Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Στον αέρα η εξεταστική του Σεπτεμβρίου- Με καταλήψεις προειδοποιούν και οι φοιτητές.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013


Στον αέρα οδηγείται η εξεταστική του Σεπτεμβρίου μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων πανεπιστημίων και ΤΕΙ να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ εμπλοκή θα προκληθεί και στις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών
.

Διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα 1.765 διοικητικούς υπαλλήλους -απόφαση που ελήφθη τον περασμένο Ιούλιο- η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε χθες να προχωρήσει σε δύο 48ωρες και μία πενθήμερη απεργία, γεγονός που θα κρατήσει κλειστά τα ιδρύματα μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.
Οι εγγραφές
Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν 10 και 11 Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται στις 12 και 13 και με πενθήμερη από τις 16 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Οι εγγραφές των πρωτοετών ξεκινούν στις 11 του μήνα και ολοκληρώνονται στις 27.
Στο μεταξύ, χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αθ. Κυριαζής απέστειλε σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ έγγραφο με το οποίο τους ζητεί να υπολογιστεί το πλεονάζον προσωπικό καθώς, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Παιδείας, το ένα στα τρία ιδρύματα έχει πλεονάζον προσωπικό.
Στο ίδιο έγγραφο το υπουργείο Παιδείας παραθέτει τους δείκτες για την επιλογή των ποσοτικών παραμέτρων κάθε ιδρύματος ώστε να υπολογιστούν τα πλεονάσματα σε διοικητικό προσωπικό, ανά κατηγορία, ανά κλάδο και ειδικότητα.
Ζητεί επίσης από τα ιδρύματα αναλυτική καταγραφή όλων των τμημάτων, των διδασκόντων και τη γεωγραφική διασπορά του ιδρύματος, εφ' όσον υπάρχει, σε άλλες πόλεις. Τους ζητεί να υπολογίσουν τις απαιτήσεις σε διοικητικούς υπαλλήλους με βάση μια σειρά παραμέτρων ανάμεσα στις οποίες και ο αριθμός των φετινών εισακτέων, εφ' όσον υπολογιστεί για όλα τα έτη σπουδών.
Για όσους κριθούν πλεονάζοντες θα ακολουθήσει ονομαστική επιλογή του προσωπικού που θα τεθεί εν συνεχεία σε διαθεσιμότητα. Στο ίδιο αυτό έγγραφο ορίζονται κριτήρια μοριοδότησης για τη σύνταξη των πινάκων κατάταξης.
Ανάμεσα στα κριτήρια είναι τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών), εμπειρία και τρόπος διορισμού. Επιπλέον μόρια λαμβάνουν όσοι έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ. Από τους πίνακες αυτούς, κατά φθίνουσα σειρά θα επιλεγούν οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
***Οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ
Στους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ υπάγονται όλοι όσοι εργάζονται στα ιδρύματα εκτός από τους διδάσκοντες, είτε είναι μέλη ΔΕΠ είτε ΕΤΕΠ είτε ΕΔΙΠ.
Οι υπόλοιποι ανήκουν στις γραμματείες, τα λογιστήρια, το τεχνικό προσωπικό και μηχανοργάνωση, φύλακες και καθαρίστριες. Μετά την απεργία όλων αυτών, αλλά κυρίως των γραμματειών, είναι αδύνατο να συνεχιστεί η εξεταστική περίοδος και να γίνουν εγγραφές νέων φοιτητών και σπουδαστών.
Κ. Καρτ. 
Ελευθεροτυπία 

Στο χορό των κινητοποιήσεων φαίνεται ότι μπαίνουν και οι φοιτητές, καθώς ήδη ετοιμάζονται Γενικές συνελεύσεις σε αρκετά ΑΕΙ τη χώρας με αιτήματα τον διορισμό καθηγητών, να βρεθούν πιστώσεις για τους 407, σίτιση, στέγαση, και φυσικά κατά της διαθεσιμότητας.  Δεδομένη θεωρείται και η αντίδραση των συλλόγων των καθηγητών που αναμένεται να αποφασίσουν και εκείνοι απεργιακές κινητοποιήσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου