Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Σύλλογος πολυτέκνων Λάρισας: Για το κλείσιμο τμημάτων στο ΤΕΙ Λάρισας.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013



Ημερομηνία: 9/2/2013
Συγγραφέας: Φοιτητική Ενημέρωση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

για το κλείσιμο τμημάτων του ΤΕΙ Λάρισας και όχι μόνο

Προς τον Υπουργό Παιδείας
κ.Αρβανιτόπουλο
 
 Κοινοποίηση
 Αρχηγούς Κομμάτων 
 Ημερήσιο Τύπο 
Για άλλη μια φορά γινόμαστε θεατές  μιας ανάλγητης πολιτικής εκ μέρους της (Συγ)κυβέρνησης που σκεπτόμενοι μόνο το οικονομικό όφελος  της χώρας (κάτω βέβαια υπό την πίεση της τρόικας που υποστηρίζουν) φέρνουν σε δεύτερη μοίρα ανατροπές οικογενειακών προϋπολογισμών.
Και το πρόβλημα φαίνεται εντονότερο όταν πρόκειται για πολύτεκνες οικογένειες οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν αισθανθεί για τα καλά στο πετσί τους  την αναλγησία των πολιτικών.
Γιατί αυτή η βιασύνη κύριοι;
Θα μπορούσατε πέρυσι που οι μαθητές κλήθηκαν να καταθέσουν το Μηχανογραφικό τους δηλώνοντας τις αντίστοιχες σχολές να τους πείτε: ότι το τμήμα  Πληροφορικής του ΤΕΙ Λάρισας δεν θα υπάρχει στις λίστες γιατί επίκειται συγχώνευση του με αυτό της Λαμίας. Δύσκολο να το σκεφτείτε αυτό; Εξάλλου η ίδια πολιτική Διαμαντοπούλου συνεχίζεται.., παρότι άλλαξε Κυβέρνηση και παρά τα όσα μας λέγατε προεκλογικά!
 Αρκετές οικογένειες επέλεξαν τμήματα στον τόπο των συμφερόντων τους επειδή δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα οικονομικά δεδομένα και δεν άντεχαν τη φυγή των παιδιών τους μακριά. Πως τώρα εσείς έρχεστε και αλλάζετε τα δεδομένα και στέλνετε στην απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά; Μπορούσατε να μην συμπεριλάβετε στο μηχανογραφικό τη συγκεκριμένη σχολή, να μην την δηλώσουν φέτος αυτοί που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις του Μαΐου 2013,να συνεχίσει να λειτουργεί με τους ήδη υπάρχοντες των υπολοίπων εξαμήνων μέχρι να  αποφοιτήσουν και οι τελευταίοι. Έτσι σκέφτονται οι υγιείς άνθρωποι και όχι ανάλγητα αψηφώντας τους πάντες και τα πάντα.
Άλλες κοινωνικές ομάδες νοιάζονται για τον οικονομικό μαρασμό της πόλης. Εμείς νοιαζόμαστε για τα οικονομικά δεδομένα των νοικοκυριών μας που θα δεχτούμε ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΛΗΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ!!!
Μας πήρατε τις Μετεγγραφές των φοιτητών μας, με τη δικαιολογία ότι τα παιδιά μας προκαλούσαν συμφόρηση στις σχολές λόγω του πλήθους των(!!!) και τις δώσατε σε άλλες κοινωνικές ομάδες (ακόμη και σε φοροδιαφεύγοντες), καθώς και σε αθλητές για να είναι λέει κοντά στους χώρους άθλησης των! Καταργήσατε τους διορισμούς των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, καταργήσατε επιδόματα παιδιών και κάνατε τα παιδιά μας τεκμήριο στην Εφορία.., διαλύετε τώρα τις σχολές των παιδιών μας και μας επιβαρύνετε τώρα με πρόσθετα έξοδα συντήρησης και άλλου σπιτιού (μη μας πείτε ότι θα ενισχύσετε οικονομικά αυτά τα παιδιά...  όπως με τα πολυτεκνικά επιδόματα;). Έλεος κύριοι, φτάνει πια ο εμπαιγμός!!
                          Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν.Γραμματέας
Τσιόγιας Νικ.                                 Γκουντελάκης Παν.


--
Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων
http://syllogospolyteknonlarisas.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου