Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Την άλλη εβδομάδα τα Προεδρικά Διατάγματα για το Σχέδιο Αθηνά.

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το Σχέδιο Αθηνά. Στενός συνεργάτης του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου δήλωσε στο esos ότι την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας προχωρά στην κατάρτιση των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων , προκειμένου να αποσταλούν για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με τη μορφή του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ.
Αύριο Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας αναμένετε να κάνει σχετική ανακοίνωση.
ον  επανασχεδιασμό  το ταχύτερο δυνατό του Σχεδίου  Αθηνά, έτσι ώστε όλες οι συγχωνεύσεις να υπακούουν στα κριτήρια και τις γενικές αρχές που συμφωνήθηκαν, ζήτησε  από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου , κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επανέλαβε και σήμερα  το αίτημα  για επανασχεδιασμό  το ταχύτερο δυνατό του Σχεδίου  Αθηνά, έτσι ώστε όλες οι συγχωνεύσεις να υπακούουν στα κριτήρια και τις γενικές αρχές που συμφωνήθηκαν,.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου διατύπωσε σοβαρές ενστάσεις και επιφυλάξεις και τόνισε «η αναδιάρθρωση, πρέπει να έχει ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια». Ο στρατηγικός σχεδιασμός πρέπει να έχει αξιολογηθεί από την ΑΔΙΠ και σύμφωνα με το νόμο χρειάζεται τεκμηρίωση για κάθε περίπτωση», υπογράμμισε. 
Την απόσυρση του Σχεδίου Αθηνά ζήτησε και κατά τη σημερινή συζήτηση   από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο η τομεάρχης παιδείας της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση  .
 Η κ. Ρεπούση κάλεσε τον κ. υπουργό να ενεργοποιήσει τα θεσμοθετημένα όργανα , όπως είναι η ΑΔΙΠ,  και ο εξορθολογισμός των ΑΕΙ να γίνει με ακαδημαϊκά κριτήρια.


πληροφορίες από esos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου