Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

5νθημερη απεργία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

H Γ.Σ. του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου στις 14-9-2012 εκτιμώντας ότι:

·        το νέο πακέτο μέτρων εντείνει την εξαθλίωση και φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας
·        η μη χορήγηση πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες (Π.Δ.407/80), ο μη διορισμός εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, η δραστική περικοπή στις δαπάνες, η πλήρης κατάργηση του δωρεάν συγγράμματος, η υποχρεωτική επιβολή διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά επιταχύνουν τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
·        οι Ν. 4009/11 και 4076/12 μετατρέπουν το πανεπιστήμιο σε αυταρχικό επιχειρηματικό εκπαιδευτήριο
·        το σχέδιο ΑΘΗΝΑ οδηγεί  στη δραστική συρρίκνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
·        οι νέες περικοπές των μισθών των πανεπιστημιακών οδηγούν σε αναξιοπρεπή και προβληματική διαβίωση

Αποφασίζει:
Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας ξεκινώντας με μια δυναμική 5θήμερη απεργία από τη Δευτέρα 17 μέχρι και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012.

με αιτήματα:
-        Να μην περάσουν τα νέα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και Τρόικα
-        Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των πανεπιστημίων σε δαπάνες, να χορηγηθούν όλες οι αναγκαίες πιστώσεις για διδάσκοντες 407/80, να γίνουν όλοι οι διορισμοί εκλεγμένων μελών ΔΕΠ.
-        Να μην εφαρμοστούν και να καταργηθούν οι Ν. 4009 και 4076
-        Να μην προχωρήσει το σχέδιο «Αθηνά»
-        Να μη γίνουν περικοπές στις αποδοχές των πανεπιστημιακών δασκάλων και παράλληλα να καθιερωθεί η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των μελών ΔΕΠ

Παράλληλα
-        αποφασίζουμε τον συντονισμό σε κοινό μέτωπο με τους φοιτητές και τους άλλους συλλόγους εργαζόμενων στο πανεπιστήμιο και τη σύνδεση των διεκδικήσεων και του αγώνα μας με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της κοινωνίας. Διοργανώνουμε κοινές συναντήσεις σε όλα τα νησιά. Με εκδηλώσεις, συζητήσεις, αντιμαθήματα ανοίγουμε πραγματικά το πανεπιστήμιο στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για τη οικοδόμηση κινήματος διεθνούς αλληλεγγύης στον αγώνα μας.
-        επιβεβαιώνουμε τη συμμετοχή μας στις πανελλαδικές συναντήσεις των συλλόγων ΔΕΠ για τον κοινό βηματισμό των συλλόγων, που κινητοποιούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση. Η μέχρι τώρα στήριξη της σημερινής ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ στην κυβερνητική πολιτική σημαίνει ότι δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τον κλάδο. Αυτό πέφτει στους ίδιους τους συλλόγους και το συντονισμό τους.
-        Καλούμε τα ακαδημαϊκά όργανα να μεριμνήσουν για τη μετάθεση της εξεταστικής περιόδου των φοιτητών, σε εύθετο χρόνο.
-        καλούμε την πρυτανική αρχή να μην προχωρήσει την εκλογική διαδικασία για τα Συμβούλια Ιδρύματος σε συμπόρευση με τους συλλόγους της πανεπιστημιακής κοινότητας που παλεύουν για να μην ολοκληρωθεί η διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
-        καλούμε τη Σύγκλητο να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος διεκδικώντας την παροχή των απαραίτητων πιστώσεων με βάση το Π.Δ. 407/80 και τον διορισμό των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ..

Η Συνέλευση συνεχίζεται την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου για να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση και την πορεία του αγώνα μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου