Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Στον ''Αερα'' το χειμερινό εξάμηνο;

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011


Στον αέρα βρίσκεται το χειμερινό εξάμηνο στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα εξαιτίας Τρόικας. Η τρόικα ζητεί εφεδρεία και απολύσεις σε όλο το δημόσιο και να μην ανανεωθεί καμία σύμβαση, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι καθηγητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι με συμβάσεις αυτές δεν θα ανανεωθούν, με αποτέλεσμα το χειμερινό εξάμηνο που ξεκιναει στις περισσότερες σχόλες στις 3 Οκτώβριου να βρίσκεται στον ‘’αέρα’’ με τις διοικήσεις των σχολών να σηκώνουν τα χεριά ψηλά, και να περιμένουν η τρόικα να αλλάξει γνώμη ώστε να πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να λειτουργήσουν., είναι χαρακτηριστικό ότι οι γραμματείες των σχολών λένε στους φοιτητές ότι δεν μπορείτε να δηλώνετε πολλά μαθήματα, και ότι είναι άγνωστο ποιοι από τους καθηγητές θα βρίσκονται στα αμφιθέατρα στην Δευτέρα, οι γραμματείες τώρα προσπαθούν να μπαλώσουν τα πράγματα ‘’ανεβάζοντας’’ μαθήματα από αλλά εξάμηνα προς τα πάνω με σκοπό να καλύψουν κάπως τα πράγματα, πολλοί καθηγητές λένε ότι ναι μεν δικαία αγωνίζεστε για το Νόμο-πλαίσιο αλλά ακόμα ο αγώνας δεν ξεκίνησε όταν δεν θα έχετε καθηγητές, βιβλία, όταν οι διοικήσεις θα σας ζητούν να πληρώσετε για τις ανάγκες των ΑΕΙ και ΤΕΙ (καθώς τα ιδία θα αδυνατούν να πληρώσουν) τότε θα πρέπει να βγείτε στους δρόμους! Όπως τονίζουν οι γραμματείες αυτόν τον χειμώνα θα δείτε ανακοινώσεις που θα σας εξοργίσουν και θα σας κάνουν να βγείτε τους δρόμους!
 Ήδη το ΤΕΙ Κρήτης τονίζει ότι αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των καθηγητών 3 Οκτωβρη θα βάλει λουκέτο, στο ΤΕΙ Πατρας το δευτερο εξαμηνο συμφωνα με την γραμματεια δεν θα ξεκινησει,
ενώ η ιδία κατάσταση επικρατεί και στην πλειοψηφία των ΤΕΙ της Χώρας, στο Χώρο των ΑΕΙ η κατάσταση  είναι η ιδία με τους καθηγητές των ΑΕΙ  με επιστολές τους στις πρυτανικές αρχές να ζητούν λουκέτο στα ΑΕΙ αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις ήδη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου οι καθηγητές του προσχωρούν σε προειδοποιητική 5 ήμερη απεργία 10-14 Οκτώβρη ενώ σε επιστολή προς τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου Αιγαίου ζητούν εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των καθηγητών να μπει λουκέτο στο Πανεπιστήμιο.
 Είναι προφανές ότι το Χειμερινό εξάμηνο κάπου θα ξεκινήσει με πολλά προβλήματα, κάπου ίσως να μην ξεκινήσει!
Ενώ τα προβλήματα είναι πολλά όλοι οι πρυτάνεις σφυρίζουν αδιάφορα και το μόνο που κάνουν είναι να συνεδριάζουν ώρες και να μην βγάζουν κάτι καινούργιο, ενώ η ξεπουλημένη, Πασοκικη ΠΟΣΔΕΠ απλά δεν υπάρχει, δεν έχει κηρύξει μια απεργία. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΠΟΣΔΕΠ!
Τούτη την ώρα η ΔΑΠ τάσσεται υπέρ ανοιχτών σχολών και σφυρίζει αδιάφορα στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε σχολή(ΑΕΙ ΤΕΙ) και τα βλέπει όλα ρόδινα.
 Το ‘’πούλημα’’ όμως έρχεται όμως από το ΜΑΣ το όποιο κάθε χρόνο ήταν πρωτοπορία και τώρα με εντολή Περισσού τάσσεται μαζί με την ΔΑΠ  υπέρ των ανοιχτών σχολών, ενώ έπρεπε να διεκδικεί καλύτερη παιδεία σφυρίζει αδιάφορα και σηκώνει λεύκη σημαία στην κυβέρνηση, περνώντας μαζί τους και πολλούς φοιτητές.
Είναι αναγκαίο όσο ποτέ η στράτευση των φοιτητών για μαζικούς αγώνες εναντία σε νόμο που τα ισοπεδώνει όλα, που μας βάζει να πληρώνουμε τα πάντα από πάσο μέχρι στο μέλλον (2013-2014) τα συγγράμματα που βάζει οικονομικά κριτήρια στην σίτιση μας, σε μια κυβέρνηση που απολύει τους γονείς μας, σε όσους δεν απολυθούν μειώνει κι άλλο τους μισθούς, τις συντάξεις, που δεν ανανεώνει τις συμβάσεις των καθηγητών μας!
Η ΛΥΣΗ ΜΙΑ! ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ! ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου