Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

ΑΕΙ-ΤΕΙ: Αναβρασμός για διαθεσιμότητα και συγχωνεύσεις.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ημερομηνία: 3/12/2012
Συγγραφέας: εφημερίδα ΕΘΝΟΣ


ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΣΑΛΟΣ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Κλειστό λόγω... Μνημονίου το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τη συμβολική αναστολή της λειτουργίας του για δύο ημέρες (χθες και σήμερα) αποφάσισε η Σύγκλητος, αντιδρώντας στο θέμα της διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων.
Επί ποδός βρίσκονται οι φοιτητές στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ για τα μέτρα του Μνημονίου
Στην απόφαση της Συγκλήτου αναφέρεται πως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων «δεν θα συνεργήσει σε μηχανισμούς απόλυσης εργαζομένων», ενώ αντιδράσεις υπάρχουν και για το σχέδιο «Αθηνά», που προβλέπει συγχωνεύσεις τμημάτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σύμφωνα με τη Σύγκλητο, στο πανεπιστήμιο εργάζονται 270 διοικητικοί υπάλληλοι που εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση πάνω από 19.000 άτομα και «το προσωπικό αυτό όχι μόνο δεν είναι πλεονάζον, αλλά λειτουργεί με διαρκή και υπερβολικό φόρτο εργασίας».
Αναφορικά με το σχέδιο «Αθηνά» γίνεται λόγος για «προειλημμένες αποφάσεις για την ικανοποίηση του έντονα ελλειμματικού προϋπολογισμού 2013 για τα πανεπιστήμια», ενώ χαρακτηρίζεται ως πρόσχημα η επίκληση του εξορθολογισμού από το υπ. Παιδείας.

Το ΤΕΙ Λάρισας
Την ίδια ώρα αντιδράσεις προκαλεί σε Τρίκαλα και Καρδίτσα η πρόταση του ΤΕΙ Λάρισας να μπει λουκέτο σε δύο τμήματά του στις πόλεις αυτές και να συγχωνευτούν άλλα δύο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθηνά».
Το θέμα απασχόλησε την έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης και η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία.
Η Συνέλευση αποφάσισε να κλείσει το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στο παράρτημα της Καρδίτσας, το οποίο δεν διαθέτει κανέναν μόνιμο εκπαιδευτικό, αλλά και το τμήμα Ανακαίνισης - Αποκατάστασης Κτιρίων στα Τρίκαλα, το οποίο είχε εξαιρεθεί τα δύο τελευταία χρόνια από το μηχανογραφικό. Η ίδια απόφαση προβλέπει τη συγχώνευση του τμήματος Πολιτικών Δομικών Εργων στα Τρίκαλα με το τμήμα Πολιτικών Εργων Υποδομής στη Λάρισα, αλλά και τη συγχώνευση του Γενικού Τμήματος Θετικών Επιστημών στη Λάρισα, που δεν δέχεται πλέον σπουδαστές, με τα υπόλοιπα τμήματα της Σχολής Τεχνολόγων Εφαρμογής.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου