Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

15:56 Ανακοίνωση γενικής συνέλευσης φοιτητών ΤΜΠΤ Κοζάνης

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012


Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 4/9/2012.

Σύμφωνα με τον νέο οδηγό σπουδών καταργούνται 24 βασικά μαθήματα του προγράμματος σπουδών μας, καθώς μειώνονται και τα μαθήματα που απαιτούνται για την λήψη του πτυχίου από 57 σε 56.

Σήμερα (5/9/2012) στις 1 το μεσημέρι θα υπάρχει κινητοποίηση των φοιτητών του τμήματος στο χώρο της σχολής Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Κοζάνη (σχολή πίσω από το Μαρινόπουλο), στην οποία θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση τμήματος.


Μετά από γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου, μεταξύ των άλλων, αποφασίστηκε να ισχυροποιήσουμε την απόφασή μας σε προηγούμενη γενική συνέλευση, να μην δεχτούμε καμία περικοπή μαθημάτων που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των σπουδών μας, αλλά και την πιθανή έξοδό μας από το ΤΕΕ.

Οι αλλαγές τις οποίες προέβη η διοικούσα επιτροπή με απόφασή της, έχουν ως αποτέλεσμα την αλλαγή τόσο της φυσιογνωμίας του τμήματος, όσο και την κατεύθυνση του πανεπιστημίου. Κάτι τέτοιο είναι παράνομο και ανήθικο, προς όλους εμάς και τις οικογένειες μας που έχουν επενδύσει στις σπουδές μας.

Με απόφαση του φοιτητικού συλλόγου ξεκινάμε διαδικασίες για την αίτηση ακύρωσης της απόφασης αλλαγής του προγράμματος σπουδών που υποβαθμίζει τις σπουδές μας καθώς και αίτηση αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να προστατεύσουμε στο ακέραιο τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.

Δυστυχώς καλούμαστε να πάρουμε μέρος σε μία διαδικασία προσφυγής στα ελληνικά δικαστήρια, που μόνο να βλάψει μπορεί την εικόνα του πανεπιστημίου προς τα έξω με υπαιτιότητα των μελών της διοικούσας επιτροπής. Από την στιγμή όμως που υποβαθμίζονται οι σπουδές μας και το πτυχίο μας, η λύση αυτή αποτελεί μονόδρομο για το φοιτητικό σύλλογο, και δεν μας δίνεται άλλη επιλογή.

Θα είναι δυσάρεστο ο διάλογος του υπουργείου για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, να μας βρει σε τέτοια αντιδικία, αναδεικνύοντας από πλευράς διοικούσας επιτροπής τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του πανεπιστημίου. Κάτι τέτοιο θα καθιστούσε την διοικούσα επιτροπή ως τον κύριο υπεύθυνο για την κατάργηση και απομάκρυνση του πανεπιστημίου μας από την Κοζάνη.

Η διοικούσα επιτροπή του πανεπιστημίου θα κληθεί δυστυχώς να απολογηθεί ενώπιων του δικαστηρίου, για τις παράτυπες αλλά και παράνομες διαδικασίες με τις οποίες άλλαξε ο οδηγός σπουδών. Ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή, μπορεί να παραδεχτεί το λάθος της και να πάρει πίσω την απόφαση για αλλαγή του προγράμματος σπουδών.

Πέτρος Περλαντίδης Παπαδόπουλος
Γραμματέας ΔΣ φοιτητικού συλλόγου Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου