Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Φοβούμαι ότι θα έχει σωρεία δικών το Σχέδιο Αθηνά.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 0 σχόλια

Όλα τα νομοσχέδια, πριν καν πάρουν την τελική μορφή και κυκλοφορήσουν, συνήθιζαν οι Υπουργοί παιδείας να τα στέλνουν στους προκατόχους τους. Επιτρέψτε μου, δεν είναι ούτε συμβουλή, ούτε παρένθεση να το κάνετε από εδώ και πέρα. Αν κάνατε και με το διάταγμα αυτό, το οποίο στηρίζεται σε ένα νόμο τον οποίο ξέρετε κάτω από ποιες συνθήκες ψήφισε η Βουλή. Αυτό το διάταγμα, θα περάσει μεν από το 5ο τμήμα στην εξέταση την πρόχειρη που εκ των πραγμάτων γίνεται εκεί. Αλλά φοβούμαι ότι θα έχει σωρεία δικών, στην διοικητική δικαιοσύνη μέχρι του Συμβουλίου της Επικρατείας, και θα βρίσκεται η πολιτεία, γενικότερα το Υπουργείο Παιδείας σε ανάλογη κατάσταση, την οποία έζησα εγώ ως Υπουργός Παιδείας όταν κλήθηκα να εφαρμόσω νόμο που δεν τον είχα εισηγηθεί μεν τον ν.1268 για τα πανεπιστήμια.
Τα παραπάνω είπε  ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόατολος Κακλαμάνης απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, επί του Σχεδίου Αθηνά.
 «Πιστεύω ότι, είναι λάθος όλη αυτή η διεργασία» είπε ο κ. Κακλαμάνης και υπογράμμισε τα εξής:
Α. Θα πω ίσως, δεν προσφέρεται για ευθυμία το θέμα αυτό.
Β.Θα σας έβαζα άριστα στα προφορικά δεν ξέρω αν θα έκανα το ίδιο και στα γραπτά. Διότι, έχω υπόψη μου και το κείμενο του διατάγματος, έχω υπόψη μου παρεμβάσεις που έχουν γίνει από πλευρές, όχι πάντοτε άδολες ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. 
Γ.Και θέλω να σας πω με όλη την καλή διάθεση, είναι προφανές ότι τα κριτήρια που θα τα χειροκροτούσε κάθε ένας, όλα αυτά που αναφέρατε και πολύ σωστά είπατε ότι παιδεία, είναι αυτοτελές αγαθό. Δεν είναι η παιδεία υπόθεση μόνο του πως ετοιμάζω κάποιον να είναι απλώς ένας στο τροχό της παραγωγή. Θα υπάρχει και ο ρόλος του για να θυμηθούμε την ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν, όχι.
Δ. Αλλά αυτό το διάταγμα φοβούμαι, δεν θα λύσει το πρόβλημα διότι από το 1986 και μετά, ούτε ένας Υπουργός Παιδείας-γι αυτό στους ζώντες θα έπρεπε να το στείλετε για να το δουν- συνέπραξαν στην εικόνα αυτή, σπέρνοντας σε πόλεις και κωμοπόλεις τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Αλλά, μια τέτοια κατάσταση όπως η κατάσταση της οικονομίας μας και του κράτους μας όπως έφτασε να λειτουργεί, δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται όσο και να το θέλουμε με ένα διάταγμα δεν γίνεται. 
Ε.Η γνώμη μου είναι, να μην κάνετε το λάθος, θεωρώντας ότι το πήγαμε και στην Βουλή, συζητήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή, πήραν μέρος μάλιστα και άλλοι Βουλευτές στην συζήτηση, άρα είμαστε εντάξει. Όσοι στο παρελθόν-και μιλάω εκ πείρας για λάθη δικά μου-σκεφτόμαστε έτσι, αντί να τρώμε όπως λέω καμιά δεκαριά προσχέδια και συνέχεια μέχρι να καταλήγουμε κάπου που τελικά ο πυρήνας μόνο θα είναι η άποψη η δική σας, όλα τα άλλα θα είναι άλλες απόψεις που θα έχετε ενσωματώσει.
Ζ. Δυστυχώς, πέρασα το ένα λεπτό, το ελάττωμα μου το γνωρίζουν και οι νέοι συνάδελφοι, αλλά πάντοτε με διάθεση ειλικρινή τοποθετούμε. Και σας λέω ότι περιπέτεια είναι αυτή, η οποία πρέπει να αποφευχθεί και μπορείτε. Παίρνοντας αυτή τη βασική αρχή των περιφερειών, να δείτε σε μια περιφέρεια τι υπάρχει; Να το συζητήσετε όχι μόνο με εμάς τους Βουλευτές. Και μέσα από το μερικό, που τοποθετούμεθα πολλές φορές, βγαίνει το συνολικό να μην αδικούμε αυτούς αν μιλάμε και λέμε, ας πούμε στην Λευκάδα που εγώ ως Υπουργός δεν έκανα κανένα τμήμα, τώρα όμως έχουν ήδη δύο τμήματα.
Η.Θέλω να πω, ότι δεν είναι κάτι κύριε Υπουργέ παρόλη την καλή διάθεση και την φιλοδοξία που έχετε ότι μπορείτε να το λύσετε δια την υπογραφή ενός διατάγματος. 

Φοιτητές της Κρήτης προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για το Σχέδιο Αθηνά.

0 σχόλια

Ο Σύλλογος Σπουδαστών της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, παράρτημα Ιεράπετρας, Tμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (marketing), αποφάσισε να αποδώσει εντολή εκκίνησης νομικής υποστήριξης και προστασίας των κεκτημένων δικαιωμάτων των μελών του, τα οποία θα θιγούν βάναυσα από πιθανή εφαρμογή του δημοσιευθέντος σχεδίου για την Ανώτατη εκπαίδευση «Αθηνά». Στο παραπάνω πλαίσιο, επιδόθηκε στις 6/3/2013 με δικαστικό Επιμελητή στον Υπουργό Παιδείας, αίτηση οφειλόμενης νομίμου ενεργείας, του πληρεξουσίου μας Δικηγόρου Πέτρου Ι. Μηλιαράκη, με την οποία ζητάμε τη σύμφωνα με την αυστηρή διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 20 του Συντάγματος, σε συνδυασμό με τα άρθρα 2 και 4 του Ν.2690/1999 που κυρώνει τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, την Διοικητική μας Προστασία. 
Κατόπιν τον ως άνω, επιφυλασσόμενοι των δικαιωμάτων μας, αναμένουμε ο Αρμόδιος Υπουργός ως και η Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων που συνεδριάζει ενόψει της παρουσίασης του σχεδίου «Αθηνά», να πράξουν τα δέοντα ώστε να παραμείνει ανέπαφο το Τμήμα μας, ο τίτλος σπουδών μας και τα κεκτημένα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Ζητούμε την υποστήριξη της Ελληνικής κοινωνίας και δεσμευόμαστε για την προστασία τόσο του Τμήματος μας όσο και του Γνωστικού Αντικειμένου του Μάρκετινγκ που στο τμήμα μας διδάσκεται εξειδικευμένα σε τρεις τομείς απόλυτα σημαντικούς για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας: 1. Ηλεκτρονικό Μάρκετινγκ, 2.Τουριστικό Μάρκετινγκ, και 3. Αγροτικό Μάρκετινγκ. Με την παραπάνω αίτηση μας καταδεικνύουμε στη διοίκηση το μέγεθος και τη σοβαρότητα της υποχρέωσης της προς προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων μας έναντι παντός.


με πληροφορίες από το esos.gr

Την άλλη εβδομάδα τα Προεδρικά Διατάγματα για το Σχέδιο Αθηνά.

0 σχόλια

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το Σχέδιο Αθηνά. Στενός συνεργάτης του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου δήλωσε στο esos ότι την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας προχωρά στην κατάρτιση των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων , προκειμένου να αποσταλούν για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με τη μορφή του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ.
Αύριο Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας αναμένετε να κάνει σχετική ανακοίνωση.
ον  επανασχεδιασμό  το ταχύτερο δυνατό του Σχεδίου  Αθηνά, έτσι ώστε όλες οι συγχωνεύσεις να υπακούουν στα κριτήρια και τις γενικές αρχές που συμφωνήθηκαν, ζήτησε  από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου , κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επανέλαβε και σήμερα  το αίτημα  για επανασχεδιασμό  το ταχύτερο δυνατό του Σχεδίου  Αθηνά, έτσι ώστε όλες οι συγχωνεύσεις να υπακούουν στα κριτήρια και τις γενικές αρχές που συμφωνήθηκαν,.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου διατύπωσε σοβαρές ενστάσεις και επιφυλάξεις και τόνισε «η αναδιάρθρωση, πρέπει να έχει ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια». Ο στρατηγικός σχεδιασμός πρέπει να έχει αξιολογηθεί από την ΑΔΙΠ και σύμφωνα με το νόμο χρειάζεται τεκμηρίωση για κάθε περίπτωση», υπογράμμισε. 
Την απόσυρση του Σχεδίου Αθηνά ζήτησε και κατά τη σημερινή συζήτηση   από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο η τομεάρχης παιδείας της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση  .
 Η κ. Ρεπούση κάλεσε τον κ. υπουργό να ενεργοποιήσει τα θεσμοθετημένα όργανα , όπως είναι η ΑΔΙΠ,  και ο εξορθολογισμός των ΑΕΙ να γίνει με ακαδημαϊκά κριτήρια.


πληροφορίες από esos.gr

Δεν στηρίζει το σχέδιο Αθηνά η ΔΗΜΑΡ.

0 σχόλια


Στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο υπεύθυνος Παιδείας και έρευνας της ΔΗΜΑΡ  ζήτησε να αποσυρθεί το σχέδιο Αθηνά καθώς δεν "υπακούει σε ακαδημαϊκά κριτήρια".
Το μεσημέρι στο κρατικό ραδιόφωνο η Μαρία Ρεπούση ανακοίνωσε πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα στηρίξει το σχέδιο Αθηνά.Συγκεκριμένα είπε πως «Εμείς, η ΔΗΜΑΡ, είπαμε στον υπουργό Παιδείας ότι θα στηρίξουμε με ό,τι δυνάμεις έχουμε μέσα στα πανεπιστήμια τη μεταρρύθμιση αυτή, αρκεί να γίνει με κριτήρια ακαδημαϊκά και όχι πελατειακά ή τοπικιστικά» 
 
Φέρνει εσωτερικούς τριγμούς στο αρραγές μέτωπο της συγκυβέρνησης το σχέδιο Αθηνά ή πρόκειται για θεαθήναι ελιγμούς από τους οποίους έχουμε δει ξανά πολλές φορές!
 
Μην ξεχνάμε πως το ακαδημαϊκό προσωπικό που αναφέρετε πολιτικά στην ΔΗΜΑΡ είναι υπέρμαχο των μεταρρυθμίσεων και του σχεδίου Αθηνά. 

alfavita.gr

Δείτε τις καταλήψεις όλων των σχολών πανελλαδικά.

0 σχόλια


 
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  • Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας 

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
  • Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας. 
  • Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
  • Τμήμα Πολιτικών Επιστημών.
ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
Παράρτημα Ηγουμενίτσας
  • Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
  • Τμήμα Εφ Γλωσσών στη Διοίκηση και στο Εμπόριο
  • Τμήμα Ιχθυοκομίας & Αλιείας
Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Σάμος
  •  Τμήμα Μαθηματικών
  •  Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Παράρτημα Φλώρινας
  • Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών

 ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Όλο το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Τελεί  υπό κατάληψη
Σχολές με άμεσο πρόβλημα:
  • Τμήμα Οχημάτων
  • Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης
  • Τμήμα Λογιστικής
  • Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας
  • Τμήμα Ηλεκτρονικής
  • Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων
  • Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
  • Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής
  • Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών
  • Τμήμα Πληροφορικής
  • Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
 Παράρτημα Λευκάδας
  • Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση & την Οικονομία
  • Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

 ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ
Όλο το ΤΕΙ Καβάλας Τελεί υπό κατάληψη
Παράρτημα Δράμας
  • Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου
  • Τμήμα Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Παράρτημα Καστοριάς

Όλο το ΤΕΙ Καστοριάς Τελεί υπό κατάληψη
  • Τμήμα Διεθνούς  Εμπορίου
  • Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας
  • Τμήμα Πληροφορικής & Τεχνολογίας Υπολογιστών
Παράρτημα Κοζάνης
Όλο το ΤΕΙ Κοζάνης Τελεί υπό κατάληψη
ΤΕΙ ΚΙΛΚΙΣ
  • Τμήμα Σχεδιασμού & Παραγωγής Ενδυμάτων

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
       Παράρτημα Λασιθίου
       
  • Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής
       Παράρτημα Ιεράπετρας
  • Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
  • Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
      Παράρτημα Ναυπάκτου
  • Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων
ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ
  • Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας
  • Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
      Παράρτημα Αιγίου
  • Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας
  • Τμήμα Φυσικοθεραπείας
     Παράρτημα Αμαλιάδας
  • Τμήμα Πληροφορικής στην Διοίκηση και Οικονομία
  • Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμησης
     Παράρτημα Πύργου
  • Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ
  • Τμήμα Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας & Σχεδ. Εκθέσεων

Απεργία πείνας ξεκινούν σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

0 σχόλια



Ημερομηνία: 7|3|2013
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση

Απεργία πείνας ξεκινά από αύριο ομάδα φοιτητών του τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας του παραρτήματος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στα Μουδανιά, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποίησε το ΤΕΙΘ με τη συμμετοχή φορέων της πόλης για την κατάταξη του ιδρύματος ανάμεσα στο 7% των άριστων πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην πρώτη θέση μεταξύ των ΤΕΙ της χώρας
Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για την μεταφορά του τμήματος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα της μετακίνησης και ζήτησαν να τεθούν σε μεταβατική περίοδο, ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη Θεσσαλονίκη, διαφορετικά, υποστήριξαν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, η πλειοψηφία να διακόψει την φοίτηση. "Ελπίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει αυτή η άδικη αντιμετώπιση εις βάρος του τμήματος και του μέλλοντος των φοιτητών του" υποστήριξαν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναστολή της λειτουργίας του αποφάσισε το τμήμα Γερμανικής Γλώσσας του ΑΠΘ.

0 σχόλια



Ημερομηνία: 7|3|2013
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση


Την αναστολή λειτουργίας του αποφάσισε το τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συγχώνευσή του στο τμήμα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών, που προβλέπει το σχέδιο “Αθηνά”
Σε γενική συνέλευση του τμήματος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εγκρίθηκε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο εκφράζει την αντίθεσή της στη συγχώνευση και υποστηρίζει ότι η τελική πρόταση του υπουργείου Παιδείας δεν επιφέρει καμία ουσιαστική αλλαγή και ότι εξακολουθούν να υφίστανται τα θεσμικά, ακαδημαϊκά και διοικητικά προβλήματα τα οποία έχουν επισημανθεί σε προηγούμενα ψηφίσματα.

«Bράζει» η Κρήτη για το σχέδιο «Αθηνά»!.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 0 σχόλια


Για «γαϊδούρια» στο Υπουργείο και «καθηγητικό κατεστημένο» στο Ηράκλειο, έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουνενάκης - Συλλαλητήριο φοιτητών στο Ηράκλειο-‘Εκτακτα Δημοτικά Συμβούλια σε ‘Αγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα - «Με κορόιδεψαν» λέει ο Γιώργος Δεικτάκης
 
Το τελικό σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας κατατίθεται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ωστόσο οι πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Κρήτη και μεγάλες κόντρες.
Τα "γαϊδούρια" και οι "ανίκανοι"
 
Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης σε δηλώσεις του στον Σκάι Κρήτης εμφανίστηκε έξαλλος με τις τελευταίες εξελίξεις και έκανε λόγο για "γαϊδούρια" και "ανίκανους" στο Υπουργείο Παιδείας, που δεν έχουν κοινή λογική. Είπε ότι το μεσημέρι στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου εκτός από παραιτήσεις θα προτείνει οι κάτοικοι να αλλάξουν και... υπηκοότητα, αφού θέλουν να τους σβήσουν από το χάρτη της ελληνικής επικράτειας.
 
Ο κ. Κουνενάκης καταφέρθηκε και εναντίον του προέδρου του ΤΕΙ Κρήτης για την αντίδρασή του στη μεταφορά της Σχολής Γεωοπονίας από το Ηράκλειο στον Αγιο Νικόλαο και μίλησε για "καθηγητικό κατεστημένο του Ηρακλείου"
 
Η Επιτροπή Αγώνα Αγίου Νικολάου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανακοίνωση της τελικής πρότασης του Υπουργείου παιδείας, συνεδρίασε εκτάκτως χθες βράδυ και αποφάσισε:
Να συζητηθεί, μέχρι την ημέρα ψήφισης του Προεδρικού Διατάγματος, η αναγκαιότητα παραιτήσεων όλων των εκλεγμένων εκπροσώπων αλλά και βουλευτών.
Απαιτεί την έκτακτη σύγκληση στο Λασίθι, του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως το ίδιο είχε αποφασίσει, με αποκλειστικό θέμα τα ζητήματα του Λασιθίου.
Καλεί όλους τους φορείς και πολίτες να είναι σε ετοιμότητα μέχρι την επίτευξη των στόχων μας.
Καθιστά την Κυβέρνηση, τους βουλευτές και το Περιφερειακό Συμβούλιο υπεύθυνους για ότι συμβεί από τώρα και στο εξής.
 
Στο Ηράκλειο οι φοιτητές του ΤΕΙ Δομικών ‘Εργων, που φέρεται να καταργείται, ετοιμάζουν μία ακόμη κινητοποίηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας
 
Σήμερα συνεδριάζουν εκτάκτως τα δημοτικά συμβούλια σε Ιεράπετρα στις 10:00 και σε ‘Αγιο Νικόλαο στις 13:00, στα οποία καλούνται και πολίτες.
 
Δεικτάκης: «Με κορόιδεψαν, είναι αναξιόπιστοι»
 
Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Λασίθι ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης, καταφέρθηκε με οξείς χαρακτηρισμούς εναντίον των στελεχών του Υπουργείου Παιδείας, ενώ μεταβαίνει σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου παρουσιάζεται το περιβόητο σχέδιο «Αθηνά»
 
Ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί είναι ότι το Συμβούλιο του ΤΕΙ Κρήτης συνεδρίασε χθες… εκτός έδρας, στο Ρέθυμνο και όχι στο Ηράκλειο, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια με τους φοιτητές
 
 
cretalive.gr