Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

Δημοκριτείο Πανεπιστήμιο: 100 φοιτητές εκτός φοιτητικής εστίας!

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012Για ζήτημα αντικειμενικής αδυναμίας μερίδας φοιτητών να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους έκανε λόγο πριν λίγες ημέρες, ο πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Ρέμελης.

Το ζήτημα αυτό πηγάζει από την οικονομική ανέχεια, στην οποία έχουν περιέλθει τα πανεπιστήμια, απόρροια της περιορισμένης χρηματοδότησης που λαμβάνουν πλέον από την πολιτεία. Πρώτο θύμα όμως της συγκεκριμένης κατάστασης είναι συνήθως η φοιτητική μέριμνα, κάτι που στην Κομοτηνή επιβεβαιώνεται απόλυτα.

Εξαιτίας, λοιπόν, της οικονομικής αδυναμίας του Δημοκριτείου, με την έναρξη της νέας σαιζόν περίπου 100 φοιτητές, που μέχρι πρότινος δικαιούνταν δωρεάν σίτισης και στέγασης, βλέπουν πλέον ορατό το ενδεχόμενο να ξεσπιτωθούν και να επανεξετάσουν τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους στην Κομοτηνή.

Πρόκειται για φοιτητές, που προέρχονται από οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, και πληρούσαν μέχρι πρότινος τα κριτήρια για τη στέγαση στις φοιτητικές εστίες. Η μεγάλη αύξηση που παρατηρήθηκε φέτος στην υποβολή αιτήσεων για στέγαση και για σίτιση ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας, που λειτούργησε αρνητικά. Παράλληλα, όμως, καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση αναμένεται να έχουν και οι εξελίξεις, που αφορούν την επαναμίσθωση ή μη από το Πανεπιστήμιο ενός κτηρίου στην περιοχή της Εκτενεπόλ, που φιλοξενούσε μέχρι πέρυσι 60 φοιτητές.Πηγή: paratiritis-news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου