Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

18:00 ΕΚΤΑΚΤΟ 5νθημερη απεργία οι πανεπιστημιακοί!

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Σε περίοδο μεγάλης αναταραχής μπαίνουν ελέω περικοπών στα ειδικά μισθολόγια τα Πανεπιστήμια της χώρας. Η εξεταστική περίοδος διακόπτεται και από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, οι καθηγητές των ΑΕΙ κατεβαίνουν σε απεργία, η οποία φαίνεται να εξελίσσεται σε διαρκείας.  

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) αποφάσισε έπειτα από τρίωρη συνεδρίασή  της να προτείνει στους συλλόγους της 24ωρη απεργία τη Δευτέρα, μεσούσης της εξεταστικής περιόδου. 

Την Τρίτη θα συνεδριάσει η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ έχοντας συγκεντρώσει αποφάσεις των Συλλόγων διδασκόντων για να συγκεκριμενοποιήσει τη διάρκεια και τη μορφή των κινητοποιήσεων του κλάδου, ενώ ήδη η ΠΟΣΔΕΠ καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 8 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ. 

Σε αυτές τις συνθήκες η εξεταστική περίοδος που έχει ήδη ξεκινήσει στα περισσότερα Ιδρύματα της χώρας από τη Δευτέρα διακόπτεται μέχρι νεωτέρας. Αλλά και στα ΤΕΙ οι καθηγητές  προσανατολίζονται ήδη σε πενθήμερη απεργία ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου