Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Χωρίς φαγητό, ζεστό νερό και Διαδίκτυο οι φοιτητές στην εστία του ΕΜΠ.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ημερομηνία:17/1/2012
Συγγραφέας: Εφημερίδα Ελευθεροτυπία


Μόνο φοιτητική δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εστία του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Οι φοιτητές μένουν νηστικοί, διαβάζουν με κεριά και ψάχνουν για διαδίκτυο στο κυλικείο του κτιρίου.
Δεκάδες φοιτητές συχνά φεύγουν από το εστιατόριο νηστικοί, καθώς δικαιούνται να σερβιριστούν μισή ώρα πριν από το τέλος κάθε γεύματος. Κι αυτό γιατί πολλοί σπουδάζουν στα ΤΕΙ Αθήνας, τα οποία δεν πληρώνουν την κάρτα σίτισης. Έτσι μένουν πάντα τελευταίοι, τρώνε ότι περισσεύει και συχνά δεν περισσεύει τίποτα, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία.
Η μη φύλαξη του κτιρίου είναι άλλο ένα πρόβλημα που έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα και έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί όποιος θέλει να τριγυρνά ανενόχλητος στου ορόφους.
Επίσης, το ζεστό νερό ποτέ δεν φτάνει στους τελευταίους ορόφους του κτιρίου και οι φοιτητές που μένουν ψηλά αναγκάζονται να κάνουν μπάνιο με κρύο νερό, ενώ πολύ συχνές είναι οι διακοπές ρεύματος.
Τέλος, σε μία από τις μεγαλύτερες φοιτητικές εστίες στην Ελλάδα το Διαδίκτυο είναι είδος πολυτελείας. Οι φοιτητές κατεβαίνουν με τα λάπτοπ τους στο ισόγειο, όπου βρίσκεται το κυλικείο και είναι το μόνο που διαθέτει wi-fi.



.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου