Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Η απόφαση της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ!

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011


Τα ΤΕΙ αντιμετωπίζουν επιπλέον ιδιαίτερα σοβαρά και άμεσα προβλήματα που εμποδίζουν την ορθή λειτουργία τους από αυτό το Ακαδημαϊκό έτος, αναφέρει το ανακοινωθέν των προέδρων των ΤΕΙ , οι οποίοι συνεδρίασαν εκτάκτως σήμερα στην Αθήνα.Ειδικότερα το ανακοινωθέν της Συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ έχει ως εξής:
Οι αδιάλειπτες προσπάθειες της Συνόδου των Προέδρων ΤΕΙ συνέβαλαν ώστε την τελευταία στιγμή να αποφευχθούν πολλές από τις αρνητικές εξελίξεις που αφορούσαν τα ΤΕΙ στον ψηφισθέντα νόμο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.
Όμως η βασική μας διεκδίκηση για την οργάνωση Τρίτου Κύκλου Σπουδών για την απονομή Διδακτορικού Διπλώματος από τα ΤΕΙ, παρά την αναγνώριση που είχε από πολλούς βουλευτές και πρώην Υπουργούς όλου του πολιτικού φάσματος και παρά τις ρητές και επανειλημμένες δεσμεύσεις του Υπ. Παιδείας, δεν έγινε τελικά δεκτή.
Η πλήρης αποκατάσταση στο άρθρο 4, παρ. 2, εδάφ. Β της αποστολής των ΤΕΙ ως ισότιμου μέρους της Ανώτατης εκπαίδευσης μαζί με τα Πανεπιστήμια, αποτελεί μαζί με την διεκδίκηση απονομής Διδακτορικού Διπλώματος με τις ίδιες με τα Πανεπιστήμια προϋποθέσεις τη βασική διεκδίκηση για το επόμενο Σχέδιο Νόμου του Υπ. Παιδείας.
Η Σύνοδος ομόφωνα αποφαίνεται ότι ο νέος Νόμος σε ό,τι αφορά τον Τεχνολογικό Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν διασφαλίζει μια ενιαία, ποιοτική Ανώτατη Εκπαίδευση, δεν δίδει διέξοδο ολοκληρωμένης ανάπτυξης στα ΤΕΙ και δεν επιλύει σοβαρά συσσωρευμένα προβλήματα Αντ΄ αυτού με την πολιτική που εφαρμόζεται επιδεινώνονται πολλά από αυτά. .
Τα ΤΕΙ αντιμετωπίζουν επιπλέον ιδιαίτερα σοβαρά και άμεσα προβλήματα που εμποδίζουν την ορθή λειτουργία τους από αυτό το Ακαδημαϊκό έτος:
- Δραματική μείωση των προϋπολογισμών,
- Μη διορισμοί Μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού, σε αντίθεση με τα                                                                Πανεπιστήμια, η
- Δραστική μείωση του αριθμού του Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού κατά                            55%, πέρα από τις επιταγές του Μεσοπρόθεσμου.
Η Σύνοδος ξεκινά αγώνα, με συμπαράταξη κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε να επιλυθούν άμεσα τα εκκρεμή ζητήματα που έχουν ήδη γίνει εκρηκτικά, αλλά και για να μειωθεί η οικονομική αφαίμαξη της Ελληνικής οικογένειας από τη φυγή των νέων στο εξωτερικό και από τον προσανατολισμό τους στα ιδιωτικά «κολλέγια».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου