Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκη: Αλλαγές στο Σχέδιο "Αθηνά"

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ημερομηνία: 9/2/2013
Συγγραφέας: alterthess.gr


pasok-logo.jpg

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης με τον Γραμματέα  ΝΟΕΣ  Χρόνη Μακρίδη πραγματοποίησε συνάντηση με την Διοίκηση του Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙΘ με θέμα συζήτησης το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» που τέθηκε προς διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας. 
 
Η θέση που εξέφρασε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι υφίσταται ανάγκη αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας και πως αυτή η αναδιάρθρωση πρέπει να βασίζεται  και να εντάσσεται σ’ ένα συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την Ανώτατη εκπαίδευση (ΑΕΙ- ΑΤΕΙ) και σε συνδυασμό με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας. 
 
"Είναι προφανές ότι η συγχώνευση, κατάργηση και η μεταφορά των τμημάτων του Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙΘ μόνο ως εξορθολογισμός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Η συγκεκριμένη απόπειρα αναδιάρθρωσης δεν βασίζεται σε κανένα ορθολογικό, επιστημονικό, ακαδημαϊκό κριτήριο. Είναι σαφές ότι δεν υπηρετούνται κριτήρια, γενικές αρχές και δεν είναι προϊόν συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Υπηρετούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάλογα με την πόλη, το Ίδρυμα και τα γνωστικά αντικείμενα. Με «ειδικές μεταχειρίσεις» που δεν αιτιολογούνται με κανένα επιχείρημα" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης. 
 
Τέλος καλεί το Υπουργείο Παιδείας και τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλο να ληφθούν υπόψη οι γενικές αρχές και τα κριτήρια που διακηρύσσονται, αλλά δεν τηρούνται, με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και να προβεί άμεσα στις απαραίτητε αλλαγές. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου