Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Σε θέση μάχης για το σχέδιο ''ΑΘΗΝΑ'' οι τοπικοί φορείς.!!

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 0 σχόλια

 Ημερομηνία: 11/1/2013
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση 

Σε θέση μάχης βρίσκονται τοπικοί φορείς σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με αφορμή το σχέδιο ''ΑΘΗΝΑ'' ήδη περιφερειακά συμβούλια έχουν βγάλει ψηφίσματα ενάντια σε κάθε μορφή συγχώνευσης η κατάργηση τμημάτων. ΔΕΝ θα επιστρέψουμε σε κανένα να οδηγήσει τις πόλεις μας σε οικονομικό μαρασμό. καθώς η απομάκρυνση των φοιτητών θα οδηγήσει σε λουκέτα και οικονομικό μαρασμό.
 Σε θέσεις μάχης φαίνονται να είναι και οι φοιτητικοί σύλλογοι οι οποίοι φαίνονται διατεθειμένη να συγκρουστούν με την πολιτική του υπουργείου.
Το σίγουρο είναι ότι ο Γενάρης θα είναι καυτός στο τομέα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Λιγότερoι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

0 σχόλια

Ημερομηνία: 11/1/2013
Συγγραφέας: Εφημερίδα Έθνος 


panelladikes_pinakes_foto.png
Σε δραστικό περιορισμό του αριθμού των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οδηγεί η μείωση των τμημάτων τους. Το μέτρο συνοδεύεται από τα νέα δεδομένα που ισχύουν στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, καθώς και από την επαναφορά της βάσης του «10».

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του Έθνους, μείωση των θέσεων εισακτέων φέρνει το σχέδιο το υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις περίπου- 130 τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» έχει μπει στην τελική ευθεία, αλλά το υπουργείο Παιδείας επιζητά τις... ευλογίες των ιδρυμάτων και των κομμάτων προκειμένου να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις.

Μέχρι αυτήν τη στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ψαλίδισμα έχει... σταματήσει κοντά στα 130 τμήματα, διότι υπάρχουν δυσκολίες στο εγχείρημα, καθώς δεν είναι εύκολο να διαγραφούν ή να συγχωνευτούν τμήματα στα οποία σπουδάζουν εκατοντάδες φοιτητές οι οποίοι μπορεί ξαφνικά να αναγκαστούν, για παράδειγμα, να μετακομίσουν σε άλλη πόλη εν μέσω των σπουδών τους, εάν δεν προβλεφθεί μεταβατική περίοδος έως την οριστική «παύση» των τμημάτων. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο χάρτης των ΑΕΙ στην Ελλάδα αλλάζει.

100 τμήματα λιγότερα μετά το Σχέδιο "Αθηνά".

0 σχόλια

Ημερομηνία: 11/1/2013
Συγγραφέας: alterthess.gr

arvanitopoulos-thumb-large.jpg
Τα βασικά σημεία και την φιλοσοφία  του σχεδίου «Αθηνά» για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση θα παρουσιάσει σήμερα ο υπ. Παιδείας Κ.  Αρβανιτόπουλος στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Υστερα από αίτημα της ΔΗΜΑΡ, ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με την τομεάρχη Παιδείας του κόμματος Μαρία Ρεπούση και την τομεάρχη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις επεξεργασίες του υπ. Παιδείας φαίνεται πως περίπου 100 τμήματα λιγότερα θα περιλαμβάνονται στο μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν φέτος οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.
 
Με βάση το σχέδιο «Αθηνά», τουλάχιστον 7 περιφερειακά πανεπιστήμια και όλα τα ΤΕΙ της περιφέρειας θα υποστούν ριζική αναδιάρθρωση και ορισμένα θα κλείσουν ή θα απορροφηθούν από άλλα. Από τις συγκεκριμένες ανακατατάξεις δε θα γλιτώσουν ούτε τα κεντρικά ιδρύματα, σε ορισμένα εκ των οποίων νέα τμήματα θα δημιουργηθούν και παλαιά θα κλείσουν.

Τα επόμενα 24ωρα στη δημοσιότητα το Σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

0 σχόλια



Ημερομηνία: 11/1/2013
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση

Στα επόμενα 24ωρα θα δημοσιοποιήσουμε το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για τη συνολική ανασυγκρότηση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.