Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

5νθημερη Απεργια και αναστολη λειτουργιας Ζητουν οι καθηγητες του Παν.Αιγαιου!

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011



Πραγματοποιήθηκε χθες Γενική συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου και αποφάσισαν τα εξής 5 σημεία:
1. Τον διορισμό των μελών ΔΕΠ που έχουν εκλεγεί και τη χορήγηση των αναγκαίων πιστώσεων που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εφ´ όσον δεν δοθούν οι απαραίτητες πιστώσεις, εξέλιξη που θεμελιώνει αδυναμία λειτουργίας του Ιδρύματος, καλείται η Σύγκλητος να προβεί στην αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος.
2. Με βάση την κοινή θέση όλων των συλλόγων του Πανεπιστημίου Αιγαίου ότι "η απώλεια έστω και μίας θέσης εργασίας οποιουδήποτε κλάδου (διδάσκοντες βάσει του ΠΔ 407/80, διοικητικό προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ) θα οδηγήσει το Ίδρυμα σε ουσιαστική αδυναμία συνέχισης παροχής, ως οφείλει έναντι των φοιτητών/τριών και ευρύτερα της κοινωνίας, της ποιότητας σπουδών και υπηρεσιών που σήμερα παρέχει, προκαλώντας την αναστολή λειτουργίας του"  αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής:
(α) Η Σύγκλητος να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος εάν πρόκειται να χαθεί έστω και μια θέση εργασίας και
(β) Να διοργανωθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Υπουργείο Παιδείας.
3. Τη συμμετοχή στις πανεργατικές - πανυπαλληλικές απεργίες στις 5 και 19 Οκτώβρη σε συμπόρευση με τους υπόλοιπους εργαζομένους.
4. Στο πλαίσιο των προηγούμενων αποφάσεων του ΚΣ του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου ενάντια στο νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ενάντια στις περικοπές πιστώσεων και προσωπικού, αποφασίσαν 5νθήμερη απεργία στις 10 - 14 Οκτωβρίου.
5. Αποφάσισαν 5ήμερη αποχή από τα διδακτικά καθήκοντα, συγκεκριμένη εβδομάδα σε συντονισμό με άλλους Συλλόγους ΔΕΠ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου