Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Nεο «φοιτητικό κίνημα» ψηφιζω Ανοιχτο Πανεπιστημιο-Λεω ναι στην ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστήμιου

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011


Μπήκαμε στην τρίτη βδομάδα που οι φοιτητές και οι σπουδαστές κινητοποιούνται απορρίπτοντας το νόμο - πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση. Με γενικές συνελεύσεις, διαδηλώσεις και καταλήψεις δηλώνουν πως ο νόμος δε θα εφαρμοστεί. Αμεσα άρχισαν οι απειλές της κυβέρνησης για το «κόστος» των κινητοποιήσεων και οι εκβιασμοί για την εξεταστική.
Εδώ και λίγες μέρες τα κυρίαρχα ΜΜΕ αποφάσισαν να ασχοληθούν, με μανία, με το νέο... «φοιτητικό κίνημα» του Facebook! Με την πρωτοπόρα δράση του συγκροτήματος Αλαφούζου (ΣΚΑΪ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) διαφημίζεται το «κίνημα» που λέει όχι στις καταλήψεις, που ψηφίζει «ανοιχτά πανεπιστήμια». Η πλατφόρμα αυτή έφτασε και μέσα σε φοιτητικές γενικές συνελεύσεις, αλλά μειοψήφησε. Οι φωνές που διαφημίζουν όμως το νέο δήθεν «κίνημα», που το χαρακτηρίζουν «πραγματική» και «σύγχρονη» τάση των φοιτητών, είναι οι ίδιες που καταγγέλλουν τις «μειοψηφίες» που κυριαρχούν στα πανεπιστήμια...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου