Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

18:54 Ξεκινάει αύριο η Σύνοδος των Πρυτάνεων στα Ιωάννινα!

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η 69η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων των Πανεπιστημίων ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής στα Ιωάννινα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης με λειτουργικά ζητήματα και τα προβλήματα από την εφαρμογή του νέου νόμου να κυριαρχούν.

Στην πόλη θα βρίσκεται για την Σύνοδο και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος.

Την Παρασκευή αναμένεται να συζητηθούν κυρίως λειτουργικά θέματα των πανεπιστημίων για το κόστος λειτουργίας τους, για θέματα έρευνας και θα γίνει συζήτηση για την κατάργηση της εξαίρεσης από το Ν.2190/94.

Επίσης θα συζητηθούν ασφαλιστικά θέματα, πληρωμές εισφορών σε ΙΚΑ, η οικονομική κατάσταση των Πανεπιστημίων, η ανταλλαγή ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου και οι φοιτητικές εστίες.

Η Σύνοδος το Σάββατο θα ασχοληθεί με θέματα που έχουν σχέση με τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες των ΑΕΙ από την εφαρμογή του Ν.4009/2011, τις προσφυγές στο ΣτΕ, καθώς και προτάσεις για την έξοδο των πανεπιστημίων από την κρίση.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, οπότε και ολοκληρώνονται οι εργασίες, θα εκδοθούν τα ψηφίσματα και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Συνόδου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου