Αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση. Το μόνο blog με αποκλειστικά φοιτητικό περιέχομενο... Μαχητικό και πάντα αποκαλυπτικό.

ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: Αποχή των καθηγητών από 10/9 έως 13/9

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ       ΤΕΙ  ΑΘΗΝΑΣ
* ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ  &  ΔΗΜΗΤΣΑΝΗΣ , ΑΙΓΑΛΕΩ             Τ.Κ.122 10                                    (2 :210-5385142  210-5385859                                        e-mail : oseptei@teiath.gr 
Site: http://www.teiath.gr/sep/
                                                                                                                   
Aρ. Πρωτ.:  108                                                                        Αθήνα, 05– 09 – 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Παιδείας και της Έρευνας, Υποβάθμιση ποιότητας σπουδών και Περικοπές στο Ειδικό Μισθολόγιο των ΑΕΙ

Το Δ.Σ. του ΣΕΠ ΤΕΙ Αθήνας στη συνεδρίαση της 4-9-12 συζήτησε διεξοδικά την κατάσταση που διαμορφώνεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την υποχρηματοδότηση της σε όλους τους τομείς, και την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, το σχέδιο « Αθηνά » για τη συρρίκνωση της καθώς και τη κατάσταση που βιώνουμε ως εργαζόμενοι με τη μνημονιακή πολιτική να σαρώνει ότι σχετίζεται με το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια υγεία και περίθαλψη, τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς και τις συντάξεις μας.
Οι προθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών για τις επιπλέον περικοπές στο μισθολόγιο μας, σύμφωνα και με την ενημέρωση του προέδρου της ΟΣΕΠ – ΤΕΙ  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αποτελούν άλλο ένα βήμα προς αυτή την ισοπέδωση και συνιστούν στοχευμένη φτωχοποίηση όλων μας με  απώτερο σκοπό την μετατροπή μας από ακαδημαϊκούς δασκάλους σε  εκπαιδευτές δεξιοτήτων και παρόχους επαγγελματικών προσόντων μέσα  σε υποβαθμισμένα και σε υπολειτουργία Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠ ΤΕΙ Αθήνας στη συνεδρίαση της 4-9-12 αποφάσισε:
·         Τετραήμερη αποχή των μελών Ε.Π. του ΤΕΙ Αθήνας, από το εκπαιδευτικό έργο, την επόμενη εβδομάδα (από 10/9/12 έως 13/9/12).
·         Να μη κατατεθούν οι βαθμολογίες για τα μαθήματα που θα εξετασθούν αυτή την εβδομάδα για όλα τα εξάμηνα πλην του τελευταίου και όσων φοιτητών/τριών παίρνουν πτυχίο.
·         Να συμμετάσχει ο σύλλογος με τα μέλη του σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη στις 20:00.
·         Να καλέσει όλους τους φορείς του ΤΕΙ Αθήνας σε συντονισμό δράσεων τόσο κατά της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης όσο και κατά της συνεχιζόμενης άδικης και αδιέξοδης πολιτικής της λιτότητας.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠ ΤΕΙ Αθήνας  καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν την απόφασή αυτή και να μετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση της Τρίτης 11 Σεπτέμβρη καθώς και σε όποια άλλη αποφασισθεί.

Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας
Κωνσταντίνος Πολίτης
Γεώργιος Χατζηκωνσταντής

** ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου