Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

¨Ενα βήμα πριν την αναστολή τα ΑΕΙ! Δεν έχουν λεφτά ούτε για πετρέλαιο!!

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011


Αύξηση της χρηματοδότησης προκειμένου να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες των ΑΕΙ ζήτησαν οι πρυτάνεις χτες από τον νέο αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στην πρώτη συνάντηση που είχαν μαζί του.
Οι πρυτάνεις του δήλωσαν ότι δεν μπορούν πια να πληρώσουν το πετρέλαιο, το ρεύμα, τα τηλέφωνα κ.ά. Οπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν τους έδωσε καμία απάντηση και περιορίστηκε να δηλώσει ότι η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα.
Οι πρυτάνεις πάντως επέμειναν στο θέμα της αύξησης των πιστώσεων αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας ορισμένων ιδρυμάτων, τα οποία δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν ούτε σε βασικές ανάγκες.
Πρόβλημα
"Δεν υπάρχουν χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες, όπως η θέρμανση και η μεταφορά των φοιτητών. Δεν υπάρχει σύμβαση για τη μεταφορά των φοιτητών, ειδικά στο Δημοκρίτειο που μετακινούνται με ταξί. Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο καθώς οι πιστώσεις έχουν μειωθεί στο 50% και αντιμετωπίζουμε ακόμη και το ενδεχόμενο να κλείσουμε", δήλωσε ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Ρέμελης.
Οι πρυτάνεις ενημέρωσαν τον κ. Αρβανιτόπουλο και για όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την επιμονή του υπουργείου να εφαρμοστεί άμεσα ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ, καθώς και για τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη για βασικές διατάξεις του νόμου, όπως η διαδικασία εκλογής των νέων συμβουλίων διοίκησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου