Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Καταγγελία ΜΑΣ Θεσ/νίκης για μαφιόζικη επίθεση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο ΤΕΙΘ.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ημερομηνία: 24.1.2012
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση 

tei.jpg
Μαφιόζικη επίθεση μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε βάρος συνδικαλιστών του ΜΑΣ στον χώρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Μ.Α.Σ.
 
Αναλυτικά όσα αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:
 
"ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:Υπερασπιστής και μπράβος της αντιλαικής πολιτικής
 
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Μ.Α.Σ καταγγέλλει την μαφιόζικη επίθεση μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε βάρος συνδικαλιστών του ΜΑΣ, στις 23/1 στο χώρο του ΤΕΙ-Θ. Η προσπάθεια τους να εμποδίσουν την παρέμβαση των επιτροπών αγώνα του ΤΕΙ-Θ, απέτυχε παταγωδώς. Στη συνέχεια η πλειοψηφία των σπουδαστών που ενημερώθηκαν από τις δυνάμεις του ΜΑΣ για την τραμπούκικη επίθεση, καταδίκασαν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
 
Την ίδια μέρα ήταν προγραμματισμένη κινητοποίηση από τις επιτροπές αγώνα του ΤΕΙ-Θ  στο γραφείο διασύνδεσης του Ιδρύματος, και περιοδείες στις σχολές για την ενημέρωση των σπουδαστών για το «Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των νέων», που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στις 12/1.
 
Η κυβέρνηση προπαγανδίζει ότι με το συγκεκριμένο σχέδιο «θα αντιμετωπιστούν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, θα στηριχτεί το ανθρώπινο δυναμικό μέσω της εκπαίδευσης, θα αναπτυχθεί η καινοτόμα επιχειρηματικότητα».
 
Στην πραγματικότητα είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την υπερεκμετάλλευση των νέων. Οι μόνοι που επωφελούνται είναι οι επιχειρηματίες που θα τσεπώσουν μπόλικο χρήμα ως επιχορήγηση και πάμφθηνους εργαζόμενους αφού θα απαλλάσσονται με διάφορες παραλλαγές από τις εργοδοτικές εισφορές. Αυτό που υπόσχονται κυβέρνηση και ΕΕ στους χιλιάδες άνεργους νέους είναι το πολύ 5 μήνες δουλειά με μισθό-χαρτζιλίκι(460ευρώ για αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ), χωρίς ένσημα και μετά το πέταμα τους ξανά στην ανεργία.
 
Το ΜΑΣ από την πρώτη στιγμή κάλεσε τη νεολαία, τους φοιτητές και τους σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών, σε πανστρατιά για την απόκρουση των σχεδιασμών των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. Πρωτοστάτησε στην ενημέρωση μέσα στα αμφιθέατρα, στη συζήτηση με τους νέους και τις νέες για το χαρακτήρα και τις επιδιώξεις του νομοσχεδίου. Μπήκε μπροστά για να δοθεί η πρώτη απάντηση, με το συλλαλητήριο στις 24/1. Κάλεσε τους φοιτητές και τους σπουδαστές που θα συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα, να μπουν με το κεφάλι ψηλά, να μην δεχθούν το ρόλο του «αναλώσιμου», του «φθηνού και ευέλικτου» αλλά να πάρουν θέση στην οργάνωση της πάλης, στα ταξικά σωματεία, για δουλειά με δικαιώματα.
 
Η σημερινή επίθεση των τραμπούκων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μαζί με όλες τις προηγούμενες(απειλές με μαχαίρια, ξυλοδαρμοί κ.α) αποδεικνύουν περίτρανα ότι η δράση του ΜΑΣ στο ΤΕΙ-Θ, έχει μπει για τα καλά στο μάτι του αντιπάλου. Η σημερινή επίθεση στόχο είχε όχι απλά να εμποδίσει το ΜΑΣ να ενημερώσει τους σπουδαστές, αλλά να τρομοκρατήσει την πλειοψηφία των σπουδαστών για να μην σηκώσουν κεφάλι.
 
Αποτελεί «κίνδυνο» για τους μεγαλοεπιχειρηματίες εκεί που εκπαιδεύει και διαπαιδαγωγεί το αυριανό εργατικό της δυναμικό, να υπάρχουν και να δρουν αποφασιστικά και θαραλλέα σπουδαστές-μέλη του ΜΑΣ, που δεν συμβιβάζονται και καλούν σε ανυπακοή και απειθαρχία. 
 
Είναι αναμενόμενο επομένως, εκεί που εκπαιδεύεται το αυριανό εργατικό δυναμικό, σε χώρους όπως το ΤΕΙ-Θ, τα επιτελεία της αστικής τάξης-τα κόμματα της, να διατάσσουν τις πιο βρώμικες δυνάμεις που διαθέτουν. Αυτή είναι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Δεν είναι τυχαίο ότι το «Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των νέων» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αποτελεί κομμάτι-καρμπόν από την πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την παιδεία(«Παιδεία 2020»).
 
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι δύναμη εχθρική για τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των σπουδαστών. Η δράση της και οι πρακτικές πρέπει να απομονωθούν από τους σπουδαστές. Χρειάζεται να μαζικοποιηθούν οι επιτροπές αγώνα, να στηριχτεί από την πλειοψηφία των σπουδαστών η προσπάθεια για δημιουργία νέων Σπουδαστικών Συλλόγων με αγωνιστικά χαρακτηριστικά, κόντρα στην διάλυση που έχει επιβάλλει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου