Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Προειδοποιητική απέργια στις 11/9 απο τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου!

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Προειδοποιητική Απεργία την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τη στήριξη της Τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ), επιχειρεί νέα επίθεση προς το σύνολο των εργαζομένων και τη Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση:
- φέρνει την εξαθλίωση με το νέο πακέτο μέτρων (γενική άνοδος των τιμών, φοροαφαίμαξη, μείωση του εφάπαξ, των συντάξεων, εφεδρεία, διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας-Περίθαλψης-Πρόνοιας, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας)
- προτείνει εξευτελιστικούς μισθούς για τους πανεπιστημιακούς
,
- θέλει να εφαρμόσει τους νόμους 4009/11 και 4076/12 που εμπορευματοποιούν περεταίρω την Ανώτατη εκπαίδευση, αλλάζουν τη δομή και τη διοίκηση, υποβαθμίζουν τα προγράμματα σπουδών και η πλειονότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας με τους αγώνες της απέρριψε,
- διαλύει τα πανεπιστήμια, καθώς δεν χορηγεί πιστώσεις για διδάσκοντες 407/80, δεν προχωράει σε διορισμούς εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και ΕΕΔΙΠ, περικόπτει συντριπτικά τις δαπάνες για σίτιση, στέγαση και τις λειτουργικές δαπάνες, ολοκληρώνοντας τη συρρίκνωση με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ. Επιβάλλει δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά, και καταργεί πλήρως το δωρεάν σύγγραμμα από το εαρινό εξάμηνο του 2013.
Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να αγωνιστούμε, στο πλευρό της κοινωνίας, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας. Προχωράμε σε συντονισμό με τους φοιτητές και τους άλλους εργαζόμενους σε πανεπιστήμια/ΤΕΙ, καθώς τα μέτρα αγκαλιάζουν συνολικά την Παιδεία, αλλά και μαζί με όλους τους εργαζόμενους.
 Το ΚΣ αποφασίζει προειδοποιητική 24ωρη απεργία την Τρίτη 11/09 και Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 12/09 10 μ.μ, με επαναληπτική την Παρασκευή 14/09 10 μ.μ. για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου