Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Εμφύλιος στο Παιδείας για το σχέδιο «Αθηνά»

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013



Ημερομηνία: 13/2/2013
Συγγραφέας: εφημερίδα Ελευθεροτυπία-Ρεπορτάζ: Ολυμπία  Λιάτσου 


Το πιο ηχηρό «χαστούκι» στο σχέδιο «Αθηνά», αλλά και στον ίδιο τον Κ. Αρβανιτόπουλο, ήρθε μέσα από το ίδιο το υπουργείο του και μάλιστα από το διπλανό του γραφείο.
 
Στις φωνές διαμαρτυρίας των φοιτητών κατά της «Αθηνάς» προστέθηκε και αυτή την αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Κ. Τζαβάρα
Το δεξί χέρι του υπουργού Παιδείας, ο αναπληρωτής υπουργός Κ. Τζαβάρας, άδειασε χθες τον Κ. Αρβανιτόπουλο αμφισβητώντας καθαρά τα κίνητρα περί εξορθολογισμού στη βάση του οποίου, όπως έχει λεχθεί επισήμως, στήθηκε το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο περιλαμβάνει συγχωνεύσεις μεταξύ τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ.
 
«Κατηγορώ»
 
«Τι είδους μεταρρύθμιση μπορεί να είναι αυτή, που μεταφέρει πληθυσμούς από τη μία πόλη στην άλλη με το πρόσχημα του εξορθολογισμού;» αναρωτήθηκε ο κ. Τζαβάρας σε χθεσινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο του «Αλφα».
 
Να διευκρινιστεί βέβαια ότι ο κ. Τζαβάρας εκλέγεται στο Νομό Ηλείας, ο οποίος χάνει 3 από τα 4 τμήματα του ΤΕΙ Πατρών. Τα δύο ήταν στην Αμαλιάδα και το τρίτο στον Πύργο. «Εχουμε δεχτεί πλήγματα στην Ηλεία», είπε για τις συγχωνεύσεις ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας.
 
Οι δηλώσεις του κ. Τζαβάρα, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν τριγμούς στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ενόχληση στο Μαξίμου, υποχρεώνοντας τον κ. Αρβανιτόπουλο να δώσει σήμερα δημόσιες εξηγήσεις ώστε να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις. Για το λόγο αυτό ειδοποίησε τους δημοσιογράφους να παρευρεθούν το μεσημέρι στο υπουργείο για «μια φιλική συζήτηση» σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά».
 
Τα 3 τμήματα των ΤΕΙ που χάνει η εκλογική περιφέρεια του κ. Τζαβάρα είναι:.
 
1. Το ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης, που ήταν στην Αμαλιάδα. Μετονομάζεται σε τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οργανισμών και Συστημάτων και μεταφέρεται στο Μεσολόγγι.
 
2. Το τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία. Μετονομάζεται σε τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και από την Αμαλιάδα μεταφέρεται στην Πάτρα.
 
3. Το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ, που ήταν στον Πύργο. Αυτό απορροφάται από το τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία. Μετονομάζεται σε τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και πηγαίνει στην Πάτρα.
 
Στον Πύργο παραμένει, μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», ένα και μοναδικό: το τμήμα Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων, που μετονομάστηκε σε τμήμα Διοίκησης Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων.
 
Για τους γνωρίζοντες: άλλο Πύργος, άλλο Σέρρες...
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου