Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

100 φοιτητές έξω από τις φοιτητικές εστίες Σάμου!!

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011


Στις  21/10, συστάθηκε μετά από συνάντηση φοιτητών, Επιτροπή Αγώνα Εστιών. Αφορμή για την συνάντηση ήταν το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών στη Σάμο. Συγκεκριμένα οι αιτήσεις για δωρεάν στέγαση ξεπερνούν κατά 100 τα διαθέσιμα κρεβάτια με αποτέλεσμα 100 συμφοιτητές μας  να μην έχουν που να μείνουν. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στηρίζουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Είναι η ίδια πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στον λαό, που πετσοκόβει  του  μισθούς των γονιών μας, που μας αναγκάζει να πληρώνουμε για τα φοιτητικά πάσο και για την μετακίνηση με τα λεωφορεία  και την ίδια στιγμή  κάνει πλάτες σε βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες για να συνεχίσουν να πλουτίζουν εις βάρος του λαού. 
  Η Επιτροπή αυτή συστάθηκε για να διεκδικήσει εστίες για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές, οι οποίες θα ανήκουν στο πανεπιστήμιο, και τη μη απομάκρυνση των φοιτητών που ήδη  μένουν σε αυτές.
  Η Επιτροπή αγωνίζεται και για τους πρωτοετείς φοιτητές, τους οποίους ΔΕΝ έχει σκοπό να εμποδίσει να μπουν στις εστίες και τους καλεί να συμμετάσχουν στον κοινό αγώνα για δωρεάν φοιτητική μέριμνα.
Η δωρεάν σίτιση και στέγαση είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ και όχι μόνο αυτών που πετιούνται έξω.
  Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ  ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ.
Διεκδικούμε:
Ø   Ο  Νέος Νόμος Πλαίσιο να μην εφαρμοστεί, να μείνει στα χαρτιά. Ούτε σκέψη για δίδακτρα!
Ø  Ούτε ένα ευρώ για σίτιση, στέγαση, αναλώσιμα, μετακίνηση, βιβλία. Τώρα να δοθούν δωρεάν  τα πάσο.
Ø  Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600 ευρώ για όσους φοιτητές είναι από άλλες πόλεις. Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης, έξω οι επιχειρήσεις από την εκπαίδευση και την έρευνα.
Ø  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στους μισθούς των 500 ευρώ και στα δίχρονα πτυχία  για την ανεργία. Κανένας φοιτητής να μην αναγκάζεται να δουλέψει για να τα βγάζει πέρα. Μέτρα στήριξης των  εργαζόμενων φοιτητών.                                                                                                                                    
Απαιτούμε: 
Ø  ΚΑΝΕΝΑΣ φοιτητής να  μην βγει απτό δωμάτιό του, ΚΑΝΕΝΑΣ να μην παρατήσει τις σπουδές του επειδή δεν έχει που να μείνει. Άμεση εύρεση δωματίων για όλους τους φοιτητές που δεν τα βγάζουν πέρα .
Ø  Να  μισθωθεί με ευθύνη του κράτους ξενοδοχείο για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης μέχρι να ολοκληρωθούν οι εστίες. Άμεση παράδοση των  εστιών του Πανεπιστημίου-Να επισπευτεί η ολοκλήρωση της αποχέτευσης. Δεν δεχόμαστε να δώσουμε τα λεφτά των γονιών μας σε κάθε ιδιώτη για αγορά ξενοδοχείου. Μετά από την ολοκλήρωση/παράδοση των εστιών του πανεπιστημίου  να  μην αφήσουμε τα ενοικιαζόμενα ξενοδοχεία.
Ø  Να μην πληρώνει κανένας φοιτητής για την μετακίνησή του. Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τα ΚΤΕΛ.

Καλούμε σε:
        Παράσταση διαμαρτυρίας, στην κοσμητεία (κτίριο Λυμπέρη)  την  Τετάρτη  26/10 στις 09:00
        Συνεδρίαση της Επιτροπής  το Σάββατο 29/10 στις  17:00 στο χώρο σίτισης (SAMAINA BAY)

                     Επιτροπή Αγώνα Εστιών Σάμου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου