Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Σε αναβρασμό οι πρυτάνεις-Έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων!

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012


Σε "αναμμένα κάρβουνα" κάθονται οι Πρυτάνεις μετά την ενημέρωση που έλαβαν από τη Βουλευτή Θεανώ Φωτίου ότι σε υπό κατάθεση Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνσης (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ) στη σελίδα 5, καθώς και στις σελίδες 31 και 32, υπάρχουν παράγραφοι που μπορούν να
αναγνωστούν ως ότι η κτηριακή περιουσία των Πανεπιστημίων (ΝΠΔΔ) περνάει στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου), και στη συνέχεια τα Πανεπιστήμια θα τα ενοικιάζουν από το ΤΑΙΠΕΔ (?)

Αμέσως η καθ. Αγγελική Δημητρακοπούλου, Αντιπρύτανις Πανεπιστημίου Αιγαίου σήμανε «συναγερμό» με την ακόλουθη ενημερωτική επιστολή προς όλους τους Πρυτάνεις:
«Αγαπητοί / αγαπητές συνάδελφοι,
συγγνώμη καταρχάς για την άμεση αποστολή.
Στο συνημμένο αρχείο, Νομοσχέδιο που κατατίθεται αύριο στη Βουλή, και όπου στη σελίδα 5, καθώς και στις σελίδες 31 και 32, υπάρχουν παράγραφοι που μπορούν να αναγνωστούν ως ότι η κτηριακή περιουσία των Πανεπιστημίων (ΝΠΔΔ) περνάει στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου), και στη συνέχεια τα Πανεπιστήμια θα τα ενοικιάζουν από το ΤΑΙΠΕΔ (?)
Προφανώς το νομοσχέδιο πρέπει να διαβαστεί όλο προσεκτικά, από ειδικούς, και εύχομαι πραγματικά να σας ανησυχώ αδίκως.
Η ενημέρωση για την ύπαρξη του νομοσχεδίου προερχεται από την Βουλευτή κα Θεανώ Φωτίου.
Να ειμαστε καλά,
Αγγελική»
Ακολούθησε άλλη επιστολή προς όλους τους Πρυτάνεις, του καθ. Σίμου Σιμόπουλου, Πρύτανη ΕΜΠ
«Αγαπητή Αγγελική,
Το υπόψη κείμενο έπεσε και στα δικά μου χέρια και προσπαθώ να βγάλω άκρη από το μεσημέρι, ως προς το βαθμό που αφορά τα Πανεπιστήμια ή/και τις Εταιρείες Αξιοποίησης Περιουσίας τους. Θεωρώ κατεπείγον να το δει το Προεδρείο και κατά την κρίση του να αναθέσει κατεπειγόντως στους Νομικούς Συμβούλους της Συνόδου να το δουν - σίγουρα καλύτερα από εμάς που είμαστε Μηχανικοί - και να μας συμβουλέψουν σχετικά με περαιτέρω ενέργειες.
Το θεωρώ εξαιρετικά ΕΠΕΙΓΟΝ και ενώνω και εγώ τη φωνή ανησυχίας μαζί με τη δική σου. Μακάρι να κάνουμε λάθος.
Φιλικά
Σίμος»
Για το σοβαρό αυτό θέμα το Προεδρείο της Συνόδου θα α) θα συναντηθεί με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και β) τους νομικούς συμβούλους της Συνόδου, ενημερώνει τους Πρυτάνεις ο προεδεύων της Συνόδου καθ. Γ. Παναγιωτάκης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών,
«Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Όπως ήδη γνωρίζετε προέκυψε το ζήτημα της πιθανής μεταφοράς της ακίνητης περιουσίας των Πανεπιστημίων μας στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).
Λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος του θέματος σας ενημερώνουμε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες το Προεδρείο της Συνόδου α) θα συναντηθεί με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και β) τους νομικούς συμβούλους της Συνόδου.
Επίσης, εξετάζεται η δυνατότητα σύγκλησης έκτακτης Συνόδου.
Το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων»
esos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου