Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

«Bράζει» η Κρήτη για το σχέδιο «Αθηνά»!.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013


Για «γαϊδούρια» στο Υπουργείο και «καθηγητικό κατεστημένο» στο Ηράκλειο, έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουνενάκης - Συλλαλητήριο φοιτητών στο Ηράκλειο-‘Εκτακτα Δημοτικά Συμβούλια σε ‘Αγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα - «Με κορόιδεψαν» λέει ο Γιώργος Δεικτάκης
 
Το τελικό σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας κατατίθεται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ωστόσο οι πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Κρήτη και μεγάλες κόντρες.
Τα "γαϊδούρια" και οι "ανίκανοι"
 
Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης σε δηλώσεις του στον Σκάι Κρήτης εμφανίστηκε έξαλλος με τις τελευταίες εξελίξεις και έκανε λόγο για "γαϊδούρια" και "ανίκανους" στο Υπουργείο Παιδείας, που δεν έχουν κοινή λογική. Είπε ότι το μεσημέρι στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου εκτός από παραιτήσεις θα προτείνει οι κάτοικοι να αλλάξουν και... υπηκοότητα, αφού θέλουν να τους σβήσουν από το χάρτη της ελληνικής επικράτειας.
 
Ο κ. Κουνενάκης καταφέρθηκε και εναντίον του προέδρου του ΤΕΙ Κρήτης για την αντίδρασή του στη μεταφορά της Σχολής Γεωοπονίας από το Ηράκλειο στον Αγιο Νικόλαο και μίλησε για "καθηγητικό κατεστημένο του Ηρακλείου"
 
Η Επιτροπή Αγώνα Αγίου Νικολάου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανακοίνωση της τελικής πρότασης του Υπουργείου παιδείας, συνεδρίασε εκτάκτως χθες βράδυ και αποφάσισε:
Να συζητηθεί, μέχρι την ημέρα ψήφισης του Προεδρικού Διατάγματος, η αναγκαιότητα παραιτήσεων όλων των εκλεγμένων εκπροσώπων αλλά και βουλευτών.
Απαιτεί την έκτακτη σύγκληση στο Λασίθι, του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως το ίδιο είχε αποφασίσει, με αποκλειστικό θέμα τα ζητήματα του Λασιθίου.
Καλεί όλους τους φορείς και πολίτες να είναι σε ετοιμότητα μέχρι την επίτευξη των στόχων μας.
Καθιστά την Κυβέρνηση, τους βουλευτές και το Περιφερειακό Συμβούλιο υπεύθυνους για ότι συμβεί από τώρα και στο εξής.
 
Στο Ηράκλειο οι φοιτητές του ΤΕΙ Δομικών ‘Εργων, που φέρεται να καταργείται, ετοιμάζουν μία ακόμη κινητοποίηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας
 
Σήμερα συνεδριάζουν εκτάκτως τα δημοτικά συμβούλια σε Ιεράπετρα στις 10:00 και σε ‘Αγιο Νικόλαο στις 13:00, στα οποία καλούνται και πολίτες.
 
Δεικτάκης: «Με κορόιδεψαν, είναι αναξιόπιστοι»
 
Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Λασίθι ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης, καταφέρθηκε με οξείς χαρακτηρισμούς εναντίον των στελεχών του Υπουργείου Παιδείας, ενώ μεταβαίνει σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου παρουσιάζεται το περιβόητο σχέδιο «Αθηνά»
 
Ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί είναι ότι το Συμβούλιο του ΤΕΙ Κρήτης συνεδρίασε χθες… εκτός έδρας, στο Ρέθυμνο και όχι στο Ηράκλειο, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια με τους φοιτητές
 
 
cretalive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου