Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

100 τμήματα λιγότερα μετά το Σχέδιο "Αθηνά".

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ημερομηνία: 11/1/2013
Συγγραφέας: alterthess.gr

arvanitopoulos-thumb-large.jpg
Τα βασικά σημεία και την φιλοσοφία  του σχεδίου «Αθηνά» για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση θα παρουσιάσει σήμερα ο υπ. Παιδείας Κ.  Αρβανιτόπουλος στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Υστερα από αίτημα της ΔΗΜΑΡ, ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με την τομεάρχη Παιδείας του κόμματος Μαρία Ρεπούση και την τομεάρχη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις επεξεργασίες του υπ. Παιδείας φαίνεται πως περίπου 100 τμήματα λιγότερα θα περιλαμβάνονται στο μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν φέτος οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.
 
Με βάση το σχέδιο «Αθηνά», τουλάχιστον 7 περιφερειακά πανεπιστήμια και όλα τα ΤΕΙ της περιφέρειας θα υποστούν ριζική αναδιάρθρωση και ορισμένα θα κλείσουν ή θα απορροφηθούν από άλλα. Από τις συγκεκριμένες ανακατατάξεις δε θα γλιτώσουν ούτε τα κεντρικά ιδρύματα, σε ορισμένα εκ των οποίων νέα τμήματα θα δημιουργηθούν και παλαιά θα κλείσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου