Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Νέο σκάνδαλο στο ΑΠΘ. Το πετρέλαιο που προοριζόταν για το πανεπιστήμιο κατέληγε στα σπίτια καθηγητών

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ημερομηνία: 23/10/2012 
Συγγραφέαςagelioforos.gr

Το πετρέλαιο αντί για το ΑΠΘ κατέληγε σε σπίτια… καθηγητών!  Μία ανώνυμη καταγγελία παρέλαβε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία ποσότητες πετρελαίου που προορίζονταν για τις ανάγκες του πανεπιστημίου κατέληγαν στα σπίτια πανεπιστημιακών καθηγητών…
Σύμφωνα με την καταγγελία, όπως σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου», αναφέρονται οι διευθύνσεις σπιτιών πέντε καθηγητών και ήδη ο αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα εισαγγελέας, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ να διενεργήσει έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών.

Όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι υπάρχουν τιμολόγια σύμφωνα με τα οποία το ΑΠΘ φέρεται να παραλαμβάνει ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης ακόμη και την περίοδο που λειτουργούσε το σύστημα θέρμανσης με τη χρήση φυσικού αερίου.
Στο δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου» αναφέρεται πως το σκάνδαλο με το πετρέλαιο θέρμανσης αποκαλύφθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι, το τελευταίο έτος κατά το οποίο το ΑΠΘ θα χρησιμοποιούσε πετρέλαιο πριν από τη λειτουργία του φυσικού αερίου, οι παραγγελίες εκτοξεύτηκαν.
Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε, από την περίοδο 1999 έως 2000 άρχισαν να καταναλώνονται διπλάσιες ποσότητες πετρελαίου από τις εκτιμώμενες ως «φυσιολογικές».
Το κύκλωμα εκτιμάται ότι δρούσε μέχρι τον Απρίλιο του 2004 ανενόχλητα. Η δράση του κορυφώθηκε το έτος 2003 - 2004, με αποτέλεσμα οι παραγγελίες και οι δήθεν παραδόσεις πετρελαίου στο λεβητοστάσιο να ξεπερνούν εκείνες της προηγούμενης χρονιάς κατά 1.500.000 λίτρα.
Οπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, το διάστημα από τον Οκτώβριο του 1999 έως τον Απρίλιο του 2004 έγιναν προμήθειες τουλάχιστον 11 εκατομμυρίων λίτρων σε πετρέλαιο θέρμανσης, αξίας επτά εκατομμυρίων ευρώ, που το ίδρυμα κατέβαλε σε εμπόρους πετρελαιοειδών, χωρίς όμως αυτές οι ποσότητες να καταλήξουν στις δεξαμενές του πανεπιστημίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου