Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ:Αύριο στη δημοσιότητα το σχέδιο "Αθηνά".

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ημερομηνία: 30/1/2013
Συγγραφέας: Φοιτητική ΕνημέρωσηΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος θα δώσει αύριο το μεσημέρι στη δημοσιότητα το σχέδιο «Αθηνά» που αφορά στην αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Το σχέδιο, μετά την ανακοίνωσή του, θα αποσταλεί στην Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) και σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και θα τεθεί σε τελικό στάδιο διαβούλευσης, για χρονικό διάστημα 45 ημερών. 


Λίγες ώρες πριν, μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Παναγιωτάκης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Κώστας Ρέμελης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης και ο Πάρις Τσάρτας, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίες οι αλλαγές και η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη, καθώς τα τελευταία χρόνια ιδρύθηκαν και λειτουργούσαν τμήματα χωρίς ουσιαστική μελέτη. Επίσης ορισμένοι απ΄ αυτούς αναφέρθηκαν σε προτάσεις που έχουν ακουσθεί, όπως η συνένωση Πανεπιστημίων, ή ακόμη και Πανεπιστημίων με ΤΕΙ. 


Ειδικότερα, επιφυλάξεις για το εγχείρημα διατύπωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης, τονίζοντας ότι το Γαλλικό μοντέλο δεν είναι εύκολο να εφαρμοσθεί σε μεγάλο αριθμό Ιδρυμάτων στην Ελλάδα, καθώς για να επιτύχει προϋποθέτει όλες οι σχολές να βρίσκονται στην ίδια πόλη και όχι χιλιόμετρα μακριά. 


Οι πρυτάνεις δήλωσαν ότι μόλις δημοσιοποιηθεί το σχέδιο θα συνεδριάσουν εκτάκτως στο Λαύριο. 


Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως ολοκληρώνει απόψε τις επαφές του υπουργού Κ. Αρβανιτόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς σήμερα συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο παρουσίασε το σχέδιο και με εκπροσώπους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. 




Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου