Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

150 Τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ καταργουνται!!!

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011




Από την Πανεπιστημιούπολη που έταζαν κάποιοι στην πρωτεύουσα της Ρούμελης τη Λαμία, τώρα φτάσαμε στο σημείο να παρακαλάμε να μην καταργηθούν και τα τμήματα που υπάρχουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
<<Το πρόβλημα είναι καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟ και όχι Ακαδημαϊκό>> δήλωσε με νόημα στο LamiaReport ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Πανεπιστήμιο κ.Γ. Σμοκοβίτης και συνέχισε: <<Τώρα πρέπει όλοι μαζί να πιέσουμε το Υπουργείο. Υπάρχουν επιχειρήματα, αλλά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Θα ήμουν αισιόδοξος αν από την αρχή είχαμε καταφέρει να φτιάξουμε Σχολή και όχι τμήματα. Είχα προτείνει μάλιστα την Σχολή Ελληνικού Πολιτισμού, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Κάποιοι εγκλημάτησαν εναντίον του Πανεπιστημίου Στερεάς. Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ, τα όσα έγιναν με το Πανεπιστήμιο, αλλά δεν είναι τώρα η ώρα να τα πούμε. Τώρα πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί>>.

Σύμφωνα με “Το Έθνος” έρχονται συγχωνεύσεις τμημάτων ή και σχολών ομοειδούς επιστημονικού αντικειμένου. Παράλληλα έρχονται συγχωνεύσεις μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και την ενσωμάτωση ενός μέρους πανεπιστημίου ή τεχνολογικού ιδρύματος σε ένα άλλο.
ΑΕΙ θα απορροφήσουν άλλα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, επίσης ΑΕΙ θα απορροφήσουν τμήματα άλλων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ σε περισσότερα από 150 τμήματα με χαμηλή ζήτηση θα μπει οριστικό λουκέτο, θα καταργηθούν.

Τα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Πάντειο, Οικονομικό Αθηνών, Χαροκόπειο, Γεωπονικό, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών καθώς και το Διεθνές Πανεπιστήμιο είναι τα πρώτα στο κατάλογο.
Το πιο πιθανό σενάριο για τα δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος, είναι να ενσωματωθούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λόγω ύπαρξης συναφών Τμημάτων σε αυτά.lamiareport.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου