμαλιάδα!

0 σχόλια

Η ανακοίνωση της Διοίκησης αναφέρει τα παρακάτω:

«Ανακοινώνεται στους σπουδαστές του Τμήματος ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ του Παραρτήματος του ΤΕΙ στην Αμαλιάδα ότι:

Οι εξετάσεις περιόδου Σεπτεμβρίου θα δοθούν όπως έχει προγραμματιστεί, στο παράρτημα της Αμαλιάδας.

Για όσους παρακολουθήσουν μαθήματα (θεωρία ή / και εργαστήριο),οι δηλώσεις μαθημάτων θα γίνουν όπως και στα προηγούμενα χρόνια

Τα μαθήματα που θα δηλωθούν, θα προσφέρονται (πραγματοποιούνται) στο κεντρικό ΤΕΙ στην Πάτρα ,στη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας.

Η Γραμματεία του Τμήματος θα λειτουργεί στην Πάτρα στη Σ.Δ.Ο., και οι σπουδαστές θα παίρνουν βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και ότι άλλο χρειαστεί από τη Γραμματεία της Σ.Δ.Ο. του ΤΕΙ στην Πάτρα.

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να ρυθμίσει το πρόβλημα των ολίγων σπουδαστών που απέμειναν ώστε να λάβουν μεταγραφή σε άλλα λειτουργούντα ομότιτλα Τμήματα σε άλλες πόλεις ή να μπορούν να μεταγραφούν σε άλλο Τμήμα της Σ.Δ.Ο του ΤΕΙ Πατρών.

Για κάθε πληροφορία οι σπουδαστές θα απευθύνονται στη Γραμματέα της Σ.Δ.Ο. κ. Μαρία Τηνιακού στο τηλέφωνο: 2610 – 369210 και στο e-mail: tiniakou@teipat.gr»

neopolis.gr

Προειδοποιητική απέργια στις 11/9 απο τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου!

0 σχόλια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Προειδοποιητική Απεργία την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τη στήριξη της Τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ), επιχειρεί νέα επίθεση προς το σύνολο των εργαζομένων και τη Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση:
- φέρνει την εξαθλίωση με το νέο πακέτο μέτρων (γενική άνοδος των τιμών, φοροαφαίμαξη, μείωση του εφάπαξ, των συντάξεων, εφεδρεία, διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας-Περίθαλψης-Πρόνοιας, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας)
- προτείνει εξευτελιστικούς μισθούς για τους πανεπιστημιακούς
,
- θέλει να εφαρμόσει τους νόμους 4009/11 και 4076/12 που εμπορευματοποιούν περεταίρω την Ανώτατη εκπαίδευση, αλλάζουν τη δομή και τη διοίκηση, υποβαθμίζουν τα προγράμματα σπουδών και η πλειονότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας με τους αγώνες της απέρριψε,
- διαλύει τα πανεπιστήμια, καθώς δεν χορηγεί πιστώσεις για διδάσκοντες 407/80, δεν προχωράει σε διορισμούς εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και ΕΕΔΙΠ, περικόπτει συντριπτικά τις δαπάνες για σίτιση, στέγαση και τις λειτουργικές δαπάνες, ολοκληρώνοντας τη συρρίκνωση με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ. Επιβάλλει δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά, και καταργεί πλήρως το δωρεάν σύγγραμμα από το εαρινό εξάμηνο του 2013.
Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να αγωνιστούμε, στο πλευρό της κοινωνίας, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας. Προχωράμε σε συντονισμό με τους φοιτητές και τους άλλους εργαζόμενους σε πανεπιστήμια/ΤΕΙ, καθώς τα μέτρα αγκαλιάζουν συνολικά την Παιδεία, αλλά και μαζί με όλους τους εργαζόμενους.
 Το ΚΣ αποφασίζει προειδοποιητική 24ωρη απεργία την Τρίτη 11/09 και Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 12/09 10 μ.μ, με επαναληπτική την Παρασκευή 14/09 10 μ.μ. για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

12:30 ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ: Προσφυγή στο ΣτΕ και κατά του νόμου "Αρβανιτόπουλου" 4076 / 2012

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 0 σχόλια



Ομόφωνο Ψήφισμα Έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων
Λαύριο, 05 Σεπτεμβρίου 2012
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων απευθύνεται στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την ελληνική κοινωνία για να υπογραμμίσει τις δραματικά επιδεινούμενες συνθήκες κάτω από τις οποίες τα πανεπιστήμια καλούνται να λειτουργήσουν.
Μέχρι σήμερα τα πανεπιστήμια στάθηκαν όρθια χάρη στην προσφορά των μελών ΔΕΠ, αλλά και των εργαζόμενων και των φοιτητών. Οι τροποποιήσεις που επιφέρει ο Ν. 4076 / 2012, παρά τις βελτιώσεις ορισμένων ρυθμίσεων, δεν αλλάζουν ουσιαστικά τον πυρήνα της λογικής του Ν. 4009 / 2011, ούτε και θεραπεύουν τα προβλήματα συνταγματικότητας, καθώς και αυτά της αδυναμίας εφαρμογής του. Τα κενά και η ασάφεια ως προς τη λειτουργία των συλλογικών και μονοπρόσωπων οργάνων διοίκησης σε επίπεδο Τομέα, Τμήματος, Σχολής, Ιδρύματος σε συνδυασμό με την εμμονή στο διοικητικό, αποφασιστικό ρόλο του Συμβουλίου, πάντα με συμμετοχή εξωτερικών μελών, επιβάλλουν στις διοικήσεις των πανεπιστημίων να παρέμβουν άμεσα, ώστε στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λογικής:
Α) να διασφαλίσουν με αποφάσεις Συγκλήτων τις διαδικασίες της καθημερινής λειτουργίας τους και
Β) να επαναπροσφύγουν με αίτηση ακύρωσης του Ν. 4076 / 2012, όσον αφορά στη συνταγματικότητα της σύνθεσης και των αρμοδιοτήτων του Συμβουλίου. Παράλληλα, η Σύνοδος θα μελετήσει τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, που αναμένονται, για την εφαρμογή του.
Η Σύνοδος των πρυτάνεων επισημαίνει τις δραματικές συνθήκες, που δημιουργούνται και θίγουν τη βιωσιμότητα της λειτουργίας του Πανεπιστημίου, τη βιωσιμότητα του λειτουργήματος των Πανεπιστημιακών και τη Δωρεάν Παιδεία, με τις απαράδεκτες περικοπές των μισθών των πανεπιστημιακών δασκάλων, με την εξαφάνιση των ταμειακών υπολοίπων των Τακτικών Προϋπολογισμών, το μηδενισμό των διαθεσίμων της Έρευνας, με την συρρίκνωση της Φοιτητικής Μέριμνας, καθώς και με τη δραστική περικοπή της παροχής δωρεάν συγγραμμάτων.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παιδείας καλείται παράλληλα να αναλάβει θετικές πρωτοβουλίες ανακούφισης των αναγκών του Πανεπιστημίου σε έμψυχο δυναμικό με άμεσο διορισμό όλων των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, διάθεση των απαραίτητων πιστώσεων για θέσεις διδασκόντων με το Π.Δ. 407 / 80, διασφάλιση των θέσεων του διοικητικού προσωπικού (μονίμων και ΙΔΑΧ) των πανεπιστημίων, καθώς και της ένταξης των ΕΕΔΙΠ, ΙΔΑΧ και ΕΤΕΠ, που έχουν τις προϋποθέσεις, σε θέσεις ΕΔΙΠ.
Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο εξακολουθεί να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή ερευνητικού και καινοτόμου έργου που αποτελεί και απαραίτητη δυναμική για τη δρομολόγηση της Ανάπτυξης της χώρας και αυτό, παρά το γεγονός ότι η πολιτεία δεν το στηρίζει θεσμικά και χρηματοδοτικά.
Η πανεπιστημιακή κοινότητα ενωμένη, με όλες τις δυνάμεις της, θα συνεχίσει να προασπίζεται το Δημόσιο, δημοκρατικό και αυτοδιοικούμενο πανεπιστήμιο, μια μεγάλη κατάκτηση όλης της Ελληνικής Κοινωνίας, δίνοντας παράλληλα με αποφασιστικότητα τη μάχη για τη συνεχή βελτίωσή του.

15:56 Ανακοίνωση γενικής συνέλευσης φοιτητών ΤΜΠΤ Κοζάνης

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 0 σχόλια


Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 4/9/2012.

Σύμφωνα με τον νέο οδηγό σπουδών καταργούνται 24 βασικά μαθήματα του προγράμματος σπουδών μας, καθώς μειώνονται και τα μαθήματα που απαιτούνται για την λήψη του πτυχίου από 57 σε 56.

Σήμερα (5/9/2012) στις 1 το μεσημέρι θα υπάρχει κινητοποίηση των φοιτητών του τμήματος στο χώρο της σχολής Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Κοζάνη (σχολή πίσω από το Μαρινόπουλο), στην οποία θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση τμήματος.


Μετά από γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου, μεταξύ των άλλων, αποφασίστηκε να ισχυροποιήσουμε την απόφασή μας σε προηγούμενη γενική συνέλευση, να μην δεχτούμε καμία περικοπή μαθημάτων που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των σπουδών μας, αλλά και την πιθανή έξοδό μας από το ΤΕΕ.

Οι αλλαγές τις οποίες προέβη η διοικούσα επιτροπή με απόφασή της, έχουν ως αποτέλεσμα την αλλαγή τόσο της φυσιογνωμίας του τμήματος, όσο και την κατεύθυνση του πανεπιστημίου. Κάτι τέτοιο είναι παράνομο και ανήθικο, προς όλους εμάς και τις οικογένειες μας που έχουν επενδύσει στις σπουδές μας.

Με απόφαση του φοιτητικού συλλόγου ξεκινάμε διαδικασίες για την αίτηση ακύρωσης της απόφασης αλλαγής του προγράμματος σπουδών που υποβαθμίζει τις σπουδές μας καθώς και αίτηση αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να προστατεύσουμε στο ακέραιο τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.

Δυστυχώς καλούμαστε να πάρουμε μέρος σε μία διαδικασία προσφυγής στα ελληνικά δικαστήρια, που μόνο να βλάψει μπορεί την εικόνα του πανεπιστημίου προς τα έξω με υπαιτιότητα των μελών της διοικούσας επιτροπής. Από την στιγμή όμως που υποβαθμίζονται οι σπουδές μας και το πτυχίο μας, η λύση αυτή αποτελεί μονόδρομο για το φοιτητικό σύλλογο, και δεν μας δίνεται άλλη επιλογή.

Θα είναι δυσάρεστο ο διάλογος του υπουργείου για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, να μας βρει σε τέτοια αντιδικία, αναδεικνύοντας από πλευράς διοικούσας επιτροπής τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του πανεπιστημίου. Κάτι τέτοιο θα καθιστούσε την διοικούσα επιτροπή ως τον κύριο υπεύθυνο για την κατάργηση και απομάκρυνση του πανεπιστημίου μας από την Κοζάνη.

Η διοικούσα επιτροπή του πανεπιστημίου θα κληθεί δυστυχώς να απολογηθεί ενώπιων του δικαστηρίου, για τις παράτυπες αλλά και παράνομες διαδικασίες με τις οποίες άλλαξε ο οδηγός σπουδών. Ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή, μπορεί να παραδεχτεί το λάθος της και να πάρει πίσω την απόφαση για αλλαγή του προγράμματος σπουδών.

Πέτρος Περλαντίδης Παπαδόπουλος
Γραμματέας ΔΣ φοιτητικού συλλόγου Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

14:15 EKTAKTO: Αναστέλλει για 1 ημέρα την λειτουργία του το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης!

0 σχόλια


Η Διοίκηση του ΑΤΕΙ-Θ με έκπληξή της διαπιστώνει ότι, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών, σχεδιάζονται περικοπές στο μισθολόγιο των καθηγητών ΤΕΙ που οδηγούν σε μείωση των αποδοχών έως και 30%.
Οι μειώσεις αυτές είναι άδικες και πέραν κάθε λογικής, καθώς οδηγούν σε ένα αναξιοπρεπές επίπεδο αποδοχών που δεν αντιστοιχεί στο λειτούργημα και το έργο που με ευσυνειδησία επιτελούν στην ελληνική κοινωνία οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι των ΤΕΙ. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι θα οδηγήσουν σε μια περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας η οποία πλήττεται συνεχώς, είτε από περικοπές στο ανθρώπινο δυναμικό είτε από περικοπές στον εξοπλισμό και στις λειτουργικές δαπάνες των ιδρυμάτων
Η διοίκηση του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης τάσσεται σθεναρά στο πλευρό των καθηγητών ΤΕΙ και των δίκαιων αιτημάτων τους για ένα αξιοπρεπές μισθολόγιο. Το μισθολόγιο των καθηγητών ΤΕΙ έχει παραμείνει στάσιμο από το 2004, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα Ειδικά Μισθολόγια, ενώ κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας υπέστη και δραματικές μειώσεις.
Θεωρούμε πως οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των μισθών των καθηγητών ΤΕΙ θα δυναμιτίσει κάθε ειλικρινή προσπάθεια για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις δίκαιες και αγωνιώδεις διεκδικήσεις των καθηγητών ΤΕΙ για την αποτροπή της πλήρους υποβάθμισης και της εξαθλίωσης κάθε εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας. Ως ένδειξη συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματα των λειτουργών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η διοίκηση του ΑΤΕΙ-Θ αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012.
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης
Καθηγ

14:00 Κινητοποιήσεις φοιτητών στην Κοζάνη

0 σχόλια

Κινητοποίηση έξω από τον χώρο, όπου διεξάγεται η γενική συνέλευση του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, πραγματοποιούν μέλη του Συλλόγου Φοιτητών του, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στον οδηγό σπουδών τους, που αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή του ιδρύματος, τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Φοιτητών του τμήματος, η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε μία σειρά αλλαγών στη λειτουργία του τμήματος, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωσή του σε περίπτωση αξιολόγησης από το υπουργείο Παιδείας και απαξιώνουν την λειτουργία του.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν την κατάργηση των κατευθύνσεων του τμήματος (σχετίζονται με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα), την κατάργηση 24 βασικών μαθημάτων της ειδικότητάς τους και την προσθήκη 11 οικονομικών μαθημάτων που δεν σχετίζονται με το αντικείμενο του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. 

Ο Σύλλογος καταγγέλλει σημαντικές ελλείψεις σε μέλη ΔΕΠ και σε κτιριακές υποδομές, ενώ προτίθεται να προσφύγει στην δικαιοσύνη για παρατυπίες σχετικά με την διαδικασία αλλαγής του οδηγού σπουδών, καθώς, όπως υποστηρίζει δε συνάδει με το νόμο Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ.

13:15 Εγγραφές πρωτοετών: προθεσμίες και απαραίτητα δικαιολογητικά!

0 σχόλια


Εγγραφές πρωτοετών: προθεσμίες και απαραίτητα δικαιολογητικά
Από 11 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 2012 θα γίνουν οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) ή από τα Eπαγγελματικά Λύκεια –ΕΠΑΛ– (ΟΜΑΔΑ Α' και Β') για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Παιδείας.

Την ίδια περίοδο, θα εγγραφούν και οι επιτυχόντες με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή το νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
  • Αίτηση για εγγραφή.
  • Τίτλο απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του Σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
  • Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
  • Έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
  • Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β' (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (όχι την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης).

13:09 Φοιτητές - Σπουδαστές: «Η στέγαση είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα»!

0 σχόλια


ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
«Η στέγαση είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα»
Κινητοποίηση φοιτητών - σπουδαστών, χτες, στο υπουργείο Παιδείας

 
Δυναμική κινητοποίηση για το φλέγον θέμα της στέγασης έκαναν, χτες, φοιτητές και σπουδαστές στο υπουργείο Παιδείας. Η πρωτοβουλία για την κινητοποίηση ξεκίνησε από τους οικοτρόφους της Εστίας Δροσοπούλου, όπου λήγει η σύμβαση χωρίς να υπάρχει μόνιμη λύση γι' αυτούς, και ανταποκρίθηκαν Σύλλογοι Φοιτητών - Σπουδαστών, μετά από πρόταση των δυνάμεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Μέχρι στιγμής απ' τους 70 φοιτητές της Εστίας Δροσοπούλου οι περίπου 50 έχουν μεταφερθεί στη Φοιτητική Εστία Αθηνών και για τους υπόλοιπους δεν έχει αποφασιστεί κάτι. Γενικά, το θέμα είναι «μπαλάκι» μεταξύ της πρυτανείας της ΑΣΟΕΕ και του υπουργείου Παιδείας.
Το πρόβλημα της στέγασης είναι γενικότερο και παραμένει «ανοιχτό» αν θα μπορέσουν να καλυφθούν ακόμα και οι ανάγκες των πρωτοετών που πληρούν τα κριτήρια, τα οποία είναι «λάστιχο» σε κάθε ίδρυμα. Να σημειωθεί ότι με το νόμο - πλαίσιο η κατεύθυνση είναι η ιδιωτικοποίηση των εστιών.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Φώναξαν συνθήματα, όπως «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, σίτιση και στέγαση δωρεάν σπουδές», «Θέλουμε να μείνουμε σε δωρεάν Εστία και όχι στα ενοίκια και στα ξενοδοχεία». Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπρόσωπο της ηγεσίας του υπουργείου. Απ' τη συνάντηση δεν προέκυψε τίποτα συγκεκριμένο, παρά μόνο δήλωση ...καλών προθέσεων, με βάση τα οικονομικά δεδομένα. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.
Στη χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν, με απόφασή τους, οι παρακάτω Σύλλογοι: ΣΓΚΤΚΣ Αθήνας, Νοσηλευτική, ΤΕΑΠΗ, ΑΣΟΕΕ, Νομική, ΦΕΠΑ, Μαθηματικό, ΣΕΜΦΕ, Σλαβικών Σπουδών, Φυσικό, ΣΤΕΦ (ΤΕΙ Αθήνας), Τουρκικών Σπουδών, Χημικών, Βιολογικού, Εστίας Δροσοπούλου. Οι Σύλλογοι απαιτούν:
  • Καμιά Εστία να μην κλείσει, κανείς φοιτητής να μην πεταχτεί έξω από το δωμάτιό του.
  • Δημοσιοποίηση τώρα της ακίνητης περιουσίας των ιδρυμάτων, που πολλές φορές χρησιμοποιείται για επιχειρηματικούς σκοπούς, προκειμένου να αξιοποιηθούν νέα κτίρια ως Εστίες.
  • Δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας, εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων όπως το «La Mirage» και αξιοποίησή τους ως Εστίες.
  • Ούτε σκέψη για ενοίκια.
  • Εστίες στην ευθύνη του κράτους, χωρίς επιχειρήσεις και ιδιώτες.
  • Για τους φοιτητές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου 400 ευρώ σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις Εστίες.
  • Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, ειδικά στις Εστίες.
  • Επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους τους οικοτρόφους, να μην κλείσει κανένα εστιατόριο.

    από εφημερίδα Ριζοσπάστης

12:55 ΑΠΘ εναντίον Αγγελίδη στην ΕΣΗΕΜ-Θ!

0 σχόλια


Τις τελευταίες δυο μέρες κυκλοφόρησαν πολλά δημοσιεύματα που θέλουν τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ να «απειλούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη».  Αφορμή για τα δημοσίευματα στάθηκε η ανακοινωση του πρυτανικού συμβουλίου η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά «Σε ό,τι αφορά τους κοινούς συκοφάντες -εντός και εκτός Πανεπιστημίου- έχει ήδη ζητηθεί από νομική ομάδα η άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη».
Φυσικά δεν θα είναι η πρώτη φορά καθώς οι πρυτανικές αρχές το έχουν πράξει ήδη σε άλλες δυο περιπτώσεις στο παρελθόν. Καθώς έχουν κατατεθεί πρόσφατα αγωγές εναντίον των εφημερίδων “Πρώτο Θέμα” (1.000.000 ευρώ) και «Μακεδονία» (200.000 ευρώ). Τα χρήματα σε περίπτωση που καταλογιστούν υπέρ του ΑΠΘ θα δοθούν όπως έχει ανακοινωθεί στη Φοιτητική Λέσχη του  ιδρύματος.
Όμως εμείς μαθαίνουμε πως η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών δεν έκρυβε απειλή αλλά είδηση. Καθώς φαίνεται πως στις 3 Σεπτεμβρίου ο πρύτανης του ΑΠΘ ζήτησε εγγράφως από το πρόεδρο της  Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, κ. Μάκη Βοϊτσίδη να διερευνήσει πιθανό πειθαρχικό παράπτωμα του δημοσιογράφου Άγγελου Αγγελίδη. Αιτία στάθηκε ένα ακόμη δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος (ο ίδιος που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα της τουαλέτας) τη Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου.
Στο άρθρο αυτό ο κύριος Αγγελίδης κατηγορείται πως προέβη σε  απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τόσο προς τον πρύτανη όσο και τον αντιπρύτανη οικονομικών του ΑΠΘ. Το άρθρο περιλαμβάνει σωρεία προσβλητικών αναφορών κι υπαινιγμών για τη προσωπική ζωή και την επαγγελματική δράση των δυο ανδρών. Για παράδειγμα ο Γιάννης Παντής περιγράφεται ως «λάτρης του ωραίου φύλου και της καλής ζωής» ενώ επιχειρείται  να παρουσιαστεί ακόμη κι ως χρυσοθήρας. Τον Γιάννη Μυλόπουλο, το άρθρο τον χαρακτηρίζει «λάτρη της καλής ζωής, του γλεντιού, του πιοτού και του.ποδόγυρου» ενω αφήνει και υπαινιγμούς για την ακαδημαϊκή του επάρκεια αφήνοντας σκίες πάνω απο την εκλογή του στη βαθμίδα του καθηγητή το 2003.

12:40 Συνεχίζει να προκαλεί το υπουργείο Παιδείας! ΚΑΝΤΕ άμεσα εκλογές για συμβούλια διοίκησης!

0 σχόλια

Συνεχίζει το Υπουργείο Παιδείας να προκαλεί θύελλες, έτσι μετά τις μειώσεις στους μισθούς των πανεπιστημιακών. την πρόταση για κατάργηση των συγγραμμάτων, έρχεται και η τελική σπίθα για ξεσηκωμό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.  Έτσι το υπουργείο απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα στις πρυτανικές αρχές με τις οποίες ανακοινώνει οτι άμεσα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ανάδειξη μέσα σε συγκεκριμένο διάστημα, ενώ απειλεί ότι εαν δεν γίνουν θα υπάρξουν προβλήματα στην χρηματοδότηση των ιδρυμάτων.!

Το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού με σκοπό την υποβοήθηση και τη διευκόλυνση της διαδικασίας ανάδειξης των οργάνων διοίκησης των Α.Ε.Ι., σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4009/2011 (Α' 195), όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον ν. 4076/2012 (Α' 159) εκδίδει το παρόν ενημερωτικό σημείωμα.
Το έγγραφο περιλαμβάνει συνοπτική αναφορά και καταγραφή των ενεργειών στις οποίες πρέπει να προβούν οι αρμόδιοι φορείς για την ανάδειξη των νέων οργάνων των Α.Ε.Ι., καθώς και υποδείγματα εγγράφων πρόσκλησης για τη διενέργεια των απαραίτητων διαδικασιών, ώστε αυτές να ολοκληρωθούν εντός των αποκλειστικών προθεσμιών που θέτει το αντίστοιχο νομοθετικό πλαίσιο, ήτοι 25.10.2012 για την ανάδειξη του Συμβουλίου και 30.11.2012 για την ανάδειξη του Πρύτανη, όπου αυτό απαιτείται, καθώς τυχόν καθυστερήσεις θα έχουν άμεση επίπτωση στην οικονομική βιωσιμότητα του Ιδρύματος (προϋπολογισμός 2013) και τη διοικητική και συνακόλουθα,ακαδημαϊκή - εκπαιδευτική ευρυθμία του.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ λοιπόν οτι η κυβέρνηση ανοίγει ενα μεγάλο μέτωπο στην εκπαίδευση!

01:12 Πότε πέρνουν την τελική απόφαση για απεργία οι Πανεπιστημιακοί;

0 σχόλια

Nα ξεκαθαρίσουμε ότι η απόφαση για τις απεργίες στα ΑΕΙ θα παρθούν την Τρίτη 11/9/2012 σε έκτακτη συνέλευση των καθηγητών!
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ
Α.τους Συλλόγους να συνεδριάσουν εκτάκτως και να προτείνουν στα μέλη τους απεργιακές κινητοποιήσεις και μορφές δράσεων από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012
 Β. έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου για να εξετάσει και να προτείνει τη μορφή και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.Γ. τους πανεπιστημιακούς σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στις 8. Αυτό σημαίνει ότι η εξεταστική των φοιτητών βρίσκεται στον «αέρα».Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ
 Ζητάμε από τους πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να μην συναινέσουν σ' αυτά τα μέτρα,
 Ζητάμε από τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης να στηρίξουν τα αιτήματά μας,
 Καλούμε τους Συλλόγους να συνεδριάσουν εκτάκτως και να προτείνουν στα μέλη τους απεργιακές κινητοποιήσεις και μορφές δράσεων από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012
 Καλούμε έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου για να εξετάσει και να προτείνει τη μορφή και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.
 Καλούμε τους συναδέλφους σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στις 8.
Καθηγητής Ε.Μ.Π. Η Γραμματέας
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α.


Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ στην 11η Συνεδρίασή της 4ης Σεπτεμβρίου 2012, σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε το προεδρείο της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό των Οικονομικών:
Α) Δηλώνει ότι οι προτάσεις του Υπουργείου Οικονομικών για τις νέες μειώσεις των αποδοχών των πανεπιστημιακών κατά 17,5% μεσοσταθμικά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές αφού έχουμε ήδη υποστεί μειώσεις 25% από το 2008. Είναι άδικες και δεν αντιστοιχούν στο λειτούργημα και το έργο που καλούνται να επιτελέσουν στην ελληνική κοινωνία οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι. Οδηγούν σε αποδοχές αναξιοπρεπείς και αναντίστοιχες των άλλων ειδικών μισθολογίων. Επί πλέον είναι αναποτελεσματικές, κινούνται στο αδιέξοδο πλαίσιο της προσπάθειας υπέρβασης της οικονομικής κρίσης αποκλειστικά με περιοριστικές πολιτικές λιτότητας.
Β) Αντιπροτείνει την επιστροφή για ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥ 2001 και την άμεση έναρξη της συζήτησης για ενιαίο ειδικό μισθολόγιο όλων των λειτουργών του δημοσίου το οποίο όμως δεν έγινε αποδεκτό από τον Υπουργό Οικονομικών! Ο εξευτελισμός και η απαξίωση πανεπιστημιακών πρέπει να σταματήσει από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας.
Στη βάση των παραπάνω
 Ζητάμε από τον πολιτικό προϊστάμενο Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο να στηρίξει αποτελεσματικά τους πανεπιστημιακούς και τα δίκαια αιτήματά μας για αξιοπρεπείς αποδοχές και δίκαιη συμμετοχή στην κατανομή των βαρών για τη διέξοδο από την κρίση,
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Μ. Σταυρακάκης
Ευγενία Μπουρνόβα