Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Όποιος θέλει ψηφίζει για νέα Συμβούλια Διοίκησης.!!

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Ημερομηνία: 15/12/2012
Συγγραφέας: stekipolytexneiou.squat.gr


Να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι τελικά δεν ήταν και πολύ δύσκολο.
Αρχικά δημιουργείς mail του αγαπημένου σου καθηγητή.
Στην προκειμένη του Δ.Α. της σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων.
Στην συνέχεια στέλνεις mail στα τζιμάνια του Υπουργείου και του αδιάβλητου συστήματος Ζευς, και αυτοί -πολύ ευγενικά είναι η αλήθεια- μας έστειλαν κανονικότατα κωδικό ψηφοφορίας.

Ακολουθούν τα screeshots της επικοινωνίας για του λόγου το αληθές .
(κλικ στις εικόνες για το κανονικό μέγεθος)

μαιλ που στάλθηκε
μαιλ απάντησης του ΖΕΥΣΤελικά μάλλον είναι δυνατή

η φοιτητική συνδιοίκηση …


Δεν νομίζουμε ! Είτε με το προηγούμενο είτε με το “καινούργιο” μοντέλο το πανεπιστήμιο και η λειτουργία του, καθορίζονται από κρατικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, και απέχει μακράν από το να παράγει γνώση προς όφελος όλων.

Το πανεπιστήμιο ήταν και παραμένει, ένα πλέγμα σχέσεων, πολωμένων προς την χειρότερη κατεύθυνση, όπως απλήρωτοι και υποτιμημένοι εργολαβικοί εργαζόμενοι, ερευνα με υποπληρωμένους διαδκτορικούς και καθηγητάδες να βγάζουν εκατομμύρια, έρευνα για πολεμικούς και κατασταλτικούς σκοπούς (Νατο, τείχος Frontex κ.α.) ενώ ταυτόχρονα η μεγάλη μάζα των φοιτητών σφυρά αδιάφορα τρώγοντας το παραμύθι περί “καθαρής επιστήμης” και κοινωνικής ανέλιξης.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον καθε αυταπάτη περι συνδιοίκησης και “δημοκρατικότητας” του πανεπιστημίου δεν είναι πολλά παραπάνω από “ανόητη”. Είναι ανέφικτη .

Η πραγματικότητα εντός και εκτός της φοιτητικής γυάλας παραμένει συγκρουσιακή .


Υ.Γ. τελικώς δεν ρίξαμε την ψήφο μας στην ηλεκτρονική κάλπη, καθώς την τελευταία στιγμή εμφανίστηκε διχογνωμία για το ποιος μανατζερ μας εκπροσωπεί καλυτερα ..

ακολουθουν μερικές ακόμη φωτο …

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου