Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

5νθημερη απεργία στο τμήμα Ιατρικής του Π.Θεσσαλίας

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ
ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Π. Θ.
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μελών Δ.Ε.Π. του Τμήματος Ιατρικής του Π.Θ., συζήτησε στις 12/9/2012 τις εξαγγελθείσες από το Υπουργείο Οικονομικών περικοπές των μισθών των πανεπιστημιακών και την σχετική με αυτές απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ της 11 /9/2012.
Το μισθολόγιο των Πανεπιστημιακών δασκάλων και ερευνητών δεν έχει δεχθεί καμία αύξηση από το 2004, αντίθετα έχει υποστεί περικοπές άνω του 25%. Οι αποδοχές μας είναι εξαιρετικά χαμηλές και δυσανάλογες με το λειτούργημά μας, γεγονός που οδηγεί πολλούς άξιους συναδέλφους στην αναζήτηση ακαδημαϊκών θέσεων σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, ενώ παράλληλα αποθαρρύνει και επιστήμονες της αλλοδαπής να αναλάβουν θέσεις σε ελληνικά Α.Ε.Ι.
Επιπλέον, η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων έχει μειωθεί δραματικά με αποτέλεσμα τα Πανεπιστήμια να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν ακόμη και σε βασικές λειτουργικές δαπάνες, όπως καθαριότητα, φύλαξη, λειτουργικά έξοδα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, κτλ) αλλά και φοιτητική μέριμνα!
Η διάθεση κονδυλίων για διδακτικούς και ερευνητικούς σκοπούς έχει πρακτικά εκμηδενιστεί με αυτονόητες συνέπειες για την εκπαίδευση των φοιτητών!
ΖΗΤΑΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ αποδοχές και δίκαιη συμμετοχή στην κατανομή των βαρών. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ την επιστροφή όλων των ειδικών μισθολογίων (πανεπιστημιακών, δικαστικών, ιατρών ΕΣΥ, ενστόλων κτλ) στο επίπεδο των αποδοχών του 2004, γεγονός που θα οδηγούσε σε συνολικά μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων από αυτήν που συντελείται με τις οριζόντιες περικοπές.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην εξαγγελθείσα από την ΠΟΣΔΕΠ έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων από το ακαδημαϊκό μας έργο ως την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ευτυχία Καψαλάκη Αλέξανδρος Δαπόντε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου