Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Ήξεις αφήξεις ο Κ. Αρβανιτόπουλος για το ξεπούλημα των ΑΕΙ

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012


Ημερομηνία: 22/10/2012
Συγγραφέας: Εφημερίδα ΑΥΓΗ 
Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εκποιήσει την περιουσία των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας επιχείρησε χθες ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος. Όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής, για να καθησυχάσει την πανεπιστημιακή κοινότητα που έχει σημάνει συναγερμό, «ο ίδιος δεν θα εγκρίνει τέτοιο πράγμα».
Ο Κ. Αρβανιτόπουλος παραδέχτηκε ότι Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που συζητείται στη Βουλή, προβλέπει την υπαγωγή όλης της ακίνητης περιουσίας των ιδρυμάτων στο διαβόητο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)! Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «έγινε παρέμβαση στον υπουργό ούτως ώστε να απαλειφθεί η επίμαχη και κακοδιατυπωμένη διάταξη». Όμως δεν μας είπε για το αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης, που, από τα λεγόμενά του, μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι δεν είχε ιδιαίτερη τύχη. Όπως είπε ο Κ. Αρβανιτόπουλος, «πρέπει να υπάρξει ένα περιουσιολόγιο και ένα μητρώο και, από εκεί και πέρα, ακόμα και ο κακόπιστος πρέπει να γνωρίζει πως, ό,τι και αν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να αξιοποιηθεί, θα πρέπει να υπάρξει διυπουργική απόφαση και η σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπουργού». Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει ούτε διυπουργική που θα εγκρίνει τέτοιο πράγμα ούτε υπάρχει υπουργός Παιδείας και πάντως όχι εγώ».
Οι δηλώσεις αυτές απέχουν πολύ από την απαίτηση που διατυπώνει η πανεπιστημιακή κοινότητα και είναι να εγκαταλειφθούν τα σχέδια για δήμευση της περιουσίας των πανεπιστημίων. Η Σύνοδος των Πρυτάνεων συνέρχεται σήμερα εκτάκτως προκειμένου να συζητήσει την έκτακτη κατάσταση που διαμορφώνεται στα ιδρύματα μετά και τις νέες εξελίξεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου