Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

«Σιωπηρή» παράταση θητειών σε 3 Πρυτάνεις και 11 προέδρους ΤΕΙ.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ημερομηνία: 9/12/2012
Συγγραφέας: esos.gr


Σε «σιωπηρή» παράταση των Πρυτάνεων-Αντιπρυτάνεων τριών Πανεπιστημίων και Προέδρων-Αντιπροέδρων έντεκα ΤΕΙ που δεν έχουν ολοκληρώσει και δεν φαίνεται τελειώνουν με τις διαδικασίες εκλογής των των νέων Πρυτάνεων-Προέδρων μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, δεδομένου ότι η θητεία τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2012.
Ανώτατο πολιτικό στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, σε ερώτησή του esos "εάν δοθεί παράταση θητειών δια νόμου;", μας απάντησε επί λέξει:
« θα εφαρμοστεί ότι προβλέπεται για τις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών».
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή θα εφαρμόσετε την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 2074/11 που ορίζει «Ανεκτή η συνέχιση λειτουργίας μετά τη λήξη της θητείας των μελών του και μέχρι την επιλογή των νέων, μόνον όμως για εύλογο χρονικό διάστημα».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι θα εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας .
Επανεξετάζεται από το υπουργείο η εκλογή δύο Συμβουλίων ΤΕΙ
Σε ερώτησή μας προς το ίδιο ανώτατο πολιτικό στέλεχος του υπουργείου Παιδείας "γιατί ο υπουργός δεν έχει υπογράψει ακόμη τις διαπιστωτικές πράξεις των νεοεκλεγέντων Συμβουλίων Διοίκησης των ΤΕΙ Πειραιά και Θεσσαλονίκης;", μας απάντησε πως και οι δύο περιπτώσεις εξετάζονται από τη Νομική Υπηρεσία του υπουργείου , ενώ ήδη έγινε και η εισήγηση της υπηρεσίας του υπουργείου.
Για το μεν ΤΕΙ Πειραιά έγινε ένσταση από καθηγητή ως προς την ερμηνεία του νόμου για την έκδοση των αποτελεσμάτων.
Για δε το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης υπήρξε αναφορά στο υπουργείο ότι έγιναν εκλογές ανάδειξης του νέου προέδρου χωρίς την προηγούμενη έκδοση της απαιτούμενης Διαπιστωτικής πράξης διορισμού των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης και του προέδρου .
ΜΟΝΟ ΣΕ 3 ΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΑΣΙΕΣ
Μόνο σε τρία ΤΕΙ από τα 14 συνολικά ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογών , οι οποίες σημειωτέον ξεκίνησαν την περασμένη Άνοιξη. Πρόκειται για τα ΤΕΙ Σερρών, Καλαμάτας και μόλις χθες εξελέγη και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου.
ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΥΤΑΝΗΣ
Σε κανένα Πανεπιστήμιο δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες παρότι σε τρία η θητεία των πρυτανικών αρχών λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2012.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου