Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Διορθώσεις στο σχέδιο Αθηνά επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013



Ημερομηνία: 13/2/2013
Συγγραφέας: εφημερίδα Τα Νέα-Ρεπορτάζ: Μάστορας Νίκος 



Οι αλλαγές στο σχέδιο Αθηνά θα γίνουν με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια, όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
            
Αρκετές διορθώσεις στο σχέδιο Αθηνά, το οποίο οριστικοποιείται στις αρχές του ερχόμενου μήνα ώστε μέχρι τις 15 Μαρτίου να έχει ξεκινήσει η διαδικασία των μηχανογραφικών δελτίων, επεξεργάζεται ο υπουργός Παιδείας.
 
Το υπουργείο μελετά, επιπλέον, την ίδρυση μίας ή δύο νέων πανεπιστημιακών σχολών Τουριστικού Μάνατζμεντ καθώς οι υπάρχουσες των ΤΕΙ θα γίνουν κατευθύνσεις. 
 
Οικονομική επιδότηση θα δοθεί σε όσους από τους 28.000, όπως υπολογίζονται, φοιτητές αναγκαστούν να μετακινηθούν σε νέες πόλεις και πληρούν κοινωνικά κριτήρια που θα καθοριστούν σύντομα.
 
Ολες οι αλλαγές πάντως θα γίνουν με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια, όπως τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους και επαναλαμβάνει σε κάθε συνάντηση με τοπικούς φορείς, απορρίπτοντας κάθε πρόταση που δεν στηρίζεται σε ανάλυση ακαδημαϊκής σκοπιμότητας.
 
«Τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δεν είναι συνοικιακά φροντιστήρια, ούτε δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν ενοικιαζόμενα δωμάτια και επιχειρήσεις εστίασης», αναφέρει ο κ. Αρβανιτόπουλος.
 
Σαν παράδειγμα αλλαγών αναφέρθηκε η πιθανότητα το Τμήμα Τεχνολογίας Οχημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που επρόκειτο να πάει στις Σέρρες, να παραμείνει στη συμπρωτεύουσα και στη Θεσσαλονίκη να μεταφερθεί το Τμήμα Μηχανικών οχημάτων από τις Σέρρες, ώστε να ενταχθούν σε σχολή. 
 
Επίσης, όπως αναφέρθηκε, αν το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης της Χίου δεν απορροφηθεί από άλλο όπως είχε αρχικά προταθεί, τότε θα δημιουργηθεί νέα Πολυτεχνική σχολή στο νησί.
 
Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι οι αλλαγές θα είναι μια διαρκής διαδικασία και σειρά θα έχει η αξιολόγηση, ενδεχομένως και με το σύστημα της κατάταξης, των νέων σχολών που θα δημιουργηθούν, με στόχο τη δημιουργία κόμβων αριστείας.
 
Για τους σπουδαστές των ΤΕΙ αναφέρθηκε ότι όσοι σήμερα έχουν ολοκληρώσει σπουδές και τους απομένει μόνο η πτυχιακή και η πρακτική άσκηση, θα πάρουν πτυχίο από το παλαιό τμήμα που φοίτησαν.
 
Τέλος έγινε γνωστό ότι αύριο θα ανακοινωθούν αλλαγές στα Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία, όπου επανέρχονται οι εξετάσεις από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Την επόμενη εβδομάδα θα προωθηθεί το σχέδιο της αξιολόγησης σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και μέσα στον Μάρτιο θα διαμορφωθεί νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο και την Ειδική αγωγή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου