Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Μόνο οι μισοί εισακτέοι πήγαν για εγγραφή στο ΤΕΙ Σερρών!

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Περίπου εννιακόσιοι εισακτέοι, από τους 1.700 στα τμήματα του ΤΕΙ Σερρών, έχουν πάει να εγγραφούν, ενώ αναμένονται και φοιτητές από την Κύπρο, που ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τους ογδόντα, καθώς και το 5% των ειδικών κατηγοριών από τους εισακτέους των Ελλήνων φοιτητών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Σερρών Δημήτρη Πασχαλούδη, ανασταλτικός παράγοντας της εγγραφής των νέων φοιτητών ήταν η απεργία των καθηγητών την περασμένη εβδομάδα. Όπως επισημαίνει «οι επιτυχόντες φοιτητές θα ανταποκριθούν στις εγγραφές τους, μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου, παρά την οικονομική κρίση που υπάρχει».

Την ίδια ώρα παρά την πτώση των τιμών στα ενοίκια, μερική πτώση σημειώνεται και στη ζήτηση των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, ενώ έχουν διαφοροποιηθεί οι απαιτήσεις των φοιτητών.

Σύμφωνα με τον κτηματομεσίτη Γιάννη Δήμου οι φοιτητές ζητούν να νοικιάσουν διαμερίσματα με αυτόνομη θέρμανση, κυρίως με κλιματιστικά, επιπλωμένα και ανακαινισμένα σπίτια, ενώ παραδόξως προτιμούν να μείνουν μόνοι τους παρά να συγκατοικήσουν, ώστε να μειωθούν τα έξοδά τους.

Από τους 14.700 φοιτητές των ΤΕΙ Σερρών, γεγονός είναι στην πόλη των Σερρών διαμένουν μόνο τα 2/3 καθώς πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να μετακινούνται οδικώς από τις όμορες πόλεις που διαμένουν, παρά να μένουν μόνιμα στις Σέρρες. Αρκετοί είναι και οι Σερραίοι που επέλεξαν να δηλώσουν τις σχολές του τεχνολογικού Ιδρύματος που βρίσκεται στην πόλη αποφεύγοντας έτσι τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους.

http://e-volos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου