Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Nεότερη ενημέρωση από τις πανεπιστημιακές μονάδες Χίου και Μυτιλήνης

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 0 σχόλια


ρεπορτάζ: Γ.Χ.
Nεότερη  ενημέρωση από τις πανεπιστημιακές μονάδες Χίου και Μυτιλήνης.
Στην Χίο υπό κατάληψη τελεί μόνο το τμήμα Διοίκησης μέχρι και την Κυριακή, τα άλλα τμήματα είχαν συμβολική κατάληψη μόνο για σήμερα. Από κει και πέρα οι φοιτητές βρίσκονται σε εγρήγορση περιμένοντας τι θα γίνει στην Μυτιλήνη  με τις αποφάσεις του πρυτανικού συμβουλίου. Ενώ εάν κριθεί αναγκαίο θα συνεδριάσουν την Δευτέρα για να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις..

Στην Μυτιλήνη η κατάσταση παραμένει Έκρυθμη από το πρωί μετά την ανακοίνωση του πρύτανη με την όποια μιλάει για δολιοφθορά που ‘’ανοίγει΄΄ το δρόμο σε επέμβαση του Εισαγγελέα

 Σε επικοινωνία με φοιτητές  μας τόνισαν τα εξής: Καταρχάς  διαψεύδουν το πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ  ο όποιος είπε ότι  το πρωί της Παρασκευής φοιτητές από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου πήγαν στο κτίριο του κεντρικού υπολογιστή, παραβίασαν όλες τις πόρτες που οδηγούν στον server και την τελευταία στιγμή τους σταμάτησε ο αρμόδιος υπάλληλος, ο οποίος στη συνέχεια υποχρεώθηκε να κατεβάσει τον διακόπτη του ρεύματος που τροφοδοτεί τον κεντρικό υπολογιστή του ιδρύματος. Τα παραπάνω είναι ψέματα, καθώς η διοίκηση τελούσε υπό κατάληψη από το εχθές το απόγευμα, επίσης η μόνη πόρτα που έσπασε ήταν του γραφείου που βρίσκεται ο server,επίσης κανένας υπάλληλος δεν κατέβασε τους διακόπτες, ο server έπεσε από φοιτητές.
Επίσης μετά από προτροπή των φοιτητών τεχνικοί είδαν το server και με ανακοίνωση τους γνωστοποιούν ότι ο server δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως πρόβλημα. Επίσης οι φοιτητές διαψεύδουν την είδηση περί τραμπουκισμού εργαζομένων από φοιτητές.
Με δηλώσεις του ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στο τηλεοπτικό σταθμό mega δήλωσε θα αποδοθούν ευθύνες μέσω ΕΔΕ που θα διεξαχθεί στο πανεπιστήμιο.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο αντιπρύτανης κ.Σουλακέλλης είπε σε φοιτητές ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από καθηγητές οι οποίοι δήλωσαν πρόθυμοι να καταθέσουν μήνυση   κατά των φοιτητών…
Αυτά προς το παρών… παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς!

Μπλοκαρίστηκε η ηλ, ψηφοφορία στο Παν. Αιγαίου-ΑΠΕΙΛΕΙ με εισαγγελέα Ο Πρύτανης

0 σχόλια


Ματαιώνεται για τέταρτη φορά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου  η προγραμματισμένη ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη συμβουλίου διοίκησης σύμφωνα με όσα ορίζει  ο Νόμος Διαμαντοπούλου.  Οι φοιτητές κατέβασαν τους διακόπτες του server κι έτσι δεν υπάρχει ηλεκτρονική πρόσβαση για κανέναν ψηφοφόρο ενώ την ίδια στιγμή  κάνουν κατάληψη και στο κτίριο Διοίκησης (έδρα Μυτιλήνη) από χτες το μεσημέρι, αιφνιδιάζοντας την Πρυτανική Αρχή που δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. 
Στο μεταξύ λόγω της πτώσης του server έχει τερματιστεί και η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας με email όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που διαθέτουν πρόσβαση και ηλεκτρονική διεύθυνση στο δίκτυο του Πανεπιστημίου Αγαίου!
 14.00  Εμπόλεμη η κατάσταση από το πρωί στην Μυτιλήνη, καθώς φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη της διοίκησης, ενώ από το πρωί και μέχρι πριν από λίγο είχε πέσει ο κεντρικός server  του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, αλλά και οι περιφερειακοί server σε Χίο και Σάμο. αποτέλεσμα να μην διεξαχθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των 8 εσωτερικών μελών του νέου Συμβουλίου Διοίκησης.

Διαβάστε το internetiko περιοδικό Babushka!

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 0 σχόλια

Hμερομηνία: 31.10.2012
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση

Διαβάστε το 16 τεύχος του ιντερνετικού περιοδικού ΒΑΒUSHKA..στις σελίδες του μπορείτε να διαβάσετε Συνέντευξη του Αλέκου Αλαβάνου- Παρελάσεις του Λαού η της τηλεόρασης;- 28η Οκτωβρίου: Όταν νίκησε ο Φασισμός  και αλλά πολλά..Για να το διαβάσετε πατήστε ΕΔΩ 

«Αδύνατη» χαρακτηρίζουν τη λειτουργία των ΤΕΙ από το 2013 οι πρυτάνεις

0 σχόλια

Ημερομηνία: 31.10.2012
Συγγραφέας: alterthess.gr
tei_thessalonikis.png
«Η συνέχιση της λειτουργίας των Ιδρυμάτων από την αρχή του 2013 είναι απόλυτα αδύνατη», διαμηνύουν οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ), ολοκληρώνοντας την έκτακτη σύνοδό τους, αργά χθες το βράδυ.
Η χθεσινή συνεδρίαση αφορούσε κυρίως στο κρίσιμο ζήτημα των συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολών, οι πρόεδροι των ΤΕΙ ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δεχτούν «να γίνει στις Κοινότητές μας αποδεκτός ο διαχωρισμός στα χαρακτηριστικά των ΑΕΙ μεταξύ Επιστήμης και Τεχνολογικής γνώσης» και εκτιμούν ότι απαιτείται ένας χρόνος, και όχι δύο μήνες, για να γίνει μια ορθολογική διαδικασία αναδιάταξης της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Παράλληλα, οι πρόεδροι των ΤΕΙ εξέφρασαν την αγωνία τους για τις απειλούμενες, όπως τονίζουν, νέες περικοπές στους πόρους για το οικονομικό έτος 2013.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της έκτακτης συνόδου, κάνουν λόγο για επιπλέον μείωση κατά 50% στους τακτικούς προϋπολογισμούς, με δεδομένη την περικοπή κατά 53% κατά τα τελευταία δύο έτη και για μείωση κατά 90% στο έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, μετά την περικοπή κατά περίπου 70%, αθροιστικά τα τελευταία τρία έτη, με παράλληλη αύξηση των φοιτητών.