Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

14:00 Κινητοποιήσεις φοιτητών στην Κοζάνη

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Κινητοποίηση έξω από τον χώρο, όπου διεξάγεται η γενική συνέλευση του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, πραγματοποιούν μέλη του Συλλόγου Φοιτητών του, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στον οδηγό σπουδών τους, που αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή του ιδρύματος, τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Φοιτητών του τμήματος, η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε μία σειρά αλλαγών στη λειτουργία του τμήματος, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωσή του σε περίπτωση αξιολόγησης από το υπουργείο Παιδείας και απαξιώνουν την λειτουργία του.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν την κατάργηση των κατευθύνσεων του τμήματος (σχετίζονται με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα), την κατάργηση 24 βασικών μαθημάτων της ειδικότητάς τους και την προσθήκη 11 οικονομικών μαθημάτων που δεν σχετίζονται με το αντικείμενο του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. 

Ο Σύλλογος καταγγέλλει σημαντικές ελλείψεις σε μέλη ΔΕΠ και σε κτιριακές υποδομές, ενώ προτίθεται να προσφύγει στην δικαιοσύνη για παρατυπίες σχετικά με την διαδικασία αλλαγής του οδηγού σπουδών, καθώς, όπως υποστηρίζει δε συνάδει με το νόμο Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου