Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Τέλος εποχής για την ΕΦΕΕ βάζει η ΔΑΠ!

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011


Μετά από 37 χρόνια φαίνεται πως ήρθε η ώρα να περάσει οριστικά στο παρελθόν η Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος που αποτέλεσε μεταπολιτευτικά το ανώτατο όργανο εκπροσώπησης των φοιτητών. Παρόλα αυτά, το όργανο είχε να συνεδριάσει επίσημα από το 1995, καθώς μερίδα των φοιτητικών παρατάξεων παρακώλυε τις διαδικασίες, ενώ ο τελευταίος πρόεδρος της που καταγράφηκε ιστορικά ήταν ο Χρήστος Παπουτσής (!).
Σήμερα, σε συνέντευξη τύπου, η φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανακοίνωσε την πρόθεση της για συγκρότηση ενός νέου οργάνου εκπροσώπησης, το οποίο μέσα από διαφανείς και συγκεκριμένες διαδικασίες θα θέσει νέες προϋποθέσεις για τη συλλογική εκπροσώπηση των φοιτητών. Μάλιστα, οι γαλάζιοι νεολαίοι προτείνουν και τη δημιουργία Επιστημονικού Συμβουλίου, που θα συνεπικουρεί το έργο του Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών (όπως θα ονομάζεται το νέο όργανο), το οποίο θα προσφέρει «επιστημονική ενδυνάμωση και τεκμηρίωση στο φοιτητικό κίνημα, θα ενισχύσει τους δεσμούς με την αγορά εργασίας, αλλά θα συμβάλει με προτάσεις σε ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε άμεσο διάλογο, προκειμένου να ξακαθαρίσει «αν όντως επιθυμεί να υπάρχει υγιές φοιτητικό κίνημα ή στόχος της είναι πραγματικά να το σβήσει οριστικά από το χάρτη»…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου