Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Πορεία φοιτητών & καθηγητών στην Θεσσαλονίκη!!

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί  στην Θεσσαλονίκη   μέλη φοιτητικων σύλλογων , καθηγητές και εργαζόμενοι στο ΑΠΘ. 

Αναλυτικά η απόφαση:
«Η νέα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζει το έργο των προηγούμενων. Αφού έχουν ήδη γονατίσει τις οικογένειές μας, φέρνουν κι άλλες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και της αποζημίωσης για απόλυση, δουλειά 13 ώρες τη μέρα μέχρι τα 70, ξεπούλημα όλων των κοινωνικών υπηρεσιών και του δημόσιου πλούτου.
Φτάνει πια με τα παραμύθια ότι «τα μέτρα είναι αναγκαία για να μη χρεοκοπήσει η χώρα», ότι «η ΕΕ μας προστατεύει».

(…)

Στα ΤΕΙ συμβασιούχοι καθηγητές απολύονται, οι λίστες αναμονής στα εργαστήρια μεγαλώνουν και φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο.

Αναλώσιμα και υλικά εργαστηρίων θα τα βάλουμε ξανά από την τσέπη μας.

Οι απλήρωτες πρακτικές έχουν γίνει καθεστώς και θα γενικευτούν.

Σχεδιάζεται η επιβολή διδάκτρων, ξεκινώντας από τους «αιώνιους φοιτητές».

Όποιες σχολές δεν τα βγάζουν πέρα στην «πιάτσα» της αγοράς θα κλείνουν, θα συγχωνεύονται, θα αλλάζουν όνομα. Οι υπόλοιπες θα χρηματοδοτούνται ανάλογα με τις επιδόσεις τους στα κριτήρια της αγοράς.
Δημιουργούν πτυχία πολλών ταχυτήτων-διαβατήρια για την ανεργία και μισθούς των 400 ευρώ.
Ξεπουλάνε τις υποδομές και την έρευνα των ιδρυμάτων στις επιχειρήσεις.
Καταργούν το άσυλο, τη συλλογική διεκδίκηση.
Τα μέτρα παίρνονται για να σωθούν από την κρίση τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών.
Καμία «επαναδιαπραγμάτευση» ή «επιμήκυνση» δεν πρόκειται να μας σώσει αφού θα συνοδεύονται με νέα μνημόνια και μέτρα. Η επίθεση δεν πρόκειται να σταματήσει όσο υλοποιούνται οι αποφάσεις της ΕΕ και κουμάντο στην οικονομία κάνουν τα μονοπώλια.
Κατάργηση των μνημονίων! Διαγραφή του χρέους! Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό να κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει.
Αυτή είναι η πραγματική φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση. Ο αγώνας μας θα δυναμώνει όσο συνδέεται με αυτή τη διέξοδο, όσο γίνεται ρυάκι στο ποτάμι της λαϊκής συμμαχίας.
Δεν πάμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!
Αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα είναι να σπουδάζουμε όλοι δωρεάν, να μπορούμε να βρίσκουμε όλοι δουλειά με βάση αυτό που σπουδάσαμε με αξιοπρεπή εργασιακά δικαιώματα. Η επιστήμη, η έρευνα να τεθούν στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων».
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 Θράκης.
seleo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου