Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΈΡΚΥΡΑΣ:Λέει ΝΑΙ στα Σ.Ι. σαν σωτήρας του Πανεπιστήμιου!!

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ημερομηνία: 24.10.2012
Συγγραφέας:Φοιτητική Ενημέρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.Σ.Π. Α.Ε.Ι. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στις 23/10/2012 ήταν προγραμματισμένες οι εκλογές του Συμβουλίου Διοίκησης για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Οι εκλογές όμως δεν διεξήχθησαν αφού η διαδικασία παρεμποδίστηκε από μια μειονότητα φοιτητών οι οποίοι έκλεισαν την σχολή όπου στεγάζονται τα τμήματα Ιστορίας, Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας όπως και η κεντρική βιβλιοθήκη του πανεπιστήμιου και οι διοικητικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε στο πρυτανικό συμβούλιο που συγκλήθηκε αμέσως μετά τα γεγονότα συμφωνήθηκε οι εκλογές να διεξαχθούν στις 24/10/2012 στο ίδιο μέρος και ώρα.
Ως υπεύθυνη και δημοκρατική παράταξη θεωρούμε πως η παρεμπόδιση οποιασδήποτε νόμιμης εκλογικής διαδικασίας αποτελεί μια φασιστική ενέργεια που στόχο έχει τη φίμωση και τον εκφυλισμό κάθε συλλογικής διαδικασίας. Πράξη καταδικαστέα όπου μας γυρνά σε εποχές όπου κανείς δεν θέλει να θυμάται όταν η έννοια της δημοκρατίας δεν είχε θέση στο ελληνικό κράτος και συνάμα στο ελληνικό πανεπιστήμιο.
Πρέπει επιτέλους να καταλάβει το συνονθύλευμα των δήθεν αριστερών που αποτελείται από τους “αγωνιστές” των παρατάξεων του ΦΑΣΜΑΤΟΣ, των Ε.Α.Α.Κ., της ΡΩΓΜΗΣ, της ΑΡ.ΕΝ., της Αδέσμευτης Σκέψης και της Π.Κ.Σ. πως το μόνο που καταφέρνουν με τις κινητοποιήσεις τους είναι την παρεμπόδιση των μαθημάτων των φοιτητών, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου. Εάν θεωρούν πως με τέτοιου είδους δράσεις θα γίνει η παρεμπόδιση της εκλογής του συμβουλίου διοίκησης θα έπρεπε να γνωρίζουν πως υπάρχει και η ηλεκτρονική ή επιστολική ψήφος και πως τίποτα δεν αλλάζει εάν δεν καταθέσουν ουσιαστικές υλοποιήσιμες προτάσεις.
Γνωρίζουμε πως η διαφωνία είναι και αυτή δημοκρατικό δικαίωμα και μπορεί να εκφραστεί με οποιαδήποτε ένδικα μέσα αλλά απ’ την στιγμή που δεν διεξήχθησαν οι εκλογές έπρεπε η σχολή να ανοίξει και να πραγματοποιηθούν όλα τα μαθήματα που ήτανε προγραμματισμένα.
Ως ΠΑΣΠ, ξεκαθαρίζουμε πως οποιαδήποτε κίνηση κατάλυσης της δημοκρατίας, όπως η σημερινή, μας βρίσκει αντίθετους και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρακωλύει την ομαλή διεξαγωγή των εκπαιδευτικών διαδικασιών.

Π.Α.Σ.Π. Α.Ε.Ι. ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Σχόλιο μας: Ότι η ΠΑΣΠ ήταν μπουρδ@λο τα τελευταία 2 χρόνια το γνωρίζαμε..Αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει...! Στις μισές σχολές η ΠΑΣΠ είναι κατά των εκλογών και στα άλλα μισά τμήματα ΥΠΕΡ...Παιδάκια μου καλά πείτε μας τι πίνετε και δεν μας δίνετε...!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου