Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012


kke_logo.png

Την επέμβαση των ΜΑΤ και τη σύλληψη 11 αγωνιζόμενων απολυμένων και απλήρωτων εργατών στα ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία του Α.Π.Θ, που διεκδικούν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμά τους στην εργασία καταδικάζει με ανακοίνωση του το ΚΚΕ. 
 
"Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα και την φύλαξη δεν βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με τη στυγνή εκμετάλλευση και την τρομοκρατία των ιδιωτών εργολάβων, οι οποίοι λυμαίνονται και θησαυρίζουν από τα οικονομικά των πανεπιστημίων, αλλά και με την κυβερνητική καταστολή και τον εμπαιγμό του πρύτανη. Πριν στείλουν τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, τα ψέματα και τις συκοφαντίες κατά των εργαζομένων. Σε αυτή την επιχείρηση τρομοκρατίας και συκοφάντησης έχει τη δική της συμβολή και η ναζιστική Χρυσή Αυγή" αναφέρει. 
 
"Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες εργάτες και να σταματήσει η δίωξη σε βάρος τους, να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι. Να φύγουν οι δουλέμποροι εργολάβοι από τους χώρους των πανεπιστημίων" τονίζει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου