Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

"Μιας Και Ήρθες Ως Εδώ ..." - Επιτροπή Κατάληψης Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011


Μιας και ήρθες ως εδώ…

Έχουμε να σου πούμε… Μόλις τελειώσανε 12 χρόνια σχολείου, φροντιστηρίων, ιδιαίτερων κλπ. Και τί έμαθες? Έμαθες να είσαι μόνιμα σε μια διαδικασία ανταγωνισμού, να υποτάσσεσαι σε κάθε παραξενιά των καθηγητών σου, να χρυσοπληρώνεις φροντιστήρια και ιδιαίτερα για να καταφέρεις να μπεις στα Α.Ε.(Ι.). Συγχαρητήρια, καλωσόρισες στην ακαδημαϊκή κοινότητα… ή μήπως όχι? Από τις πρώτες κιόλας μέρες της φοιτητικής σου ζωής νιώθεις μια αίσθηση ελευθερίας και ανεξαρτησίας μακριά από τον καθημερινό έλεγχο της οικογένειας. Με το που πάτησες το πόδι σου σίγουρα άκουσες από δεξιά και αριστερά για ξέφρενα πάρτι και νύχτες στρωμένες με σφηνακοπέταλα. Μπορεί να είναι κι έτσι… 
Πέρα από όλα αυτά, υπάρχει και ένα κομμάτι για το οποίο δεν σου μιλάνε, το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να εκθειάσουμε το ελληνικό πανεπιστήμιο ούτε όπως ήταν πριν ούτε όπως προσπαθούν να το κάνουν(βλ. νέο Νόμο). Υπήρχαν και υπάρχουν πολλά προβλήματα σχετικά με την σίτιση, την στέγαση, τις κτιριακές υποδομές, τα ερευνητικά προγράμματα. Προβλήματα που δεν επηρεάζουν μόνο την καθημερινότητα του φοιτητή αλλά και την πρόσβαση και την σχέση του με το γνωστικό αντικείμενο. 
Από εδώ και στο εξής, με την εφαρμογή του νέου νόμου, ακόμα και αυτά που θεωρούνται δεδομένα μπορούμε να τα ξεχάσουμε. Μιλάμε πλέον για ένα πανεπιστήμιο στο οποίο δεν ισχύει το άσυλο, ένα πανεπιστήμιο χρηματοδοτούμενο από ιδιωτικά κεφάλαια και δίδακτρα, ένα πανεπιστήμιο που θα προσφέρει υποβαθμισμένα πτυχία, συγκριτικά με τα σημερινά (μέσω της μείωσης των μαθημάτων στα προγράμματα σπουδών και της απόλυσης καθηγητών) και κατά συνέπεια ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα. Ένα πανεπιστήμιο που ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία ενός ‘νεου’ ευέλικτου, υπάκουου εργατικού δυναμικού. Ένα πανεπιστήμιο που θα προωθεί την εντατικοποίηση των ζωών μας ως αυτοσκοπό. 
Ο νέος αυτός νόμος βέβαια αποτελεί μια συνέχεια στη γενικευμένη επίθεση που δέχεται η κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Τα κυβερνώντα κόμματα και όσοι τους σιγοντάρουν, η Ε.Ε., διεθνείς οργανισμοί όπως το Δ.Ν.Τ., έχουν βαλθεί να διευρύνουν ακόμα περισσότερο το χάσμα μεταξύ εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων. Όλα τα κομμάτια της κοινωνίας που θεωρούν ότι πλήττονται οφείλουν να δώσουν μια απάντηση ΜΑΖΙΚΗ, απάντηση ΣΥΝΟΛΙΚΗ. 
Γι’ αυτό και η σχολή σου αυτή τη στιγμή τελεί υπό κατάληψη. Γιατί κάποιοι μελλοντικοί σου συνάδελφοι αποφάσισαν να αγωνιστούν για το τώρα και για το μέλλον. 

ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ 
Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Επιτροπή Κατάληψης Κοινωνιολογίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου