Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Χρ.Παπουτσης: Η Αστυνομία θα μπαίνει κανονικότατα στα Πανεπιστήμια!

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τη συμβολή όλων για την εφαρμογή του νέου νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ζήτησε από τη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ, Άδωνι Γεωργιάδη όσον αφορά στις καταλήψεις των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Ο Χρ. Παπουτσής επανέλαβε ότι για τις αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των πανεπιστημίων, θα εφαρμοστεί η κοινή ποινική νομοθεσία, ενώ επισήμανε ότι κανένας πρύτανης μέχρι σήμερα δεν έχει καταγγείλει διασάλευση της τάξης μέσα σε πανεπιστήμιο, κάνοντας λόγο για πανεπιστημιακό κατεστημένο.


Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ αναφερόμενος στο άρθρο του νέου νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση που ψηφίστηκε, κατά τον οποίο δεν υπάρχει πια πανεπιστημιακό άσυλο, είπε ότι «ορισμένες θλιβερές μειοψηφίες» προχωρούν σε πράξεις βίας, την ίδια ώρα που η ΠΟΣΔΕΠ ζητάει να μείνουν ανοιχτά τα πανεπιστήμια. Στηριζόμενος στην παράγραφο του νόμου που ορίζει ότι για τις αξιόποινες πράξεις θα εφαρμόζεται η κοινή ποινική νομοθεσία μέσα στα πανεπιστήμια, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «τόσο οι καταλήψεις δημόσιων κτιρίων όσο και οι απειλές για ξυλοδαρμούς, οι ξυλοδαρμοί, τα κυνηγητά, αποτελούν αξιόποινες πράξεις» και, απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, ζήτησε την εφαρμογή του νόμου.


Απαντώντας, ο Χρ. Παπουτσής είπε ότι «το άρθρο 3 του νέου νόμου για τα Α.Ε.Ι, του (ν.4009/2011) προβλέπει ότι για τις αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία. Αυτή η διάταξη, σε συνδυασμό με άλλες πρόνοιες του νομοθετήματος, υπήρξε η απάντηση της Πολιτείας στην κατάχρηση του Πανεπιστημιακού ασύλου (...). Όλοι μας, σε αυτή την αίθουσα, πιστεύω ότι συμφωνούμε πως το άσυλο δεν μπορεί ούτε να νοείται, σήμερα, ούτε συνέβαινε στο παρελθόν, ως άσυλο έκνομων δραστηριοτήτων».


Ο υπουργός αναφέρθηκε σε «οργανωμένες βίαιες μειοψηφίες που ασκούν ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία και μπλοκάρουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου», κάλεσε τους φοιτητές «να πάρουν το πανεπιστήμιο στα χέρια τους και να ξαναβρούν την αξία της οργανωμένης πολιτικής δράσης», ενώ χαρακτήρισε ύψιστο καθήκον για όλους τους φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας «να διαφυλάξουν οι ίδιοι και να υπερασπίσουν τις αρχές και την έννοια του ακαδημαϊκού ασύλου, όχι εν είδει παραδείσου της ανομίας αλλά ως προπύργιο ελευθερίας διακίνησης των ιδεών».


Ο Χρ. Παπουτσής διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, εκεί που οι αξιόποινες πράξεις εντοπίζονται και όταν καταγγέλονται, όταν η Αστυνομία ενημερώνεται για τις αξιόποινες πράξεις και όπου αυτές απαιτούν αυτεπάγγελτη παρέμβαση της δημόσιας αρχής, αυτή θα γίνεται αμέσως».


Στη δευτερολογία του, ο Χρ. Παπουτσής ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, «ουδείς εκ των πρυτάνεων της χώρας έχει αναφερθεί προς τις δημόσιες αρχές, τη δημόσια δύναμη και την ελληνική αστυνομία, προκειμένου να ορίσει ότι πράγματι υπάρχει διασάλευση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας του Πανεπιστημίου».


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι πολλές από τις κινητοποίησεις «σε αγαστή συνεργασία με ορισμένες από τις δυνάμεις του πανεπιστημιακού κατεστημένου, το οποίο αντιστέκεται στην εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου και τον εκσυγχρονισμό, τον οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση».


ΠΡΕΖΑ TV

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου